Kiemelt, Pécsi hírek

Mozgó Tudásközpont

|

Pécs önkormányzata felülvizsgálatot rendel el az egyetemmel közösen a Tudásközpont ügyében.

Egy igazságügyi műszaki szakértő már megvizsglta az épületet, és arra a következtetésre jutott, hogy mozog az épület.

Most egy speciális statikai vizsgálatot készítenek elő, amelyet a Marosterv Mérnöki Iroda Kft. nyert meg. Nekik az a feladatuk, hogy kiderítsék, miért mozog az épület és ki hibázott, ha hibázott egyáltalán valaki.tudaskozpont

A hamar munka ritkán jó. Furcsa is lett volna, ha nem történik valami. Ami méltó az EKF évéhez. A tervezett beruházások mind késtek, és általában plusz költségekkel jártak. 2010. június 23-a után végre meg is kezdődhetett a  Tudásközpont hivatalos átadása. Aztán a költözködés. Lezajlott az egyetemi tanévnyitó. 2010. október 24-től már olvasókat is fogadhatott az intézmény.

2011 szeptemberében burkoló üvegdarab esett le a Tudásközpont épületéről. A korábbi eset kapcsán végzett hivatalos szakértői elemzés a falról lezuhanó két darab 3 méteres nagyságú üvegtábla esetében spontán törést állapított meg.

A mindenre kiterjedő vizsgálat azt is megállapította, hogy nem a kivitelező cég a felelős, Nem is állapítottak meg szerelési hibát. Mert más üvegburkolatoknál nem találtak problémát. Az is megállapításra került, hogy a szállítás során keletkezhetett repedés az üvegtáblában. Esetleg gyártási hiba okozta a szétpattanását, de veszélyhelyzetről nem volt szó, mert már a levegőben ezernyi apró részre hullott.

Szétrobbant két üvegből készült burkolóelem a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatán 2011 decemberében.

  1. július 5-én a Tudásközpont épületének déli homlokzatáról ismét széttört és lezuhant egy homlokzatburkoló üvegtábla, amely magával sodorta az alatta lévő üvegtáblát is.

Télen a nagy hideg volt a felelős. Aztán a nagy meleg. Talán vedli magáról az üveget Tudásközpont.

Kíváncsian várom a vizsgálat eredményét!  Lesz-e felelős?

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Kovács

    A Dombay tóhoz jártunk hetente vonattal, láttuk az alapozást. Lápba verték le az oszlopokat. Miért ne mozogna? Lehet, hogy a Mona Lisában történt döntés arról, hogy EKF= Zsolnay negyed?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE