jegyzet, Kiemelt

Sokat tankolnak és ingyen laknak

|

Egyes politikusaink arcán a vízilóbőr évre – évre vastagodik. Nekik mindent lehet, mert a Parlamentben üldögélnek a mentelmi jog mögé bújva. Magyarországon az országgyűlési képviselőség top szakmának számít.

A képviselők az alapfizetésük mellé lakhatási támogatást és benzinpénzként is kapnak plusz jövedelmet.

Lakhatási támogatás a képviselőknek. Az Országgyűlés havonta maximum a képviselői tiszteletdíj 25 százalékát, azaz 187 ezer forintot költhet az egyes képviselők lakhatására. függetlenül attól, hogy ez bérlakás vagy szállodai szoba, és hogy ebbe a havi rezsiköltségek is beleszámítanak. A lakás legalább 35, legfeljebb 50 négyzetméteres lehet.

A közelmúltban az Országgyűlés Sajtóirodája 152 képviselő adatait tette közzé, ami szerint a honatyák és honanyák 2015-ben 10 hónap alatt 125 millió 742 ezer forintot tankoltak el. Volt, aki 1,7 millió forintot. Igaz nehezen érthető, ha ennyit utaznak, minek a bérelt lakás? Ha bérelnek lakást, minek utaznak ennyit?parlament

A tankolási verseny ezüstérmese Dr. Tilki Attila Fidesz-KDNP politikusa ezért januártól idén október végéig 1,7 millió forintos benzinköltséget számolt el. Eddig a képviselő 2015-ben csak egyszer szólalt fel a Parlamentben. A parlament Tilki képviselő úr részére 55 négyzetméteres lakást bérel havi 185 ezer 550 forintért.

Legény Zsolt az MSZP képviselője aranyérmes a tankolásban 1,7 millió forinttal. Számára is bérel lakást a parlament havi 164 ezer forintért. Legény képviselő idén 75 alkalommal szólt hozzá a törvényhozás munkájához. Ő legalább legény a parlamenti gáton.

Ez a képviselői példamutatás. Mondjuk a minimálbéreseknek. Megnézném, hogy ha képviselő urak a minimálbér ötszörösét kapnák és mindent maguknak kéne fizetni, akkor ezt a luxust megengedhetnék-e maguknak? Mert az egyszeres minimálbéres Átlag Béla polgár maga veszi a bérletét, ebből tart el családot, és fizeti a rezsit.

Ezek a pénzek akkor is járnak, amikor a parlamenti munka szünetel. Június 15-től szeptember 1-ig, valamint december 15-től február 1-ig tart a törvénykezési szünet. Ez négy hónap évente.

Ott vannak a természetbeni juttatások, amelyek segítik a képviselői munkát legyen az mobiltelefon, hordozható számítógép vagy orvosi ellátás.

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE