Filmek

Boldog születésnapot Annie Hall!

|

Hollywood néha jó érzékkel osztogatja a díjakat. Diane Keaton valóban azért a két filmjéért kapta az Oscar díjakat, amelyekben a legnagyobbat alakította. 26 év telik el közben. 1977-ben az Annie Hall, 2003-ban a Minden végzet nehéz filmekért kapott Oscart. Az Annie Hall minden idők egyik legjobb filmje, olyanokkal mérve is, annie hallmint Orson Welles, vagy Erich von Stroheim. Woody Allen legjobb filmje. Diane Keaton legjobb filmje. Néha azt olvasom, hogy az Annie Hall már értelmezhetetlen a mai fiatalok számára, ne értik és nem tudnak rajta nevetni. Ez igaz lehet, mert aki Shreken nőtt fel, annak már ez nem film. Ahogy nem film már az Édes élet, az Aranypolgár, a Gyilkos arany, ne is beszéljünk Eizensteinről és a Patyomkin páncélosról. A mai korosztály talán már a Furcsa páron sem tud mosolyogni, de biztos vagyok benne, hogy Boticelli sem lenne ma látható, ha festményei nem lettek volna tökéletesek. A bugyuta filmekre néhány száz év múlva már senki nem lesz kíváncsi, mint ahogy a rockban is eltűntek adott idők nagy zenekarai, de a Rolling Stones még mindig ott toporzékol, ilyen lesz az Annie Hall is, és Woody Allen, Diane Keaton páros.

Diane Keaton Diane Hall néven született 1946. január 5-én. Nem olvastam sehol, hogy az Annie Hall az ő születési nevéből lett volna, minden végzetde elképzelhető. Túl volt már két Keresztapa filmen, amikor leforgatta az Annie Hall-t. Közel tíz évig volt együtt Woody Allen-nel, majd még nagyon sok férfit falt fel.(Warren Beatty, Al Pacino, stb…)

  • Néhány érdekesség: Nem egy szereplőválogatásról küldték el még a karrierje elején: túl magasnak találták. Ezért a 173,5 centis színésznő „lehúzódott” közel öt centit, és bővebb nadrágokban ment a válogatásokra, így nem látták, ahogy a berogyasztott térddel áll a leendő partner elé.
  • Az Annie Hall idején viselt nyakkendővel, férfi inggel, mellényel egyedi stílust teremtett. Diane ruhatárához azonban nem csak ezek a darabok tartoznak: gyakran visel egyszerre nadrágot és szoknyát, és szereti a blézereket. Imádja az öveket, a kalapokat és a különleges szemüvegeket, de a kesztyűről is nagyon nehezen mond le: „Nem érdekel, mi a menő, nekem megvan a saját stílusom, amely vagy divatos éppen, vagy nem.”
  • Sok nőről elmondható,hogy cipőmániás, de Diane-ről nem, ha tehetné, csak mezítláb járna: „Így nincs gond azzal, hogy kicsi vagy nagy, milyen a színe, és a lábamat sem deformálja el.”

Amikor először láttam az Annie Hallt, nekem Diane Keaton egy sovány, mell nélküli, arca sem túl szép színésznő volt, és a Minden végzet nehézben egy érett gyönyörű nő lett belőle. Ma 70 éves, pont olyan, mint 2003-ban, Jack Nicholson mellett.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE