Mindennapi tudomány

A kék bolygó legendája 1. rész

|

Az alábbi írás UFÓ Zsolt, külsős szerzőnk tollából származik.

Mintegy 600 millió földi esztendővel ezelőtt a Syrius bolygórendszer népeinek tudósaitanácskozásra gyültek össze, megállapították, hogy a bolygórendszer központi napja életciklusánakutolsó fázisához érkezett. Átmérőjének jelentős növekedéséből következően, elégeti a környező bolygókat, majd összeroskadása és felrobbanása várható kék bolygóegy- két milliárd éven belül. A syriusi nemzetek a megvalósított népesség szabályzási intézkedések ellenére a közeli bolygókat már mind benépesítették, további kitelepülés csak sok fényévnyi távolságra lévő naprendszerekbe lehetséges.

A bölcsek tanácsa összegezte a feladatokat, és az alapelvek meghatározása után kezdetét vette a lehetséges megoldások kidolgozása.

Alapelvek:

A siriusi népek túléléséhez új hazát, bolygórendszer kell találni.

 1. A meglévő tudományos és műszaki színvonal mellett lehetetlen több tucat milliárd siriusiátköltöztetése a rendelkezésre álló idő alatt. A megépíthető legnagyobb űrhajókkal sem lehet30.000 főnél többet behajózni egy hajóra.
 1. A csillagászok által felderített naprendszerek egyetlen bolygórendszere sem lenne képes befogadni ekkora népességet.
 2. Az ismert naprendszerek életkora vagy túl öreg, néhány milliár éves élettartammal bír, tehát nem érdemes bevállalni a költözést, vagy túl fiatal, ezeken olyan természeti jelenségek következhetnek be amelyek nem biztonságosak a betelepülők számára.
 3. A megállapodott stabil életkorban lévő naprendszerek bolygóin az életfeltételek idegenek  a Siriusiak részére. Túl alacsony, vagy magas a hőmérséklet, mérgező a légkör, vagy meg            kellene küzdeni az ottlakókkal, ki kellene írtani őket, hogy élettérhez jussanak a betelepülők. A bölcsek tanácsa a kiválasztott bolygók élőlényeinek kiírtását nem hagyta jóvá. Humánusabb megoldásokra azonban felhatalmazást adott.
 1. Fontos szempont volt, hogy a kirajzás költségei nem tehetik lehetetlenné a maradók életét, a       változások elleni védelmét.

Az alapelvek figyelembe vételével több megoldás került kidolgozásra, és a Siriusi nemzetek önállóan dönthették el melyik megoldást választják.

 1. Tömeges áttelepülés a legközelebbi lakható bolygóra.

Előnyei: Költségei lényegesen alacsonyabbak, bár nagyon sok űrhajóra lesz szükség, és a fogadó bolygón az életfeltételek kialakítása is jelentős erőforrás igényel.

síriusHátrányai. Az űrutazás időtartama több ezer év, az útrakelők ük-ük unokái érkezhetnek meg. Nagy tömegek életben tartása az ürhajókon levegő, víz, élelmiszer biztosítása,                              pszichoszomatikus gondok, pl. összezártság kezelése kemény fegyelmezett életvitelt követel meg.

 Több nemzettség ezt a megoldást választotta, napjainkra több bolygórendszert népesítenek be.

2. „Kék bolygó projekt”

Alapelve, nem a siriusi lényeket telepíti át a kiválasztott bolygóra, hanem a siriusi tudást, génumot örökíti át a kiválasztott bolygón lévő élőlényekbe, akik már alkalmazkodtak az adott bolygó életfeltételeihez, képesek a tudás befogadására, hordozására és fejlesztésére.

A „kék bolygó projekt” a syriusi népek egyik legnagyobb vállalkozásaként valósult meg, amelyben több nemzetség is részt vett. A Föld jelenlegi állapotának és az emberiség műszaki tudományos fejlettségi színvonalának kialakulásában meghatározó  volt a szíriusiak projektje, ezért javaslom a „kék bolygó” legendájának megismerését. Az emberiségre is igaz az a közmondás, hogy ha nem ismerjük a múltunkat nem tudjuk befolyásolni a jövőnket sem.

Ha meg akarjuk ismerni azokat, akik sorsunkat jelentős mértékben befolyásolták az elmúlt évezredek során, sőt napjainkban is, célszerű megismernünk a Siriust és az ott élő lények jellemzőit.

Az emberiség fogékony személyiségeit régóta foglakoztatja a siriusi relytély, amelynek bemutatására ajánlom figyelmükbe Ambrus Attila József írását.

(következő részben)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Doki

  Jön folytatás, talán ha összeáll, még jó is lehet. Hosszú lesz. És valóban nem volt, de hátha tetszik majd valakinek.

  ↑ LinkVálasz
 2. Pék

  Ez most egy scifi történet ?
  Ilyen itt még tudtommal nem volt!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE