Magyar Közélet

Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 2. rész

|

A politikai elit ellopta a rendszerváltást a társadalomtól. A társadalmi kerekasztal tervezett napirendje közül, amelyeket társadalmi közmegegyezéssel kellet volna megvalósítani csak a több párt rendszer bevezetését valósították meg, igaz monopol helyzetbe macskafogo2hozva a pártrendszert, esélyt sem adva a civil szervezeteknek, és sutba dobva az állampolgári jogok dekrétumát is. Ma Magyarországon az alkotmányos jogok Burundi szintjére estek vissza, az országunknak még államformája sincs:

  • persze így 2/3-os többség birtokában 24 óra alatt királysággá válhat az ország, és még csak módosítani is csak alig kell az állam nevét.
  • Magyarország, -(alkotmányos királyság, király I.Orbán Viktor. ) Vagy ha nagy a felzúdulás, akkor a Horthy példa szerint kormányzó lesz. Király nélkül. Ezért a Horthy rendszer rehabilitációja teljes gőzzel zajlik. Minden nemzeti, minden fideszes politikusok hitbizománya. A sajtó, MNB, rádió-tévé kuratórium tagjait 9-11 évre nevezték ki, így betonozva be az Orbanizmust magyar országon.
  • Emlékezzenek rá, a 4 éves ellenzéki időszak alatt mindent megkontrázott, fékezett a fidesz, semmit nem tett a nemzeti célok megvalósítása érdekében. Most a 2/3-os többség, ennek ellenére nem az ország, hanem a sógorok és párttársak Magyarországa teljesül jobban.
  • Nem állítom, hogy a szegfűsök sokkal jobbak voltak. A koaliciós partnerük révén kiszolgálták gondolkodás nélkül a külföldi bankárok érdekeit, és nem látok változásra mutató jeleket.
  • Eltanulták a korrupciót, a pártba beáramló kispolgárok pedig éltek és élnek is a tanultakkal.

Beengedték soraikba a fiatal vállalkozói kör prominens elit1személyiségeit, akik összekeverték a privát vállalatuk buliját a pártfrakció öszödi értekezletével. A mai szociknak annyi közük sincs a bal oldalhoz, mint a Gekkónak a dinoszaurusz Rex-hez. Eltűrik, hogy a köztük is szép számmal megtalálható dilettánsok kiszólásaikkal utálat tárgyává tegyék a bal oldal megjelölést is. Így jártunk a tervgazdálkodással és a szövetkezeti rendszerrel is.

 Magyar ország az egyetlen ország a földön, ahol tervgazdálkodás, állami vagy vállalati szinten sincs. Ez utóbbi még érthető is, hiszen évi több száz törvény és adójogszabály mellett tervezésnek aligha lenne értelme, esélye a megvalósulásra. 50 évvel ezelőtt is tudták, hogy a termelésben csak az optimális üzemnagyságú résztvevő lehet versenyképes a hazai és különösen a világpiacon. Francia ország, Hollandia, Dánia mezőgazdaságának fő iránya a kőkemény szabályok szerint működő és korszerű szövetkezeti rendszer. Az USA-ban a legkisebb háztáji gazdaság is nagyobb mint 20.000 hektár és ekkora gazdálkodó csak a legközelebbi nagyváros piacán lehet versenyképes. Persze a földimogyoró termelők szövetsége elnököt tud szponzorálni, így tudja érvényesíteni a tagjainak érdekeit. A magyar vidék és gazdálkodó kör nem tud képviselőt vásárolni a profitjából, így érdekeinek érvényesítésére képtelen, ki van szolgáltatva a politikai elit kénye kedvének.Magyar országon mindkét oldal politikusai a kistermelők, családi gazdaságok jelentőségét hangsúlyozza, támogatását erőlteti, ez alapvető hiba. A családi gazdálkodás száz év alatt tud akkora tőkét, termelő kapacitást, és nemzetközi tekintélyt kivívni. Addig verseny hátrányban marad. „Kivétel persze a Tokaji pincészet” és egy -két politikus vállalkozása, amibe dől a lé, és még arrogánsan azt meri nyilatkozni, a megszerzett föld csak 1000 hektár, nem érdekli, hogy elita törvényesen rögzített maximum 300 hektár ( ez csak a plebszre vonatkozik, fideszes politikusra nem) hogy más nem is pályázott, persze nem is tudott, hiszen a fideszes pályázati rendszer játékszabálya szerint 2 hétre nyitják ki a pályázati ablakot, erről csak azok tudnak akiknek oda igérték már a pénzt. Mire megjelenteti a Magyar közlöny a pályázati lehetőséget addigra be is csukják a pályázati ablakoz, illetve márt betelt a tervezett pályázati létszám.

Ráadásul az ellenzék kommunikációs készsége egyenlő a nullával. Még a leg kézenfekvőbb kormányzati hibát, vagy fideszes politikusi bakit se tudják úgy leközvetíteni a tömegek felé, hogy abból számukra előny származzon. Beletörődtek abba, hogy a kormánypárt 2/3-os többséggel azt csinál, amit akar magyar országon.   Nem kerestek eszközöket a kormányzati kontrol megteremtésére, pedig még lehetne találni annak ellenére, hogy az elmúlt 4 évben az NEMZETI zászlóba takart monopolizálás, központosítás, fideszes diktatúra épült ki. Nem ismerték fel azt se, hogy a határon kívüli magyarok beemelése a választási rendszerbe 500.000 fidesz szavazót teremt.

vágóhídEnnyit az LMP, és a Bajnai gyülekezet együttesen se hoz. Ráadásul ezek az új politikuscsemeték, már úgy tanulták, hogy a politika = hatalom= szabad rablás, így a hatalomba kerülés, saját pozíció a legfontosabb számukra is.

Szeretném emlékeztetni a Magyar politikai elit tagjait, hogy a Politika Görög eredetű szó, jelentése a polisz, a nép szolgálata. A politikus tehát a nemzet szolgálója.

Ilyen magatartású politikus ma nálunk már nincs, Német Miklóssal együtt eltávozott, vagy Horn Gyulával együtt kihalt. (ezzel a megjegyzéssel a szerkesztőség nagyon nem ért egyet, de nem kívánunk a cikkbe belenyúlni)

(folytatás lesz még…)

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE