Mindennapi tudomány

A kék bolygó legendája 3. rész

|

A dogonok azonban az előbb említetteken kívül még sok más megdöbbentő vallomást is tettek. 1965-ben Dieterlen felesége „A sápadt róka” című könyvében például arról írt , hogy a dogonok dogonelbeszélése szerint a Szaturnuszt gyűrű veszi körül, a bolygók a Nap körül forognak, a Jupiternek négy holdja van, és naprendszerünket a Tejút12 felé a Szaturnusz határolja, mint a naprendszer legkülső, legtávolibb bolygója. Mellesleg a dogonok szerint az egész világegyetemben rengeteg értelmes faj létezik.

A dogonok kijelentései néhol eléggé homályosak, de sok mindenben „telitalálatot” értek el. Sok tudós foglalkozik azóta is a kérdéssel: „Honnan tudja mindezeket a dolgokat ez a civilizálatlan, természeti nép?” Egyesek szerint az ősidőkről szájról-szájra átörökített tudás mögött talán a csillagokból a régmúltban idelátogatott „idegenek” állhatnak. A dogonok az ősöktől örökölt rajzaikban a Sirius A és B egymáshoz viszonyított mozgási pályáját a legkisebb tévedés nélkül napjainkban is bármikor megrajzolják Afrika száraz homokjában, és nem feledkeznek meg az „emma ya”-ról sem, melyet a tudomány egykor Sirius C-nek nevez majd, ha végre bebizonyosodik, hogy tényleg létezik. A dogonok tudják, hogy ottvan, mi még nem.

siriusA tudomány szemlesütve és „egy a sok naprendszer közül” filozófiával foglalkozik csak a siriussal, pedig a legközelebbi naprendszer, tehát elvben a legkönnyebben megismerhető lenne. Az ismeretszerzés gyorsítása az egyik legfontosabb célja könyvemnek. A pánik keltés elkerülésére hivatkozva, szinte minden meglévő ismeretet, elzárnak a tömegek előtt, még a kézzel fogható tényeket és adatokat sem hozzák nyilvánosságra. Pedig szinte mindenki hallott és beszél az UFO-k-ról, a megmagyarázhatatlan jelenségekről, isteni szikraként megjelenő minden előzmény nélkül megjelenő tudományos felfedezésekről.

Évezredek sőtétségének homálya és a butaság fedi a siriusi relytélyt és a „Kék bolygó” valódi történetét. Legyen ez az írás egy újabb lámpa a megismerés, múlt feltárás bányájában. Sajnos Én nem férek hozzá a Vatikáni levéltár titkos anyagaihoz, ahol már évszázadokkal korábbi ismeretekről őriznek dokumentumokat, így a saját kútfőre és ismeretekre építek, felhasználva a GOGLE-n megtalálható anyagokat is.

Lehet, hogy megkövezének, ha tényként írnám le a Föld történetét, ezért a scifi köpenyébe burkolom az ismeretmorzsákat, rábízva az olvasóra a felismerés örömteli feladatát, sikerét.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE