Kiemelt, Magyar Közélet

Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 3. rész

|

 A sokat emlegetett Öszödi beszédnek az a megállapítása, úgy igaz, hogy a rendszerváltás óta minden politikus hazudott csalt, korrumpálódott, és ezt intézményesen kormányzati szinten is folytatták. Az is, hogy „elkúrták”.

Rendszerváltás újratöltveA rendszerváltás 24 éve ( úristen enyit kibirtunk) több kárt okozott országunknak, mint az első, második és harmadik (hideg) világháború. Az országunkban megszűnt a létbiztonság, kiszámíthatóság, ma senki nem mer (hitelt?) felvenni, még ha az éhenhalástól mentené is meg. Senki nem tudja mikor rugják ki a munkahelyéről. ( megszűnt szakszervezeti érdekképviselet

A munkaképes népesség 90%-a csak külföldön tudja elképzelni, hogy meg tudja keresni a megélhetést. Tendencia, az ijuság tömeges kivándorlása miatt kiürül az ország. A munkaképesek kitelepülnek, a nyugdíjasok gyorsan kihalnak. Ez a perspektíva

A családi gazdálkodást, kisvállalkozást erőltetik, ezzel a lemaradásunk évenként 10 évvel nől a fejlett országokhoz képest.

bécsAz államháztartási törvényt 24 év alatt nem vot képes a politikai elit elkészíteni. Eszetlenül és tervszerütlenül, ötletszerüen történnek célmeghatározások. (Lásd 10 milliárdok üres sportpályák építésére). Rendkívül drágán múködik az államigazgatás, és nem csak a 386 bohócot foglalkoztató nemzeti nagycirkuszra gondolok

Az ÁFA a legmagasabb Magyar országon, és szakértők dolgoznak új adónemek kitalálásán, sportot üznek ebből ha világbajnokság lenne biztos mi nyernénk.

Minden 1 forint új értékből 0.95 forint átmegy a költségvetésen, és még azt dumálják, hogy az átkosban centralizált volt a gazdasági rendszer.

Minden 1 forint eladott áru értékéből 0,75 Ft az adó. ( Az állam kifosztja polgárait, és megfosztja a bővített újratermeléshez szükséges forrásoktól a termelő gazdálkodókat és szolgáltatókat is.) Az alacsony termelékenység és magas adó miatt versenyképtelen a magyar árú a világpiacon.

A külföldi befektetőket támogatjuk állami támogatással és rendszeradókedvezményekkel, kiemelt partneri státusszal, ha munkahelyet létesít. ( Ez ma a kormányzati fő program.) De nics törvény a profit kiviteléről, a létesített munkahelyek védelméről.

A tudományos élet lelassult, sokkal kevesebb szabadalom készül 10 év alatt, mint az átkosban egy év alatt. Már ötlet szintjén kimegy a kutató külföldre és ottt fejleszt, ott jegyeztet be és ott is valósítja meg a szabadalmát. Csak így éri meg neki, illetve így tud forráshoz jutni a kutatáshoz.

A rendszerváltás óta végrehajtott „oktatási reformok” a nemzet butitást szolgálják. Úgy .tűnik ma ez a polikai elit érdeke, birkákat képezni, mert ők mennek a leghangosabb kolomp után. Sarcolni őket, hogy nőjjön a nyomortűrő képességük, még tovább lehessen szorítani az adóprést a fejük felett.

Az egészségügyet betaszították a „gyógyszer maffia” ölébe, ráadásul a kórházak a tulélés érdekében tulszámlázással, indokolatlan kezelésekel átverik az OÉPET, fosztogatják az egészségügyi kasszát. A betegségek megelőzésére, a dohányzás elleni plakátok kivételével semmit nem költünk, pedig ősi mondás olcsóbb megelőzni mint megszüntetni a betegségeket, eltartani a kórházakat.

A népesség egészégi állapota az eltelt 24 év alatt jelentősen romlott.

Okai:

 1. táplálkozási sokk. A Gulyás szocializmusból, átléptünk a cereália zabáló nemzetek közé. Most már sok embernek krumlis tésztára sincs pénze. (Egy emberöltőn belü ilyen változást nem lehet büntetlenül megélni. Az egy főre jutó tej és tejtermék fogyasztás 1/10-re, zöldség-gyümölcs fogyasztás 1/6-ra csökkent, az import élelmiszerekben a hasznos hatóanyag tartalom csökkent, ennek eredménye a hiánybetegségek növekedése. Az áruházláncokban forgalmazott élelmiszerekben megnövekedett az adalék, állományjavító, izfokozó „E” sorszámos anyagok mennyisége, amelyek mérgezéseket, daganatokat okoznak. Magyar polikai vezetők is aláírták a Párizsi Klubb egyezményt amely emelte a türési küszöböt az élelmiszer adalékoknál.

Az eltelt 24 évben a pártok közti ideológiai harc, a Fideszes antalllövészárok ásás szétverte, atomjaira morzsolta a társadalmat, még a családokat is. A stresz sokkszorosára nőtt, a kereskedelmi média hiranyagival fokozottan sokkolja a hallgatóit, nézőit, növelve a pszichoszomatikus betegségek előfordulását.

Világelsők lettünk az alkohol fogyasztásban, gyomorfekélyben, agyvérzésben, magasvérnyomásos betegségben, infarktusban, gyógyszerfogyasztásban és élre törünk. Európai utolsók közé emelkedtünk a gyermek halandóságban. A ma született gyermekek várható élettartama 23 év alatt több mint 10 évvel csökkent!!!!

Összegezve ma Magyarországon tudatos népírtást folytat a politikai elit.

 • A népesség 70%-a több mint 20 éve nem volt nyaralni, még a Balatonra se jutnak el.

Nem mernek táppénzre menni az emberek, mert fél a dolgozó, hogy a magántulajdonos munkáltató kirugja, ha beteg lesz. Nincs szakszervezet, aki megvédje.

 • A politikában a hatalmi ágak megosztása és kontrolja megszűnni látszik, helyette nemzeti

lesz minden közintézmény, azaz erős központosítás zajlik, még az oktatásban is. A Fidesz

 • olyan hatalmi rendszert épít ki, amely biztosítja az uralmát akkor is ha vesztenének a választásokon. ( Emlékeznek rá, hogy az ellenzéki időszakukban mindnet kontráztak, most a 9-11 évre bebetonozott pártkatonák révén el tudják érni, hogy csak az történhet amit Ők akarnak.)
 • A Magyar Nemzeti Bank vezetését is megszerezték, így most a jegybanki alapkamat csökkentés és devizatartalékkal történő szemfényvesztéssel, a a zsebükben lévő statisztikákkal még az uniót is szédítik a Magyar ország Jobban teljesit szlogennel

Az MNB függetlensége megszünt. Igaz, hogy az elmult 22 éves függetlensége idején sem állt a helyzet magaslatán. Lásd export- import, deviza egyensúly, forint árfolyam kezelés, külföldi hitelfelvételek .

 • Az országunk lakosságának boldogság érzete a legutolsók között van, de a birka nemzet nem a saját szemének, és bőrén lévő sebeknek hisz, hanem a leghangosabb kolomposnak.
 • A költségvetési források szükösek, hiszen a egykulcsos adórendszer 2000 milliárdot emelt át az új burzsuázia kiépítése céljából a közeli vállalkozók zsebébe. Ennek ellenére a pazarlás jelemző. 500 milliárd sport támogatás. Ebből inkább egy nemzeti innovációs és fejelsztési alapot kellene képezni a magyar szabadalmak megvalósításának finanszírozására.

2013 nagy eredménye, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát. Muszáj volt, mert önkormányzat nem mehet csődbe. Rendben de meg kellett volna vizsgálni az adósság keletkezésének okait:

 • Az önkormányzatok gazdálkodási alulképzettsége mellett, és a lopásokon, pazarlásokon túl,
 1. Az önkormányzati törvény által az önkormányzatokra ruházott feladatok, kötelezettségekhez a törvény nem rendelt elegendő forrásokat.
 2. A helyben képződő adók központosításra kerültek, és részben politikai kapcsolatok mentén kerültek visszaosztásra. A fejkóta alapján járó összegek késedelmesen kerültek az önkormányzatokhoz, a januári fejkvóta novemberben érkezett meg, így az önkormányzatok az állami igéretre hitelt vettek fel az OTP banktól, amely az önkormányzatok kijelölt számlavezetője. A bank kamat és a szállítóknak fizetett késedelmi kamat megette a fejkvóta jelentős részét kb. 30-36%-át. Tehát állandóan hiány képződött az állami kötelezettség késedelmes teljesítése miatt. Évek során a hiány halmozódott, mert a feladat nem csökkent. Az államaparátus büncselekménye miatt alakult ki az önkormányzati adósság állomány jelentős része. Érdekes, ezt egyetlen polgármester sem meri szóvá tenni, mert köti a pártfegyelem és kordában tartja a párt terror.
 • Az államadósság havi kamatait a kibocsátott és szabadpiacon értékesített állampapírok eladásával teljesítjük. Mi van akkor ha a jövő hónapban nem veszik meg a hitelkamat fizetéséhez elégséges állampapírt? Államcsőd!! egyik napról a másikra, és itt már nem számít a magyar ország jól teljesít szlogen. Mi nem tudjuk elodázni mint a Görögök, spanyolok, vagy az írek, nekünk az Unió nem donb mentő kötelet. Miért? Mert Magyar ország külön utas gazdaságpolitikát folytat, ami elüt az Uniós gyakorlattól. Másrészt kormányunk, és egyes politikus tanoncok kioktatják és lehülyézik az Unió vezetőit.

konyecMásrészt a Magyar gazdaság nemzeti összterméke, a külföldi cégek beruházása ellenére nem éri el új értéken az 1987- évi produktum 1/10-ét!. Bóvli kategória vagyunk.

 • Magyar ország nemzetközi tekintélyét a sportolók emelik. A 23 év külpolitikai eredményei és diletantizmusa teljesen lerombolták. Még a Kádár rendszer 3. világban betöltött érdemeiből maradt morzsákból él a külpolitikánk. Semmit mondó külügyminiszterünk van, az állami vezetők diplomáciai felkészültsége egyenlő a nullával. 22 éven keresztül köpködtünk az oroszokra, nem is tartottunk kapcsolatot Kínával, most amikor az IMF-el és az Eurőpai Fejlesztési Bankal megromlott a viszonunk az „ esernyő” igen- nem játékunk miatt, akkor fedeztük fel ezeket az országokat, hogy ezek is a térképen vannak. Röhej azt hinni, hogy Ők ezt nem látják.

     Ők nem a mi kolompunk után mennek!!!

 • A Magyar néphadsereget szétverték, a helyette felállított kb. 30.000 fős diszpinty alakulat csak arra elég, hogy a NÁTÓ-s kötelezettségekre kiizadja a kontingenseket. Nemzetvédelemre ez semmit nem ér, még a nálunk 1/3-os létszámú szlovákia is sokkal nagyobb katonai potenciállal rendelkezik, szegedre érnének mire a magyar haderő felébred és hadrendbe állna. A Román, és harcedzett szerb, Horvát haderőről ne is beszéljünk. De mi ezekkel az országokkal kapcsolatban okoskodók nemzetiségi ügyekben beavatkozók vagyunk, feszegetjük a körülöttünk hullámzó szláv óceánba uszkáló cápák bajszát.

A kormányzati tevékenység felett nincs alkotmányos kontrol, nincs felsőház, az Alkotmány Bíróság hatásköre a gittegylet szintjére csökkent. Az MNB kisajátítva. Minden nemzeti lett, a közigazgatás, kormányablak, adó és nyugdíjhivatal, még a dohánykereskedelem is. Átállítva kézivezérlésre.

Így tovább folytatódik a kis diktátor uralmának totális kiépítése. A széthuzó, egymást ócsároló ellenzéknek esélye sincs a fidesz leváltására.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE