Magyar Közélet

Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről. 4. rész (vége)

|

Magyar ország JÓL TEJESÍT. !?? Így teljesített a rendszerváltás ideje alatt.

Minden látszólagosan a szegényeket segítő állami intézkedésen is a leggazdagabbak járnak jól. A csóróknak csak a parasztvakítás jut. A kormányzati odalnak nincs kritikatűrő képessége. Az elmult négy szegénységévüket érő kritika esetén is azonnal a “bukott baloldal a hibás és nem ők” lemezt teszik fel a sajtó lemezjátszójára, más lemezt nem ismernek. ( Mintha az első Orbán kormány olimpiai aranyat nyert volna a kormányok olimpiáján. Ráadásul nem is ismerte el, hogy leváltották a választók.) Választóknak nyomatják a meggyőző dumát:

  • nőtt a gazdaság teljesítő képessége, ( volt egy jó éve a mezőgazdaságnak, jó volt az időjárás.) Elindul az újabb autógyár Kecskeméten. A termékek nem Magyar országon értékesülnek, ebből ÁFA bevétel nem itthon lesz, adót 7 évig nem fog fizetni a Mercédesz. Óriási haszon az országnak.!!!
  • Nőtt a foglalkoztatottság! (200.000 közmunkást finanszíroznak meg a költségvetésből. Ezek az emberek új értéket nem termelnek, bérüket a befizetett adókból finanszírozzák, ráadásul a kapott bérből csak nyomorogni tudnak.) Óriási eredmény!!!
  • Rezsi csökkentés, három csapás a szolgáltató ágazatra, és háromszoros hülyités a plebsznek.

szegénység1A kényér és hús ára 40%-al nőtt az elmúlt 4 év alatt. Közüzemi díjak a csökkentés előtt mentek az égig, és a növekedésnek szemet hunytak, nem is döngették miatta a mellüket.

  • „Magyarország Jobban teljesít”, de polgárainak többsége sokkal rosszabbul él, ezt miért nem teszik hozzá. A statisztikusok vért izzadnak, hogy 3% alatt tartsák a költségvetési hiányt. De az állampapirok továbbra is bóvli kategóriában vannak, csak olyan kamat igérettel lehet értékesíteni, amelybe belerogy az ország.
  • Addig sulykolja a média a „ MagyarOrszág Jobban Teljesít”, amíg a választóknak tele lesz a gyomra ezzel és úgy hiszik jól is laktak, és boldogan szavaznak a Fideszre. És újra indulhat a „Boldog idő” még ha két harmad nélkül is, bár a gulyáságyuk és a jobban teljesít kampány meg egy kis autóbuszos szavazó szállítási projekt, meg az új állampolgárok voksai még a 2/3-os többséget is szállítani tudják. Az egymással előre a koncon marakodó ellenzék aszzisztálása mellett, és a Jobbik beáll a sorba ha kell stratégiai tartalék bevetésével még ez is bekövetkezhet. SZEBB JÖVŐT MAGYARORSZÁG szlogen, és projekt pedig elindulhat. Ha háromszor kinyítod a pofád mert nem tetszik a helyzeted, erre is kiterjesztik a három csapást, és akár életed végéig előzetesben tarthatnak.
  • Összegzés: Magyarországon a rendszer váltást ellopták, nem valósult meg.

Az egypárt rendszert leváltotta a több párt rendszer, ami sokkal több sógort, komát, és párt jóbarátot eredményezett. Így sokkan többen nyulkáltak loptak a közös kalapból. Kezdetben jól működött a 70/30-as szabály, a kormánypárt 70 %-ot az ellenzék 30% lophatott szegénység2az állami beruházások autópálya építési költségvetésből. Mindkét félnek kialakult a közvetítő hállózata, a tender nyertes haver cég, a kivitelezőket felhajtó és veszetgetési pénzel lelájmoló strómanjai, akik visszahordták a lájmolt pénz egy részét a képviselő uraknak illetve a pártkasszákba. A 2/3-os többség birtokábanba többség dönti el, hogy milyen morzsákhoz engedi hozzájutni az ellenzéket.

De hát az ideológiai ellentét mellett a teniszpartnerség még müködik. Hiszen csak egy dagonya van, itt lehet csak dagonyázni. Még így is működik a kéz kezet mos régi filozófia.A több párt rendszer nem is szándékozott megvalósítani a társadalmi kerekasztal célkitűzéseit.  Ideológiai lövészárok háborúba taszította és atomjaira morzsolta a társadalmat. A többpárt rendszer már a taxis sztájk idején megbukott, amikor a politikai rendszer képtelen volt kezelni a helyzetet.

Diplomáciailag képzetlen és politikai kultúrával hiányosan felvértezett pénz és hatalom mániás csürhe ez a politikai elit jellemzője. Persze a magyar közélet mocsarához ilyan dagonyázók illenek. Van egy régi mondás minden népnek olyan a vezetése, amilyet érdeme, illtve amilyet választ, vagy eltűr. Szeretném elérni, a hülyítés határahogy kiérdemeljen e nép egy olyan országos vezetést amelynek elsődleges célja a nemzet érdekeinek képviselete, népessége életének megkönnyítése, a föld, élővilág védelme, az ásványkincsek megőrzése illetve optimális kiaknázása.

Az előzőek nem erős felindulásból elkövetett politikai elit kiírtás, hanem politikai főiskolai végzettségemen és több évtizedes civil szervezeti tapasztalatom alapján végzett elemzés eredménye.

Meggyőződésem, hogy magyar ország válaszút elé érkezett, ha tovább folytatódik a Fidesz uralma. Magyar ország 4-8 éven belül királyság lesz, de erős tiltakozás esetén „kormányzó” irányítja az országot. (szerkesztőség: ????)

Egyre inkább folytatódik a nemzetközi tekintélyünk csökkenése, közutálat tárgya leszünk az Únióban. A gazdasági szabadságharcunk államcsődhöz vezet, most majd a szemétbe szórt forintot hordja majd a szél, nem pengőt, mint 1947-48 ban. A gazdagok egyre gazdagabbak, a haveri körhöz nem tartozók egyre szegényebbek lesznek. Savanyú Jóskák országa leszünk, egy széthuzó nemzet, akinek ellopták a multját és elsikkasztják a jövőjét is.

Gyermekhalandóságban, várható élettartamban egyre hátrább lépünk a nemzetek sorában. A pszichoszomatikus betegségek, és az élelmiszer hatóanyag érték csökkenése, az adalékok mérgező hatása, a munkaerő szabad kivándorlása Nem jobbikos igazmondó vagyok, én tudok megoldásra is javaslatokat adni, szívesen közreműködök egy élet és ökoszisztéma középpontú nemzeti társadalmi model kialakításában.

  • Tehát a teljes Magyar politikai elit alkalmatlan, és képtelen az ország érdekeinek képviseletére és szolgálatára, teljesen új társadalmi berendezkedésre és politikai vezetés kiépítésére kell törekedni. Újra ki kell nyítni a Társadalmi kerekasztalt és le kell tárgyalni és törvénybe kell rögzíteni a közmegegyezéssel kialakított célokat és feladatokat. Ki kell dolgozni a Magyar gazdaság és társadalom 35 éves nemzeti tervét. Ki kell jelölni egy 12 sávos autópályát, amelyen a váltógazdaság szabályai szerinti kormányzást valósíthat meg egy teljesen új politikai elit. Alkalmazni kell az Argentin példát, ki kell tiltani a közéletből is mindazokat, akik az elmult 24 évben részesei voltak a politikai elitnek. Két kamartás parlamentet kell kialakítani, kb. 50 fős vállasztott és visszahívható képviselőkből álló alsó házazal és egy max. 30 fős felső házzal, amelynek tagjai még tisztelet díjat se kaphatnak. Ímegtiszteltetés a felsőház tagjának lenni. Az állampolgári jogok dektrétuma alapján minden magyar polgár nemre, nemzetiségre, vagyoni helyzetre, világnézeti és vallási hovatartozásra való tekintettel egyenlő. Minden polgár ezen jellemzője magán ügy, hovatartozását, és elképzeléseit, szabadon kinyilváníthatja, és pártokban, vagy egyházi felekezetekben szabadon gyakorolhatja. Magánügyet képviselő szervezeteket a tagok önmaguk tartják fenn, államilag csak kiemelten közhasznú tevékenység támogatható.

Ideológiai szerveződés nem delegálhat, képviselőt önkormányzatokban, illetve parlamenti alsőházban. A felsőházba azonban deleálhat képviselőt. A felsőházi tagokat az alső ház választja meg.  A részleteket külön anyagban állítom össze.

Itt a vége, fuss, ha akarsz, de nem menekülhetsz. Virág elvtárs írása ennyi volt, mi leközöltük. Köszönjük neki.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE