Magyar Közélet

Zsarol az Eu, vagy csak a tagsággal járó kötelezettséget akarja bevasalni rajtunk?

|

Antidemokratikusnak és embertelennek nevezte az Európai Bizottság új migrációs javaslatcsomagját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető azt mondta: a brüsszeli javaslat antidemokratikus, mert el akarja vonni a tagállamok önrendelkezési jogát, azaz az EU akarja megmondani, kik éljenek a tagországokban. Szélsőséges esetben akár Magyarország demográfiai viszonyait érdemben befolyásoló betelepítés is történhet – fogalmazott. körmendSzerinte arról van szó, hogy akik “meghívták” a bevándorlókat, miután “válogattak” közülük, most a “maradékot” szétosztanák.
Emellett embertelen is a brüsszeli terv – folytatta Lázár János -, mert nem veszi figyelembe a bevándorlók szándékait, ők ugyanis nem Közép-Európába akarnak jönni, hanem Németországban akarnak maradni.
Európa legsötétebb éveit idézi, hogy emberekről megpróbálják megmondani, mennyit érnek származásuk alapján – fogalmazott arról az európai bizottsági tervről, amely szerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért (77,7 millió forint) tagadhatnák meg a migránsok befogadását. Hangsúlyozta, az EU összes alapértékével ellentétes, és Magyarország – miként a V4 többi tagállama is – határozottan elutasítja, hogy meg akarják határozni, mennyit ér egy ember. Milyen képlet, számítási mód alapján határozták meg egy bevándorló “árfolyamát”? – kérdezte.
A miniszter összességében durva zsarolásnak minősítette az Európai Bizottság javaslatát.
Újságírói kérdésre azt is mondta, méltatlan lenne Németországhoz, ha a világ egyik leggazdagabb országaként pénzt kérne például Magyarországtól a kérdés rendezéséért.
Lázár János azt is mondta, hogy a kormány egyedül nem képes megállítani Brüsszelt, ehhez minden magyar összefogására szükség van. Ezért a kormány fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés mielőbb határozzon a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás elrendeléséről. A várható részvételt firtató kérdésre jelezte, szerinte “a kormánynak érvényes és eredményes népszavazásra van szüksége”.
körmend1A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak.
A miniszter tájékoztatása szerint az illegális bevándorlók elszállásolási pontja a rendészeti szakközépiskola területén van. Az intézmény tornacsarnokában kézilabdázó lányokat molesztálták, illetve zaklatták az ott elhelyezett bevándorlók, ezt ez ügyeletes tiszt figyelmeztetésére sem hagyták abba – ismertette Lázár János. Hozzátette, a rendőrség jelentése szerint betörték az ablakokat, ezért a lányoknak abba kellett hagyni az edzést. Elmondta, nyílt befogadóállomásról van szó, ahol 81 ember van a hétfői megnyitása óta.
A kormány felveszi a kapcsolatot Bebes István (Fidesz-KDNP) körmendi polgármesterrel – jelezte a miniszter, kitérve arra is, hogy a város vezetői tiltakoztak a szállás megnyitása miatt.
Hozzátette: csak ideiglenes és átmeneti jelleggel van nyitva a körmendi központ attól függően, mennyien érkeznek a határhoz.
Ismertetése szerint április 21-én 2771-en voltak valamilyen idegenrendészeti intézményben, idén összesen 10 567-en érkeztek a magyar határhoz. Közölte, a körmendi befogadóállomás kapacitása 300 fő; a vámosszabadi nyitott intézményben 490-en, Bicskén 1120-an vannak.
A kiskunhalasi zárt, őrzött befogadóközpontban 440-en, Nyírbátorban 28-an, Békéscsabán 153-an vannak – közölte.
Jelezte, a parlament előtt van egy javaslat, miszerint nyolc kilométerben határoznák meg a határ védelmét biztosító zónát, ha ott kapnak el valakit, azonnal visszafordítják.
A Die Welt című német lap írása kapcsán feltett kérdésre, miszerint a körmendi tábortól vajon azt reméli-e Magyarország, hogy a menedékkérők távoznak Ausztriába, Lázár János hazugságnak nevezte a cikk állítását és azt mondta, a befogadóállomások kiválasztásakor olyan városokat kerestek, ahol vannak szükség esetén zárható állami ingatlanok, illetve korábban voltak ilyen állomások. Hozzátette: Körmend esetében a döntő indok az volt, hogy ott van rendészeti szakközépiskola.

Nos, ezzel az általam ugyan nagyon gerinctelennek és pökhendinek tartott emberrel abban egyetértek, hogy a németek kicsemegézték a használható menekülteket, és valóban a selejtet akarják szétosztani. (ezt már hónapokkal ezelőtt többször is megírtuk a pilvaxban) Hogy Körmenden volt-e már molesztálás, az szerintem hazug hangulatkeltés, propaganda. Mert a közvéleménynek ez kell. Ettől persze még én sem rajongok a bevándorlókért.

(forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE