Patacsi Pilvax

Keféljetek, szüljetek, mert nagyon családbarát a kormány

|

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint egyre többen érzik, hogy Magyarország igyekszik családbarát országgá válni.

Rétvári Bence a Családháló internetes portál díjátadó ünnepségén szombaton család3Budapesten úgy fogalmazott, a Családháló.hu és a kormány célkitűzései hasonlóak: segíteni a családokat, hogy minél otthonosabban érezzék magukat az országban.
Az államtitkár azokról a kormányzati intézkedésekről beszélt, amelyek sikeresen hárítják el az akadályok egy részét a családalapítás, a gyermeknevelés elől. Ilyen intézkedés volt a családi típusú adózás, az ingyen tankönyv, valamint az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetés bevezetése.
Ezekkel a döntésekkel elválasztották a szociálpolitikát és a családpolitikát, hogy ne szociális juttatásként járjanak a szegény családoknak ezek a lehetőségek, hanem alanyi jogon szinte minden család megkapja, ugyanúgy mint például a gyest vagy a családi pótlékot, új nevén iskoláztatási támogatást – mondta az államtitkár.
Az eredmények pedig már el is kezdtek megmutatkozni, hiszen az utóbbi években 1,34-ről 1,41-re nőtt a termékenységi arányszám, 2014-ben 3,2 százalékkal több gyerek született, mint korábban, ezen kívül nő a házasságkötések, és csökken a család2válások, valamint a művi terhesség-megszakítások száma – sorolta az eredményeket, hozzátéve, úgy tűnik, egyre többen bíznak a jövőben és a célok nem elérhetetlenek.
Rétvári Bence azt is mondta, a családpolitika nemcsak gazdasági intézkedéseket jelent, hanem a munka és család egyensúlyának megteremtését, és a családbarát szemléletmód erősítését is. Ezt segíti a munkahelyvédelmi akcióterv, amely eddig már több mint 30 ezer anyának segített visszamenni dolgozni szülés után, valamint a Nők 40 program, a “nagymamanyugdíj”, amelynek köszönhetően 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek a nők.
Hozzátette, “mindezek csak számok”, sehol sem csak azért születnek gyerekek, mert széleskörű a családtámogatások rendszere, hanem azért, mert az emberekben van egy “életigenlés”, a családok hisznek a jövőben. A kormány csak hozzátehet ehhez, segíteni tud – jelentette ki.

családbarátRövid vélemény: én Baranyában azt látom, hogy a családok hullanak szét, nincsenek is, éhen döglenek néhányan. A kormány és Rétvári Bence néha kimozdulhatna Budapestről, mint Mátyás király, álruhában, és láthatná a valóságot. Nem a KSH, kormány által megrendelt számait. Hat éve hazudják a szépet és tagadják a valóságot. Senki nem hiszi el nekik, és mégis magas a támogatottságuk. Miért van ez?

(forrás: MTI)

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE