A rock örök, Kiemelt

Pécs nem szereti múltját. Cseke Lajos nem a múlt! A rock örök!!

|

Miután nem tudtam jelen lenni a hétfői emlékkoncertem, (nem voltam Pécsett) így arról csak a facebook oldalon tájékozódtam. Csodásnak tűnt, és biztos az is volt, Sok öreg összejött. Ez nálam erény, mert aki a rockot szereti, soha nem hal meg. Írni pont ezért nem tudok róla, mert mit írjak arról, ahol nem voltam ott. Mások sem voltak. A pécsi profi újságok.

csekel3Mielőtt elkezdem írni, gyorsan végig futottam a helyi internetes portálokat. pecsiujsag, pecsistop, bama. A három jelentősebb oldal. Pécsi, baranyai oldal. Egy betűt nem olvastam arról, hogy volt tegnap este egy koncert, ami Pécs egy jelentős zenészéről emlékezett meg. Ördögkatlan volt. Az sem rossz. Két dolog jutott eszembe. A jelenlegi újságok szerkesztői annyira fiatalok, hogy nem éltek még abban a korban. 1960-1980. (persze ez még később is működött Lajosnál, tehát toljuk ezt ki, de a fénykor szerintem akkor volt) Arra is gondoltam, hogy Páva Zsolt, mai polgármester velem együtt nőtt fel, és ő is ott lehetett még a Rózsakertben, a Mecsek bárban, és sok helyen, amikor szólt a rock Pécs városában, és ahol Cseke Lajos zenélt. Hacsak nem verte akkor éppen, akkor ott kellett lennie, mert mindenki ott volt. Én mondjuk még fiatal voltam hozzájuk képest, 17 éves, de soha nem volt jobb azóta sem. Ja, közben elfelejtettem, miről is írok. Hát arról, hogy valaki (Szigeti Klári, Lajos felesége) összehozott egy olyan koncertet, ami Pécs város életében az elmúlt évek biztos, hogy legjelentősebb eseménye volt. Családi esemény?? Cseke Lajosé?? A város eseménye?? Pécs városáé?? Sok ember élménye!! Ez az igazi.  A rock és a zene szeretete. Szomorú vagyok, hogy nem tudtam jelen lenni, ezért én a hangulatot nem tudom visszaadni. De azért vagyok főleg szomorú, hogy a megye profi újságírói ezen nem voltak jelen, vagy ha igen, miért nem írtak róla?   Mi egy kicsi lap vagyunk. Fejet hajtunk Cseke Lajos előtt. Az ő generációja vagyok, vagyunk, és leszünk.

Nem szeretnék visszaélni a facebookon megjelent képekkel, ezért bocs, de nem teszem fel őket a cikk mellé. Tudom, sokan ezt engednék, de mégsem.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szigeti Klári

    Hálás vagyok a cikkért, köszönet érte!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE