Kiemelt, Magyar Közélet

Miért akarja tudni a hatalom a választási bizottságok tagjainak iskolai végzettségét?

|

Népszavazás őrült kormányunk mindig tud meglepetést szerezni. és ha ők valamit kitalálnak, annak oka van, az biztos. De ha megszakadok, akkor sem értem, hogy az október 2-i népszavazás lebonyolításához miért van szükségük a helyi választási bizottság tagjainak az iskolai végzettségét igazoló okiratokra. Megint csak jegyző ismerősöm mesélte ugyanis, hogy a bizottsági tagok választás napjára járó tiszteletdíját csak úgy lehet leszámfejteni és kifizetni, ha a kincstár számfejtő programjában rögzítik a legmagasabb iskolai végzettsége, hol végzett és mit, valamint – most kapaszkodj, le nem ess a székről – a végzettséget igazoló okiratszámát. Paff neki, erre varrjál gombot. ebben a szájbalökött országban lassan már náthás sem lehet úgy, hogy arról a kormány ne akarjon tudni? nepszavazasVagy befolyásolja majd a választás eredményét, ha valahol magasan kvalifikált emberek üldögélnek egész nap egy hivatali helységben, míg máshol csak a négy általánost is kétszer végző egyszerű pór alakok? Egyébként is a választáson jellemzően a legnagyobb felelősség a jegyzőkönyvvezetőkön van, ők vannak kiképezve mindenre. Jó, persze városokban tele tudják tűzdelni a bizottságot jogászokkal is, de egy kis faluban jellemzően ma már csak idős és nagyon egyszerű (nem buta, vigyázz, mert az a politikusokra jellemző) emberkék vállalják ezt a holt unalmas és nem sok pénzzel jár feladatot, hogy reggel hattól este kilencig unatkozzanak egy teremben. 2014-ben egyébként még tisztességesen megfizették őket, most 20 ezer bruttót kapnak, gondolhatjátok, nem sok marad a zsebben. Jó, mondhatja azt bárki, hogy ezért szinte semmit nem csinálnak, de azért felelősségteljes ez a munka. Na szóval, barátaim az Úrban, mióta ezt a hírt hallottam, egyfolytában töröm a fejem, mivel szeretne már megint pártunk és vezérünk visszaélni, mert hogy valami bűzlik mögötte, abban biztos lehetsz. ha csúfos kudarc lesz, akkor majd ráfogják az alacsony végzettségű bizottsági tagokra a bukta okát? Könyörgöm, árulja el valaki, miért kellenek ezek az adatok, mert bután fogok meghalni.

Azon nem csodálkoztam, hogy a kormány 3200 önkormányzatot akart arra kényszeríteni, hogy határozatban ítéljék el a migránsok betelepítését. Az tiszta sor, amelyik önkormányzat nem küldi meg a miniszterelnökségnek a határozatot, az ne is akarjon uniós pénzekre pályázni, mert nem fog nyerni. Ez egyszerű zsarolás, amit ezekből a hatalommániás tetvekből ki is néztem. De hogy arra is kíváncsi legyen valaki, hogy Lajos bácsi hol végezte az általános iskolát, hát ez nem Tudom feldolgozni. 2018-ban már arra is kíváncsiak lesznek, milyen jegyei voltak énekből és testnevelésből?

kormanyAz előrejelzések szerint a mai nap folyamán elkapják a budapesti robbantót is, mert bár nem migráns tette, de pozitívan fog hatni a rendőrség bravúrja a hiszti népszavazás esetleges kimenetelére. És még egy gondolat a kampány csend előtt, aztán befogom a számat. Én sem akarok ide sok bevándorlót. Sőt, a kerítéssel is egyetértettem, valamilyen szinten megállította őket. Azzal is tisztában vagyok, hogy a menekültek nagy része valóban gazdasági bevándorló, akiknek vagy kapcsolatuk van már nyugaton, vagy elegendő pénzük. Mert a valóban háború elöl menekülő, mindenüket elvesztő milliós tömegek még odaát vannak a menekült táborokban. Ők nem tudnak útnak indulni.  Csak a népszavazással nem értek egyet, mert az egyáltalán nem arról szól, amiről az amúgy is értelmetlen kérdés (tényleg, ez hogy mehetett át a nemzeti Választási Bizottságnál?) szólna, hanem a hatalom úri játszadozásáról, kísérletezgetéséről. Az Unió nagy ívben fogja leszarni, mint ahogy eddig is tette a magyar nép akaratát. Bár azért öntik ide a milliókat, ezt se felejtsük el. Ez a népszavazás sok mindenről szól, csak nem fogja befolyásolni a menekült kérdést. Hogy mi fog történni hétfőn? Gondolom két forgatókönyv készült a FIDESZ kohóiban. Egy az nemek, és egy az igenek (ennek az esélye szinte nulla) vagy inkább az érvénytelenség esetére. Majd néhány héttel később okosabbak leszünk.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE