Kiemelt, Magyar Közélet

19600 kg nyershús hiányzott a parlamenti ülésről

|

Tételezzük fel, hogy az Országgyűlés össztömege 200 fővel számolva, (átlag 100 kg egy ember) 20.000 kg. A legutolsó ilyen baráti ülésen 7 fő vett részt. Ebből mondjuk 3 fő kötelezően, mint jegyző, meg a parlament elnöke. Tehát 4 fő, aki mondjuk, valakit képvisel. Megint csak 100 kg-al számolva, az 400 kg. Mondjuk, egy vágóhídon naponta 400 kg disznó jelenik meg, az a vágóhíd csődbe megy. Mert 400 kg disznó nem tart el egy országot, abból kevés rántott hús jön ki. De a parlamentben 400 kg megjelent disznó mellett még 19600 kg disznó hízik. Hányat kell elleni a disznónak? Ne idézzük Hofi Géza klasszikusát, mindenki tudja, ismeri. Ez ma a nemzeti Együttműködés Rendszerében működő demokratikus közöny, igaz, mindössze gyermekvédelmi törvényt tárgyaltak, kit érdekel?.

image-aspxAztán még eszembe jut az emberi erőforrás (mitől is forrás és főleg emberi? ) minisztériumának huszadik falhoz b…..tt államtitkár-helyettesének új mondata: „aki az utcán él, az ott is szeretne élni”. Ők a hajléktalanok. Mert eztet szeretik. Megfagyni a télben, mikulást ábrándozni a mínuszokban, és ablakokba bámulni, ahol éppen felgyúlnak a gyertyák a fenyőfán. Mert az állam gondoskodik minden hajléktalanról, és akik nem akarnak beállni a sorba, azok szeretnek az utcán élni. A nevétsemtudom államtitkárnak innen üzenem, csókoltatom a rokonságát, és menjen már ki a rozmáros hidegbe élvezni az állami támogatást. Ha volt is töke (amit kétlek) biztos nem fog többé felfelé állni.

Kavarog a fejem, mert annyi baromság jutott el fülembe, szememhez a héten, hogy győzők belőlük válogatni. Ja, tudom már, egy másik értelmes azt mondta, hogy helikopáterrel repkedni lakodalmakra, nem kunszt, minden középpolgár megteheti, mert csak félmilla az ára. Na, várj, mindjárt eszembe jut a barom neve. Ja, tudom már, a Bencsik András nevezetű szellemi világítótorony pontosan így mondta: „Minden középosztálybelinek futja helikopterezésre.” meg a kedves rokonságnak (miért jut mindig eszembe a rokonságuk, nem tudom) is. (Bocsánat, talán ezt nem kellene, de az ilyen barmokkal szemben talán nincs finomabb kifejezés)

Na, lesz ennek vége, még csak két nap termését idézgettem, fidebutátesz nem fulladhat ilyen gyorsan ki. Lapozgassunk még a napi sajtóból. A Nemzetei Gázszerelők Kiemelkedő Gyöngye mégis csak megvásárolta a Népszabadságot. Most éppen a Népszavát adják majd el, de már a Borsra is fáj a szívük. (Pallagi Ferenc néha azért nagyon kemény, meg is értem a nemzetért aggódókat) Szóval a magyar demokráciában szépen lopakodik a diktatúra. Na, nehogy valaki ezt szó szerint vegye, nincs itt semmi túra. Én is szabadon írhatok, a kutya sem akar letiltani, a kupik is működnek, van drog, és fegyvert is vehetsz bármelyik kisebb piacon a sárgarépa mellé. Szabad ország, szabad gondolatok, mint a 66-os úton. És még Brüsszelnek is „megüzzentük”, tudják meg, hol van az unió közepe. „És nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára.” Na, mára ennyit, mert szeretnék nyugodtan aludni, és nem felriadni Rogán legújabb „cecíliahelikopterezésére” Röpködjünk csak szabadom, kinek milyen jármű jut. Én biciklivel megyek. Egyenlő pályák egyenlő esélyek. (szabadon Sándor György után)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE