Ez-az-amaz, Kiemelt

Magyarországon hivatalossá válik a korrupció

|

Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből a Magyar Közlöny keddi számában olvasható kormányhatározat szerint.

 “A Nyílt Kormányzati Együttműködés a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok leckéztetésének terepévé vált, valós párbeszédet nem koorupfolytat, a tényeket elferdíti, és egyoldalú jelentéseket készít” – írta az MTI-hez eljuttatott reagálásában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd este.
Hozzáfűzték, hogy a jelentésekben a Magyarországot “folyamatosan bíráló, úgynevezett civil szervezetek” véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban figyelmen kívül hagyták, és ezért semmi értelme, hogy az ország fenntartsa tagságát “egy ilyen – az alapításkor kitűzött céloktól és elvektől teljesen eltért – szervezetben”.
A közlemény szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden értesítette a kormány döntéséről a Nyílt Kormányzati Együttműködés kormányzó bizottságát.
Magyarország 2012-ben csatlakozott a több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium akkori tájékoztatása szerint a kormányzati antikorrupciós program részeként.

(forrás: MTI)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. VERITAS

    Ügyes… Ügyes húzás!… Mikor ég a talpam alatt a föld, akkor bedobom az unalmast, és lelépek. Felesleges is, hogy itt kutakodjanak! Ők! Brüsszel!!!Elég nekünk a Hadházy is, az is mindenbe beleüti az orrát,belerondít oda, ahol szabályszerűen folyik a tollasodás, és állandóan nyavalyog.Meg mutogatja a rakás papiruszaival a tényeket.. Az Olga pohara meg már rá sem fér az asztalra!. Minden légypiszkot meglát. Valami karaktergyilkosságba kéne belesuvasztani… Kár, hogy nem drogozik… Bár múltkor láttam egy pohárral a kezében, nem biztos az a narancslé abban a pohárban… Vagy egy szerető… Egy jó kis lotyó, aki elvinné a balhét… Pénz nem számít!…Még hogy korrupció! Nálunk? Akkor már a Petikénk régen nyomozna!… Meg a Sanya…. Meg a TEK. Meg az egész bagázs.. Vállvetve… Egyöntetűen.. Ahogy az Ország Gyűlésében együttesen tapsol mindenki, persze azon az oldalon, ahonnan nem az a hang jött. Oda sem figyelnek, miért tapsolnak ütemben. Gyerekkorom tapsa, amit látok, nem mernek nem tapsolni, és nem merik abbahagyni.. –az őrző szem figyel. Csak a fölállásos tapsot hiányolom. Meg a tapssal kíséretes éljenzést!Felébrednének az alvók, abba kellene hagyni a gépezést, meg a telefonozgatást! Valahogy nekem az lenne az igazi hitelesség…Azt a röfögő röhögést, amikor valakit gúny tárgyává silányítani akarnak, és egymást nézik, ki röfög hangosabban! Váltogatják az üléseket. Mindig a felszólaló mögé-köré.. hogy lássa a birka a tv előtt, hogy mind ott vagyunk. Teli ház! Közelebb a Fejhez..hadd lássa, ÉN VELED vagyok!.. akkor is ha felét sem értem..Mit is beszélt ma az a Borbély Ildikó?Az tuti, hogy felrázta az unalmas megszokott trendet, csak sajnos akkora zűrzavart csinált, hogy a Főnök harsogása /mit harsogás!… ágyúdörgedelem!/ sem tudta lecsillapítani a nyilvánvalót! .. Szegény házelnök karácsonyi csengettyűje sem térítette észre a házi embereket, amit a TV nem közvetített… Csak magunkban elképzelengtünk a szitun…Nem is igazán értem én az Ildikót… Ha megmondták, hogy dupla kaja pénzt kapnak a gyerekek, akkor ez így igaz!Punktum! Mi a francnak kételkedik? !Most jobb neki, hogy a szegény házelnök csengettyűje nem tudta lehalkítani a hőbölgőket? Csúnya Ildi! Nem tudtad, hogy Advent van? Látod a Matolcsy bezzeg tudta!—nagyon is! Minden kérdésre advent mondott és micsoda gyors léptékben elviharzott!!!!!! A Katinka aranyai meg sem ugatják azt, amit futott lépcsőkön innen ,és túl a mi drága őrszemünk!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE