Kiemelt, Magyar Közélet

A budapesti olimpia látványtervei

|
olimpia

Olimpiai park

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről. MTI Fotó

És itt a Puskás helyszíncsoportjáról a kép, amely a labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadiont (hátul középen), a kosárlabda-mérkőzések helyszínét, a Papp László Budapest Sportarénát (középen), valamint a tornászok versenyének helyet adó Syma Rendezvényközpontot (a Puskás-stadion előtt balra) foglalja magában.

kossuth-ter-ijaszkozpont

Íjászközpont a Kossuth téren

atletika

atlétikai stadion

olimpia1

Puskás helyszíncsoport

És ez a látványterv a  Városligeti Strandröplabdaközpontról és az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai faluról (jobbról), amelyet a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségébe terveznek, valamint az Olimpiai Atlétikai Stadionról és a Kossuth térre tervezett íjászközpontról.

(forrás és fotók: MTI)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE