Kiemelt, Pilvax Primőr

Jöjj okosító tanfolyam, mert elvesztem a valóságban

|

Kiélveztétek az év első hetében az alapvető élelmiszerek ÁFA csökkentését? Éreztétek is? Mert nem mindenki olyan lelkes. Feleségem például azzal jött haza egy multi áruházból, hogy a csirkemell filé csak akkor csökkentett áfa tartalmú, ha előre kiszerelt, fóliázott változatot veszel. Ami a pultnál kapható, annak nem annyi az ára, és hidd el haver, nem olcsóbb. Semmi gond, nézzük a tejet. Mint kiderült, csak a friss tej áfája csökkent, az ESL és UHT tejeké maradt a régi. frissMagyarországon az összes tejfogyasztás mindössze 20 %-a a friss teje, a többi a másik kettő. Naná, hiszen a jobb friss tejek ára 300 Ft felett van. A kutyabőrrel nem rendelkezők jellemzően nem ezt vásárolják, hanem a 180 forintos ESL, vagy UHT tejeket. Na, ezek maradtak 180 ft körül, a friss meg alig háromszáz most így csökkentve. Ügyes és jól eladható, de előbb utóbb minden hazugság kiderül a jobban élünk és jobban teljesít a kormány dumákról. Na, ez az egyik, amit nem értek, meg persze azt sem, hogy a szintén áfailag kiherélt disznóhús ára miért szökött vissza a 2015-ös árra. Szóval ezért is kell nekem az okosító tanfolyam.

Aztán van még valami, amit nem értek, de ez már tényleg csak apró őrület. A szemétszállító cégek elméletileg már régóta, a gyakorlatban azonban most január 1-től egyáltalán nem viszik el a zacskós kiszerelésű szemetet, kivéve, ha az ő 460 Ft-os zacskójába van ömlesztve. Persze, hogy értem én a jövedelemszerző szándékot. De! A kukákban normális ember szintén nem ömleszti a háztartási hulladékot, hogy aztán mosogatni kelljen, mert különben ott büdösödik. Nem, mi legalábbis szép kis áruházakban kapott zacskókba kötözzük, és úgy helyezzük el a szeméttartó edényben. Mert így gusztusos. Na, már most a kukás fiú megfogja a kukát, beönti a nagy autóba és ott állnak halomban a kis zacskók. Ha csak egy kis zacskót dob be külön, az is el fog vegyülni a kukákból beöntött kis zacskók között. Eddig világos? Hidd el, nem olyan nehéz ez. Persze értem én, hogy rendnek kell lenni és tényleg hülyén néznének ki az utcasarkok, ha kukák helyett sok kis teletömött, jóllakott zacskó árválkodna ott. Helyes, legyen kuka. De ha véletlenül már úgy megtelt, hogy egy kis zacskó szemét nem fér bele és nem akarom a házam előtt, vagy a lakásban konzerválni azt, miért nem tehetem ki és miért nem viszik el? Oké, a kukás fiú utasításba kapta, nem viheti el. De a nagyfőnök ott benn a hivatalban, honnan tudja majd, melyik kis zacskó esett ki a kukából és melyik esett be a kuka mellől az összekeveredett halmokban? Apróság ez, csak nem értem, ezért is kell tanfolyamra járnom. Hátha én is megokosodom.

miciÉs a legrejtélyesebb, ami történt velem, az vasárnap reggel esett meg. Nem volt Vasárnapi Dunántúli Napló. Sehol. Kis bolt, nagy bolt, benzinkút, újságos stand, sehol. és több helyen azt mondták, nem is lesz többé, mert megszűnt. Lehet, hogy ezt írta a helyi piszkos hétközi valamelyik példánya, de én csak a vasárnapi számot vásárolom, ott pedig nem olvastam. 18-án jelent meg utoljára, 25-én ünnep, 1-én ünnep, oké nem is volt semmilyen újság. De január 8-án miért nem? Ezért kellett ennek a felcsúti hörcsögnek megvásárolni a lapokat? Több mint 25 éve baráti program a vasárnap reggeli közös újság olvasás, (mindenki mást vesz és cserélünk, így mindenki olvas mindent) sörözgetés. Nem volt kiemelkedő a lap, de megszoktuk, érdekesebb, színesebb volt, mint a hétköznapi. Ez is apróság, de meg szeretném érteni, de főleg árulja el valaki, tényleg nem lesz Vasárnapi Dunántúli? Hát, ezért is kell nekem ez a tanfolyam. meg hátha akkor olyan sikeres is lehetek, mint a kisvasút masinisztája

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE