Pécsi hírek

Kikerült az LMP elnökségéből Keresztes Lóránt

|

Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos töltik be a posztot – tájékoztatta az MTI-t a szavazást követően Gál József, a párt szóvivője.

Szél Bernadett a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházy Ákosnak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.
Gál József elmondta azt is: a kongresszus az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.
keresztesA kongresszus délután döntött a párt országos elnökségének további tagjairól is: bizalmat kapott Ungár Péter, Ábrahám Júlia, Ferenczi István, Jancsó Andrea, Schmuck Erzsébet, aki az LMP országgyűlési frakciójának vezetője és Komlósi Csaba.
Az országos elnökség – melynek a két társelnök és a titkár is tagja – másfél évre kapott megbízatást.
A döntés értelmében kikerült az elnökségből az eddigi titkár, Vida Attila, aki nem is indult újra e tisztségért. Kikerült továbbá Keresztes László Lóránt, Lengyel Szilvia – akinek az országos elnökségi tagsága az Ökopolisz Alapítványban betöltött vezető tisztségével összeférhetetlenné vált -, valamint Gál József.
A párt a kongresszuson politikai nyilatkozatot fogad el, emellett az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják.

Én a magam részéről sajnálom, mert ezzel ismét gyengülni látszik a pécsi politikai képviselet országos szinten, ami amúgy sem volt túl erős. Mindenesetre boldog névnapot kívánok Lóránt, gondolom te sem így képzelted az ünneplést. És kitartást a Pécsi Közgyűlésben.

(forrás: MTI)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Keresztes Lóránt

    Kedves Doki! Köszönöm szépen a névnapi köszöntést! :)

    üdvözlettel,
    Lóránt

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE