Magyar Közélet

Vad lövöldözés, majd akció Budapesten!

|

Gáz-riasztó fegyverből adott le lövést egy ismeretlen két másik emberre a VIII. kerületi Práter utcában kedd este; mire a rendőrök a helyszínre értek, valamennyien távoztak a helyszínről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség az MTI megkeresésére azt írta, egy állampolgári bejelentésre érkeztek a helyszínre, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy egy jelenleg ismeretlen ember egy gáz-riasztó fegyverből adott le lövést másik két ember irányába.
Közölték: az eset minden résztvevője még a rendőrök kiérkezése előtt távozott a helyszínről, felkutatásukat megkezdték.
rendorseg3Az Origo szerint kommandósok és civil ruhás nyomozók rohanták le kedd este a Corvin-negyed metróauljáróját és környékét. Egy szemtanú beszámolójára hivatkozva pedig azt írták, hogy 15-20 rendőr is részt vehetett a rajtaütésnek tűnő akcióban.

Valamikor, egy réges-régi galaxisban, egy ilyen esemény fennforgásakor odament volna Leonardo pécsi közrendőr, talán tapasztalat szerzés miatt magával vitte volna betanítás alatt álló őrvezető kollégáját, rendet tesz, és nincs hír. Szép és persze megnyugtató, hogy éber rendőrségünk vigyázza álmunkat, de valahogy meg lehetne találni az arányokat is. Ha lett volna sárga tengeralattjárójuk, talán még azt is bevetik a csatorna művek segítségével. De kell is ez az erődemonstráció, unatkozik a TEK is, a bevetési osztály is, hát hajrá, akcióra fel. Jó, gondolom a bejelentéskor még nem tudhatták, hogy éles fegyver, vagy gázpisztoly sült-e el, de egy kisebb felderítő egység, mondjuk két közrendőr ezt a helyszínen megállapíthatta volna, aztán az eset súlyosságától függően riadóztathatta volna akár a nemzeti gárdát is. Nálunk biztosra mennek a rendőrök, aki él és mozog, keresztbe áll az úton villogó autókkal, kinyitott ajtókkal, mögöttük guggolva, csak a fejük látszik ki, mert ezt látják az akció filmekben. Nagyobb szerénység elvtársak, kevesebb félelem, mert mi lesz, ha legközelebb már vízipisztolyt is bevetnek a garázda elemek. Tankokkal vonul a TEK, mint karácsonykor? És ha adsz neki egy ütős címet (miként én most próbáltam) a sajtóban, máris kész a szenzáció, egy lufi, ami 5 másodperc alatt kidurran. Mit lehet tenni, ha már nincs egy rendes lövöldözés kis hazánkban (amit persze nem nagyon kívánok én sem) addig ilyen hírek vannak.

(forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE