Pécsi hírek

Zalaegerszegen tárgyalják a Zsolnay dolgozók pereit

|

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. összesen 136 volt dolgozója ellen indított munkaügyi pert tárgyalják Zalaegerszegen, miután a cég szerint egykori alkalmazottai tavaly nyáron jogellenesen mondtak fel – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Beznicza Árpád közlése szerint a Kúria kijelölése folytán kerültek a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elé a Zsolnay által 136 volt dolgozója ellen indított perek.
zsolnaxA jogviták alapja az, hogy a dolgozók tavaly júniusban azonnali hatályú felmondással szüntették meg jogviszonyukat, a volt munkáltató szerint azonban e felmondások jogellenesek voltak. A Zsolnay erre hivatkozva a Munka Törvénykönyve szerint a munkavállalói felmondás esetén a felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget követeli volt munkavállalóitól.
A zalaegerszegi bíróság szerdán két perben 14 dolgozó ügyét tárgyalta, majd halasztotta el, de a következő hetekre további 11 csoportos per tárgyalási napjai vannak már kijelölve.
A pécsi közgyűlés tavaly májusban hozta létre a Ledina Kerámia Kft.-t (LK) azzal a céllal, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését. Az új céghez június elején át is szerződött a Zsolnay több mint 170 alkalmazottjából 130 dolgozó.
Időközben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. elleni felszámolási eljárást augusztus elején a Zalaegerszegi Törvényszék soron kívül megszüntette. Az LK-t tavaly nyár végén bejegyezték, ezt követően a társaságot a pécsi önkormányzat augusztus végén eladta.

(forrás: MTI)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    Itt tartunk. Én előre leírtam, és nem utólag pampogok, megint a melósok szívják meg.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE