Kiemelt, Patacsi Pilvax

Momentum-FIDESZ 266 ezer : 0

|

A Momentum 266 ezer aláírást gyűjtött az olimpia ellen. Ez eléggé meggyőző és nyomatékosan jelent is valamit. Számomra azonban nem csak azt jelenti, hogy akkor most felejtsük már el az olimpiát, ne rendezzünk, mert beledöglünk. Ez is benne van a pakliban. Én személy szerint nagyon büszke lennék, ha Budapest olimpiát rendezne, olyat, amit sokáig emlegetne a világ, a sikeressége, a kifogástalan rendezés, a hagyományosan kedves magyar vendégszeretet miatt. Büszke lennék, ha nem csak a közmédia hazug harsonái hirdetnék, hogy Magyarország jobban teljesít, Magyarország erősödik, hanem ezek tények lennének. Mert akkor nyugodt szívvel lehetne olimpiát rendezni. De mindenki, akinek szeme és hallása van, ismeri a tényeket. Magyarország jelenleg elég nagy szarban van az élet minden területén. Legyen az oktatás, egészségügy, vagy munkaerőpiac. A 266 ezer aláírás nekem még mindig nem azt jelenti, hogy ne rendezzünk plakátolimpiát. Jelenti inkább azt a bizalmatlanságot, amit az ország politikai és gazdasági elitjével szemben már sokszor és sokan kifejtettek, azt a félelmet, hogy az urambátyámok kilopják a fél országot olimpia rendezés címén. Ha Magyarországon nem lenne nemzeti sport a korrupció, (jó eséllyel nyernénk egy ilyen olimpiai számban, ha lenne) legyen szó földekről, autópálya, utak építéséről, bármiről, úgy gondolom, mindenki őszintén tudná támogatni a Budapesti olimpia megrendezését. Ha nem dzsentri vezetői lennének az országnak, hanem dolgos, szorgos hangyák, akik a néppel a népért egy az utunk….akkor lehetne a jelszavunk: Olimpia.

A FIDESZ-nek fel van dobva a labda. Kérdés, melyik oldalra üti. Mi lenne a nagyobb vereség? Ha kihátrálna Budapest mögül, és visszavonná jelentkezését, vagy ha kitűzné a népszavazást, és majd lesz, ami lesz, ahogy szavaz a nép. Vereség lenne-e az, ha a népszavazás nem akarna olimpiát? Nem. Mindössze annyi történne, hogy Magyarország meggyőzné a világot, nálunk valóban demokrácia van. Viszont ha visszavonja a jelölést, biztosra vehető, hogy a következő ötszáz évben, bármennyire is lenne felkészült egy olimpia rendezésére az ország, többet soha nem is adnának esélyt rendezésre. Mert komolyságunk kérdőjeleződne meg. Talán bölcsebb lett volna korábban megkérdezni a népet? És akkor most nem lenne ilyen szarban a kormány. Talán bölcsebb lett volna, ha a jelentkezés előtt a Magyarország erősödik szlogenek helyett arra költöttek volna százmilliókat, hogy az olimpiarendezés valóságát a közvélemény elé tárják. Pro és kontra. Miért lenne jó, és mik a buktatói. És szerényen kérni a népet, támogassátok az olimpiarendezést. Milliárdokat költöttek el felhatalmazás nélkül már eddig az olimpiai projektekre, tervekre, amik most mehetnek a lecsóba? A dakota megint fordítva ülte meg a lovát?

olimpiaDe higgyétek el, ha lenne is népszavazás és az olimpia ellenes szavazatok nyernének, az még nem jelenti azt, hogy a FIDESZ elveszti a 2018-as választást. Itt és most ez csak az olimpiáról szól. 2018-ban viszont ismét nem lesz ki ellen elvesztenie a választást, mert a másik oldalon n nincs potenciális erő. Sőt, senki sincs, akire nyugodt szívvel szavazhatnék. és egy év alatt nehéz ilyet alkotni. Mindenki látja, hogy a múlt szereplői már nem hitelesek. Jönnek a fiatalok? A Momentum vidéken ismeretlen, és a falvakban nehezebb meggyőzni az embereket új dolgokról, ott másképp zajlik az élet. Ráadásul a Momentum is klasszikusan értelmiségi párt, és láttuk, hogy küszködnek a megmaradásukért a hasonló jellegű politikai erők. ( A FIDESZT már nem tekintem értelmiségi pártnak, mert annyi tahót szívott magába, hogy a vízben sem süllyed el)

Marad tehát az egyetlen kérdés: lesz népszavazás, vagy a FIDESZ meghátrál és kihúzza Budapest alól a szőnyeget?

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE