Kiemelt, Magyar Közélet

Március 15-e már csak Brüsszelről szól. A bátrakat elfelejtette Orbán

|

Nem akartam ünneprontó lenni, ezért Orbán Viktor beszédéről tegnap nem írtam semmit, de azért nem lehet szó nélkül elmenni mellette.

A Nemzeti Múzeum előtti megemlékezést Tarlós István főpolgármester megemlékezésével kezdődött, és meglepő módon tiszta, jól felépített, szinte már-már politikamentes beszédet tartott. Néha egy kicsit bekúszott Brüsszel, de nem volt zavaró a súlya. Valóban megemlékezés volt a bátrakról, a hősökről, a magyar forradalomról és szabadságharcról. Ezek után kíváncsian vártam Orbán Viktor beszédét. Vajon mennyire fogja ő is csak megemlékezésnek tekinteni március indexorbán15-ét, vagy képes lesz arra, hogy még itt is folytassa a hétköznapi csatáját a vélt, vagy valós ellenségekkel szemben. Egy percig bírta, a második percben már eljutott Brüsszelig, sőt visszanyúlt Julius Ceazarig.

Minden nemzet úgy ünnepel, ahogy jelleme adja, ezzel kezdte zagyvaságait, és nem gondolom, hogy elgurult a gyógyszere, ő ezeket már komolyan is gondolja.

Szelfit készítünk, háttérben a saját történelmünk. Nem egy csatában, egyetlen háborúban gondolkodunk. Mindig mi nyertünk, csak csatákat vesztettünk. A háborúkat nem.  A boldog élethez csak úgy juthatunk el, ha a szabadság és függetlenségünk megmarad. A kormányzás lehetőségét továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani. (ez már üzenet volt a következő választásra) Ilyen, és ehhez hasonló frázisokkal volt tűzdelve az ünnepi beszéd. 1848-ról, a szabadságharcról, Petőfiről, Bem Józsefről, az aradi hősökről egy szó sem esett, ők nem illettek bele a koncepcióba.

Egyébként nagyon felkészült beszéd volt, egy óriási baki azért elsült: „és Visszavertük az Európát ostromló népszavazást”. Itt feltételezem, a népvándorlásról, a migránsokról akart beszélni. mert azokat verjük vissza.

Saját lábunkon állunk, nem szorulunk senkire. Hoppá? Akkor miért lopták el a magánnyugdíj pénzemet. És ma még csak pénzt veszünk ki Brüsszelből, többet, mint amennyit befizetünk. Ez a sokat szidott Brüsszelből folyó pénzek nélkül a magyar gazdaság már alulról szagolná az ibolyát. Persze ebből az önkéntes klubból ki is lehet lépni, ha annyira nem tetszik Brüsszel. Vajon miért nem teszik ezt meg? Mindenki tudja, akkor honnan lehetne lopni? A magyaroktól már nem tudnak, tőlünk, amit lehetett, már elloptak.

Szóval továbbra is Brüsszel a felelős mindenért, és ma ugyanolyan szelek fújnak, mint 1848-ban. Azért kis különbség van szerintem, mert 1848-ban egy elnyomott nemzet vívta harcát, most pedig önként csatlakoztunk azokhoz, akik Orbán szerint el akarnak bennünket nyomni.

De mégis igaz, amit Orbán a szélről mondott. Valóban friss márciusi szelek lengedeznek, és valóban ismét a zsarnokság, a hatalom, az elnyomás ellen kellene fellázadnia a magyar népnek. Csak most nem idegen országok nyomnak el bennünket, hanem saját politikusaink, rablóink, a mi magyar vérünkből valók. És ez már nem forradalom lenne, hanem polgárháború.

Baj van a Birodalomban. Csak Han Solo mentheti meg. Jöjjön hát kivont lézerkarddal Orbán Viktor és pusztítsa el a halálcsillagot.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE