Kiemelt, Patacsi Pilvax

Klepetan nem tért vissza Malenahoz. Vége a gólyaszerelemnek? Frissítés!! Nincs vége, Klepetan megérkezett!!

|

Klepetan nem tért vissza Malenához. Végetért a gólyaszerelem? Aki nem ismeri a történetet, annak írom. Malena, a gólyalány szárnya megsérült 22 évvel ezelőtt. Nem tudott messzire repülni, ezért itthon (otthon) töltötte a telet is, Brodski Varoš-ban. Stjepan Vokić gondozta. Klepetan 15 évvel ezelőtt költözött be a fészkébe, kisgólyák megszülettek, majd eljött az ősz, Klepetan útnak indult és ezzel vége is lenne a gólyák történetének, hiszen monogám madarak, de csak egy nyárra költöznek össze. Klepetan nem így gondolta, mert a következő nyáron ismét megjelent, ugyanott és berepült Malena mellé a fészekbe. Mondhatnánk klepetanazt is, véletlen. De a következő 14 évben minden évben visszatért. 13 ezer kilométerről, ugyanoda, Malena fészkébe. Vokić gazda már megérkezésekor egy vödör hallal fogadta,  amit Klepetan meg is talált minden évben a fészerben eldugva, csak ő tudta, hogy ott vár rá. Malena minden évben elzavarta a betolakodni akaró idegen gólya fiúkat, és amikor megérkezett Klepetan, boldogan kelepeltek együtt. Tavaly hat napot késett Klepetan, Görögország felett nagy vihar volt, de megérkezett március 24. helyett március 30-án. Brodski Varoš-ban az évek során már népünnepély lett a gólya visszatérése, újságírók, televíziók tudósítottak róla, a legnagyobb horvát lapok is beszámoltak az eseményről. Saját facebook oldalt is nyitottak nekik.

Ebben az évben azonban még április elején sem tért vissza, ezért úgy gondolják, a hosszú úton történt vele valami, esetleg el is pusztult. Malena még visszavárja, de ha sokáig nem jön, bele kell törődnie és befogad majd más gólyafiút. Ezzel vége minden idők leghíresebb gólya szerelmének. Olvasom a facebook bejegyzéseket, sokan még most is reménykednek, talán még visszatér, talán csak azért késik ilyen sokat, mert öregszik ő is, lassabban repül már, mint 15 évvel ezelőtt. Ennyi a történet.

Más megközelítésben, ez a Klepetan egy selyemfiú, aki csak kihasználta az évek során Malenát. Berepült szegény rokkant nyugdíjas gólya nő kész, összkomfortos fészkébe, eltartatta magát, cserébe odadobott néhány fiókát, majd ősszel fogta magát és tovább állt délre dorbézolni. Minden tavasszal pedig csak kényelemből repült vissza Malena mellé, hiszen várta már a kész fészek. De ez csak rosszindulat, maradjunk a mese első, romantikusabb változatánál. Kár, hogy ezt a történetet csak most ismertem meg, nem pedig 15 évvel ezelőtt, mert akkor én is szoríthattam volna minden évben ennek a gólyapárnak. Most még reménykedjünk, tényleg csak a kor miatt repül lassabban, és megérkezik valamikor, hanem, akkor megmarad nekünk ez a szép, igaz történet.

Frissítés: április 12-én 3 órakor Klepetan visszatért Malena fészkébe. Igaz, rögtön át is rendezte egy kicsit, mert ott már egy másik gólyát talált és egy tojást. Azt gyorsan megtörte, majd harcolt egyet a betolakodóval. Nem ismerem a gólyák természetét, de azért ez a Malena nem volt nagyon kitartó a várakozásban, két hét után összeállni valakivel….persze lehet, hogy a gólyáknál ez így természetes. Ha jól fordítom a horvát lapokat, úgy tűnik, sikerült elűzni az új gólyát. Pár sorral feljebb azt írtam, öregszik és lassabban repül már, lehet, de az is, hogy másik útvonalon repült. Mindegy, lényeg, hogy a szerelem folytatódik. És remélem, az elüldözött gólya is talál magának másik fészket és új párt, ahol szintén beindul a kisgólyagyár. Mert akkor lesz igazi happy and, mindenki megtalálja a boldogságot. Mint a romantikus amerikai filmek végén.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE