Kiemelt, Patacsi Pilvax

A háború már a spájzban van

|

A közel hétéves orbáni szabadságharc oda vezetett, hogy mára valóban háború van Magyarországon. Ezt még nem fegyverrel vívják, nem véres, de áldozatok már vannak. Tekintsünk most el a Brüsszel ellen vívott háborútól, csak az országon belüli háborút nézzük. Kezdődött a plakátháborúval. Ennek voltak jópofa oldalai is, mert ismerjük el, a Kétfarkú Kutyapárt jó humorral válaszolt az idétlen orbáni plakátokra. Volt bennünk élc, szatíra, ütősek voltak. Majd megjelentek a Simicska oszlopain a Jobbik plakátjai, ők is beszálltak a háborúba. Ez is ütős volt, a képen Orbán és Mészáros, és a felirat, mi dolgozunk, ők lopnak. Őszinte szavak. Vártam mit lép erre a FIDESZ, mert ezt már Mészáros, az ország gázszerelője is gusztustalannak tartotta. (egyebekben azért Lőrinc nem rendelkezik lopnakilyen mély morállal) meglepő volt a FIDESZ kommunikációja: semmit nem lépnek, mert ez a plakát olyan evidenciát fejez ki, amit minden magyar állampolgár az óvodástól a nyugdíjas otthonig, már ismer és tud. Tehát nem mond semmi újat, nem érdemes cáfolni. Logikus? Így van. Lopunk. Loptak előttünk is mások, most mi vagyunk a sorosak. Ennyi a reakció. És milyen igazuk van, minek is drága plakátokkal cáfolni a lopás tényét, amikor azt minden magyar állampolgár tudja és mára az élete része lett, elfogadja. Bölcs gondolat.

Az elmúlt hetekben másik fronton is háború alakult ki, mondjuk ez állófront. A médiában kettészakadt az ország. Egyik oldalon a kormánysegget nyaldosó 888.hu, origo.hu, magyaridők, pestisrácok, a másik oldalon a még független sajtónak hitt 444.hu, index.hu, hvg.hu. Ugyanez már régóta megvan a televízióban, egyik oldalon a Duna, M1-5-ig, TV2, a másikon az RTL Klub, Hír tv. Az ECHO-t felejtsük el, mert az már az elmebaj kategória, orvosi beavatkozást igényel. Oda-vissza püfölik egymást nap mint nap. És már nem arról szól az újságírás, hogy ki tud részlehajlás nélkül autentikus, őszinte és meggyőző cikkeket írni, híreket közölni, nem, egymás szaros gatyáiban turkálnak. Először a 444.hu oldalról hozták le, hogy Soros bérencek ülnek a kiadóban, most pedig kiderült, hogy még 2014-ben az index felett szerzett opciós jogot Simicska, amit most le is hívott. Ne felejtsük el, 2014-ben még Orbán és Simicska jóban voltak, tehát az akkori opciós jog megszerzése a kormánypárti médiát erősítette volna. Most talán más a helyzet, Simicska lehet, hogy Orbán ellen akarja majd felhasználni, de az is lehet, nincsenek ők annyira összeveszve, az csak kifelé volt tálalva, most ismét összeborulnak és szinte a teljes magyar média a kezükben.

gránátvetőÉs ha már háború, azt látjuk, hogy Kövér László házelnök komolyan is veszi, hogy itt másfajta háború is lehet, olyan őrült módon fegyverezi fel a parlamenti házőrséget. Tankokat és harci helikoptereket még nem, de kézi gránátvetőket már beszereznek. Meg hálós elfogót. Ez utóbbit még értem, mert hasznos lehet, ha egy fontos szavazásról valamelyik kormánypárti politikus ki akar menni a teremből, Kövér majd rálő a hálóval és visszavonszolja. De a gránátvető? Mi terv elvtársak? Ha balhé lesz, bezárkózunk a parlamentbe és onnan lőjük a tömeget a gránátvetőkkel? Esküszöm agyament. Ez az egész slepp Lipótmezőre való, de szerintem a kezelésüket (már ha még nyitva lenne) ott sem vállalnák. De garanciát biztos nem adnának rá.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE