Kiemelt, Pécsi hírek

Fodor Ibolya a Pécsi Értéktár Bizottság új tagja. És ez nem vicc!

|

Az értékeket őrizni kell, óvni, ahogy a csillag megy az égen. De kecskére bízni a káposztát? A Pécsi Értéktár Bizottságba új tagot választottak- írja a Pécsi STOP. Ha egy évig gondolkodnál, akkor sem találnád el, hogy kit. Gondolom egy ilyen tisztségbe olyan embereket szokás, vagy illik választani, akinek mondjuk finoman szólva is van egy kis értékrendje. Meg tudja különböztetni a giccseset és Munkácsit. (nem ám y-lonnal, sic) Persze nem kell ehhez azért ismerni mondjuk Szerdahelyi István kitűnő könyvét, az esztétikai értékről, de valamit mégis csak illik…Szóval az új tag, nem fogod elhinni, pedig ez nem vicc, mert annak nagyon rossz lenne, Fodor Ibolya. Igen, ő. Aki majmozta az újságírókat, (persze ez is egy értékítélet) majd közel egy évig csak a tiszteletdíját vette fel, de nem járt be a közgyűlésbe (ez is érték, a választók pécsleértékelése) és persze volt egy kis fehérgalléros bűnözés is, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. És most rábízzák Pécs értékeinek őrzését. Az a Páva Zsolt polgármester, aki korábban még lemondásra is felszólította, persze ezt sem vette komolyan, ez értékes döntés volt a részéről, magának.

A pécsi önkormányzat hírportálja pár éve így büszkélkedett a Pécsi Értéktár Bizottsággal:

„A bizottság szakértőkkel kiegészítve válogatja majd ki a leginkább megbecsülendő pécsi értékeket.” A grémium „a munkájába bevonja az elmúlt 5 évben megválasztott díszpolgárokat, valamint a helyi, illetve megyei közművelődési feladatellátás országos módszertani intézményeit, továbbá az értékek gyűjtésével, megőrzésével, hasznosításával foglalkozó országos és területi illetőségű szakmai és civil szervezeteket is”.

Helyes, ezzel a döntéssel, most nagyot léptek ebbe az irányba. Nem akarom én bántani Ibolykát, megverte őt már eléggé a sors azzal, hogy olyannak teremtette, amilyen. De nem lehetett volna komolyabb személyiséget? Ilyen szegény már a Pécsi Közgyűlés?

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE