Kiemelt, Patacsi Pilvax

A mocskos politikai kampány már elkezdődött! Esti Kornél válasza erre.

|

Mocskos, undorító gyűlölet kampány vette kezdetét egy évvel már a 2018-as választások előtt, ami előrevetíti, mi lehet itt még később, a hajrában. Borogatják ki pro és kontra a csontvázakat, teregetik ki a szennyest, ami vagy igaz, vagy nem, de ez ebben a harcban nem is számít, mindegy mit mondunk, itt már nincs lovagi becsület, nincs úri szó, csak seggfejek vannak minden oldalon. Egy lövészárokban fekszenek, csak ezek az árkok már nem egymással szemben vannak, hanem valóban ugyanabban a lövészárok különböző oldalában poshadó dagonyát tapossák. Van szemben álló lövészárok is, de az most még a mozgásképtelen kormány8 millió magyarral van tele. Persze most, hogy a 27 év alatt, pártállástól függetlenül elloptak már mindent, mintha ha nem lenne mindegy, hogy ki kaparintja meg a maradék eszcájgot? Ez már nem ezüst, ez öreganyánk alpakka készlete. De még ezért is folyik a harc. Ja, persze az uniós pénzek. Azok még jönnek, és mivel a magyar gazdaság szemben az állításokkal mégsem dübörög, és nem termel gazdagságot, az uniós pénzek az egyetlen célpont, amit ellophatnak még. Megy a felelőtlen ígérgetés a nyugdíjasok kegyeiért, egymást licitálják felül olyan ígéretekkel, amit nem is akarnak, de ha akarnának, sem tudnának teljesíteni, nem számít, mert csak a voks a fontos. Ahogy eddig sem a választók érdekeit képviselték a parlamentben és a való világban sem, most is így lesz, mert a pártfegyelemnek nevezett pártérdek mindent felülír majd. Csak a hatalom számít és a hatalom adta milliárdok. Szegény Magyarország, hova tudsz még süllyedni? Döbbenetes közpénzek folynak el és fognak még elfolyni arra, hogy meggyőzzenek bennünket, ők az igaziak, csak ők hoznak bőséget, jólétet erre a kis országra. Évek óta írjuk, a pártok ne kapjanak állami támogatást, saját tagságuk, saját szavazóbázisuk pénzéből tegyék dolgukat, kampányoljanak, versengjenek, és akinek nagyobb a tábora, többet költhet, akinek kicsi, az meg minek is van? Horror pénzek folynak el óriásplakátokra, reklámokra újságtól televízióig, internettől rádióig.

minimálbérHa valakinek van egy kis ideje, kérem, olvassa el  Kosztolányi Dezső Esti Kornél történetét, amikor a becsületes városba tesznek kirándulást. Nem ma írta, de a máról szól. Én csak két részletet emelek ki, de vegyétek a fáradságot, aki még nem olvasta, tegye meg.

Rengeteg újság volt itt. Ezúttal csak a Hazugság-ot, az Önérdek-et, a Gyáva Útonálló-t és a Bérenc-et emelem ki.

A Bérenc az első oldalán kövér betűkkel ezt közli a nyilvánossággal, állandó futófej gyanánt:

“Ennek az újságnak minden egyes betűjét megfizetik. Valamennyi kormánytól egyformán függ, sohase írja meg véleményét, csak akkor, ha szennyes haszonlesése követeli. Épp ezért figyelmeztetjük olvasóinkat, akiket egyenként és együttesen mélységesen lenézünk és megvetünk, hogy ne vegyék komolyan cikkeinket, és bennünket is nézzenek le, vessenek meg annyira, amennyire megérdemeljük, ha ugyan ez emberileg lehetséges.”

A parlament előtti téren több ezernyi főből álló tömegnek szónokolt valaki:

– Elég, ha egy pillantást vettek szűk homlokomra, állati kapzsiságtól eltorzult arcomra, s azonnal láthatjátok, kivel van dolgotok. Semmiféle mesterséghez, tudományhoz nem értek, a világon semmire se vagyok alkalmas, legföljebb arra, hogy az élet értelmét magyarázzam nektek s vezesselek benneteket a cél Marabu_elvek_fidesz_kulonado_Orban_Fidesz_politikus_hazugsag_igeretfelé. Hogy mi ez a cél, azt is elárulom. Egy-kettő meg akarok gazdagodni, pénzt harácsolni, hogy minél több legyen nekem, s minél kevesebb nektek. Ezért titeket még inkább el kell majd butítanom. Vagy talán azt hiszitek, hogy már elég buták vagytok?

– Nem, nem – harsogta a tömeg fölháborodva.

– Tehát cselekedjetek lelkiismeretetek szerint. Ellenjelöltemet mindnyájan ismeritek. Nemes, önzetlen férfi, hatalmas koponya, világító elme. Van ebben a városban olyan valaki, ki melléje áll?

– Senki! – ordított a tömeg, mint egy ember.

– Nincs senki – és fenyegető öklök emelkedtek a levegőbe.

Ugye milyen hasonló ez a mai Magyarországhoz? Pedig 1930-ban írta Kosztolányi.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE