Pécsi hírek

Kerüld ha lehet, a Mártírok útját!

|

A Mártírok útján egy kilométernyi csövet cserélnek a Szabadság utca és a Megyeri út között – ez Pécs egyik legforgalmasabb gyűjtőcsatornája, napi 5500 köbméternyi szennyvíz folyik át rajta. Az út közepén futó szennyvízvezeték építését föld alatt zajló csőbefűzéses technológiával végzik a szakemberek, csak a környező ingatlanok új bekötéseinek kialakítása igényel nagyobb munkaárkokat.

Egy speciális, magasnyomású csatornamosó is dolgozik majd a helyszínen a rekonstrukció során, a szakaszosan haladó csőbefűzést kísérve tisztítja elő a vezetéket.

A nyolc ütemre bontott munkálatok ideje alatt szakaszos félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a kivitelezéssel aktuálisan érintett útszakaszokon.

útfelújításA felújítás legelső ütemét kíséri komolyabb útzár: március 25-től április végéig a Mártírok útja Rét utca – Szabadság utca közti szakaszán az út kezelőjének előírása alapján
csak a buszok járhatnak
(kihagyva a déli Rét utcai megállót), autóval nem lehet behajtani egyik irányból sem.

Aki teheti, április végéig kerülje a Mártírok útja ezen szakaszát.
Csaknem végig egyszerre két útszakaszon fognak párhuzamosan dolgozni a megbízott kivitelező szakemberei, március utolsó hetében a Semmelweis-Szilágyi Dezső utcák közötti részre is felvonulnak.

Több csapattal indul az Angster József utcai felújítás is, ahol egyszerre cserélik a rossz állapotban lévő ivóvíz- és szennyvízvezetéket. A rekonstrukció az önkormányzati útpálya felújítást előzi meg, azzal összhangban zajlik. A TETTYE FORRÁSHÁZ kicseréli a burkolat alatti közműveket, hogy a későbbiekben lehetőleg ne kelljen csőtörés miatt felbontani a friss aszfaltot (idén már kétszer eltört az 1970-es években fektetett vízvezeték).

A kivitelezés a Székely Bertalan utca irányából kezdődően 100-300 méteres szakaszokban, fél pályás forgalomkorlátozás mellett halad. Annak érdekében, hogy már a felújítás során minél hamarabb újra biztosított legyen az akadálymentes forgalom, az egyes szakaszok végén aszfaltszintig helyreállítják az utat.

A közlekedést jelzőlámpás irányítás segíti.

A két nagyszabású, együttesen 500 millió forint értékű korszerűsítés várhatóan augusztusig tart. A pécsi vízszolgáltató idén összesen 1,7 milliárd forint értékű tervezett, ütemezett felújítást valósít meg a víziközmű-hálózaton.

Forrás: pecsiujsag.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE