Firkászat

Vers mindegykinek. Bari Károly: Fiú

|

Megszegett eskü átkának bélyegével homlokomon
Elhagytalak; vállamra a napok tarisznyáját
Akasztottam, piros cipók lapultak benne: álmaim,
Tél van, zúzmarás csőrrel kiáltoznak a madarak,
Kiáltásuk megrázza a fákat: zuhog a hó,
Reszketek a tél szorításában – te tüzesre csókolnál,
Hófúvások kondái járhatatlanná túrják az utakat,
Ám lábat faragok a vágyból, visszamegyek hozzád,
Bekopogok majd vaspálcás ablakodon, izzadtan,
Kitajtékosodva rogyok lábaidhoz, fölemelsz ágyadba,
Csókokkal koszorúzod átokkal-megbélyegzett homlokom:
A fekete csipkeruhád letépem gyűrűs menyasszony!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Doki

  Bocs Dudupapó, de nekem most ebből nem derül ki, hogy tetszenek-e Bari versei, vagy őt is csak “költő” barátaid között tartod számon. Bár azt is gondolom, hogy Barit Károlyt nem szükséges minősíteni, megteszik azt versei is. Sajnálatos, hogy csak kevesen olvassák. Igaz, mit olvasnak manapság? Viszont annak örülök, hogy a honlapunkon sok verset jelentetünk meg, hátha néhányan megszeretik az irodalmat.
  Üdvözlettel: doki

  ↑ LinkVálasz
 2. Patacs-Rácváros Egyesület Szerkesztőség

  Tisztelt Dudupapó!
  Köszönjük a visszajelzését! A “Firkászatban” található néhány vers ami tényleg irodalom, és nem iroda lom. Kérjük, küldjön verseket, mi megjelentetjük.

  ↑ LinkVálasz
 3. Maklári Bódi István

  Ma a költészetet sokkal kevesebben “értik” és értékelik, mint valaha, amikor pedig nem volt mindenféle lehetőség az irodalmi alkotások (a Szerzők)elolvasásához, megismeréséhez, itt és most Bari Károly költészetéhez.
  Sajnálatos tény, hogy a mai nemzedék (0-35 év)különböző bulvárlapok hírein csámcsog, és snassz dolog “fújni régi és mai jeles költők verseit. Igaz, virágzik-burjánzik a “fűzfapoézis”, és a szűk körökben magukat költőnek vallók tábora. Addig nincs is baj, amíg valaki (Isten bocsá’!) költőnek “nevezteti” magát, hirdeti ezt névjegykártyáján is félreérthetetlenül, a baj akkor kezdődik, amikor egy “Írástudó” (Itt és most én: Dudupapó) olvassa költészetnek (versnek) a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető förmedvényeiket. Uram Isten, ha elolvassák, elolvasnák Bari Károly verseit, magukba szállva, önvizsgálatot tartva “megmérettetnék” magukat, jó esetben autodidakta módon könyvet vennének a kezükbe, hogy legalább az alapokat elsajátítsák. No, nem azért mert ezáltal majd költők lehetnek, csak azért, hogy jobban eligazodjanak a költészet világában, jel-rendszerében. Nekem ezért sincs a névjegykártyámra írva semmi hangzatos megszólítás, csupán ennyi: Irodalombarát. Mértékletesség, tudatosság, önismeret- és kontroll kedves “költő” barátaim.

  Szívesen venném a visszajelzéseket.

  Dudupapó

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE