Ez-az-amaz, Kiemelt

Széles bírálat Matolcsynak

|

A többkulcsos SZJA megszüntetésével nemcsak a költségvetésen ütött félbillió forintos lyukat a kormány, de a tranzakciós illetékkel a magyar gazdaságot és a bankrendszert is a padlóra küldheti – mondta Széles Gábor szombaton. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke úgy véli, hogy a tranzakciós illeték megemelése a tervezett 130 milliárd forintról 280 milliárdra, jelentős tehertételt okoz a vállalkozásoknak.

Az új adó nemcsak a már jelenlévő vállalatok gazdálkodását sújtja, de taszítja az ide települni szándékozókat is, s emellett forráskivonásra késztetheti a bankokat is – fogalmazott Széles Gábor. Hozzátette: a tranzakciós adó a közép- vagy nagyvállalatokat is arra szoríthatja, hogy áthelyezzék külföldre számlavezetésüket és pénzügyi forgalmukat.

Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor gazdasági szabadságharcos zsenije, az unortodox gazdaságpolitika pápája, egy meg nem értett zseni. Széles sem érti. Ha ilyen a Matolcsy által vizionál tündérmesék, és hihetetlen gazdasági győzelmek, milyen lesz a vereség?

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. békamenet

    Tündérmese, vazze! Nem érted, Széles?
    Orbán Viktor érti!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE