Jogdoki, Kiemelt

Devizahitel. Őszre megoldódik?

|

Doubravszky György a pénzügyi jogok biztosa a közszolgálati tv egyik műsorában úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint őszre “már az egész eljárás lezajlik”. Tehát megoldódnak a devizahitelesek problémái.

 De őszig már nem tudnak várni a kifosztott és végtelenített hitelcsapdába csalt emberek! – Miután lassan ennivalóra sem jut! Ennek az aljas uzsora tevékenységnek azonnal véget kell vetni.

 Az nem fog menni, hogy 5 év után most elölről kezdjük és újra és újra tárgyalgatnak az éppen aktuális illetékesek a nyilvánvaló tényről. Átvágták a bankok az embereket, – igen vagy nem?devizahitel

Ha és amennyiben igen akkor záros határidőn belül a kormánynak el kell döntenie melyik oldalon áll! A bankokat támogatja továbbra is vagy kiáll a polgárok jogos érdekei és igaza mellett.

Az értelmetlen jogászkodásnak véget kell vetni. Tudjuk a magyar népre jellemző a széthúzás! – de most a 24. órán túl fogjunk végre össze és lássuk be kis hazánk a karvaly tőke áldozata úgy 40 éve, és ennek az újabb lenyúlásnak azaz „hibás banki terméknek” a bevezetésének nem volt más célja, mint a polgárok teljes ellehetetlenítése, – totális kifosztása.

Tehát nincs tovább. A további időhúzásra nincs lehetőség! – pénz biztossal vagy nélküle, azonnali változtatásra van szükség.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Cs Andi

  AZ árfolyam rögzitéssel én olyan jol jártam hogy az eddig fizetni tudott 29ezer forintos hitelem 60ezer lett!Gondolom ez nem csak engem érint!igy gyüjtik a bankok a lakásokat?

  ↑ LinkVálasz
 2. első devizahiteles pertársasági per

  Kezdődik az első devizahiteles pertársasági per 2013.03.03.
  Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken hétfőn a svájci frank alapú devizahitelesek kontra AXA Bank polgári per, melyben 68-an kérik kimondani jó erkölcsbe és jogszabályba ütközés miatt kölcsönszerződéseik semmisségét.
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=2769

  ↑ LinkVálasz
 3. A pénzbiztos őszig lehet, hogy kihúzza.....

  Havi 800.000 forint fixért, Doubravszky György pénz biztos őszig lehet, hogy kihúzza, – de a végtelenített hitelcsapdába csalt áldozatok egészen biztosan nem fogják!

  ↑ LinkVálasz
 4. Bibi

  Erre mondanám,hogy ARANY EMBER!!!!!!

  ↑ LinkVálasz
 5. Bibi

  Rég láttam és hallottam ilyen rokonszenves,egyenesen és érthetően beszélő ügyvédet,aki önzetlenül segít a bajbajutottaknak.Gratulálok neki és nagyon jó egészséget
  kívánok neki.

  ↑ LinkVálasz
 6. Az ígérgetések ideje lejárt!

  Felhívás Minden Magyarhoz!
  Az ígérgetések ideje lejárt!

  Teljes mértékben beigazolódott, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és a politikusok ideje lejárt, ők nem a Magyar Nemzetet képviselik!

  Gyermekeink éheznek, a Magyarok teljes mértékben eladósodtak a külföldi bankoknak, akik családokat tesznek utcára a végrehajtók segítségével.

  A nemzeti vagyon semmivé vált, a munkahelyek megszűntek, vállalkozásokat, mezőgazdaságot és az ipart tönkretették. Egészségügyet és az oktatási rendszert reformjaikkal tönkretették, az időseket, a hátrányos helyzetű embereket ellehetetlenítették.

  Teljes létbizonytalanságban élünk, halottainknak már a végtisztességet sem tudjuk megadni.

  A Nemzetnek elege van a jelenlegi rendszerből és a politikusokból!

  A fentiekkel részben vagy egészben egyetértő Magyarokat hívjuk, ahhoz a civilek által szervezett rendszerváltó összefogáshoz, melynek követelései a következők:

  1. Biztos MEGÉLHETÉST, létbiztonságot követelünk minden Magyarnak!

  2. Teljes RENDSZERVÁLTÁST, az eredeti történelmi alkotmány visszaállítását követeljük!

  3. Nemzetünk érdekében, a kilakoltatások, az árverések azonnali leállítását, a végrehajtók felelősségre vonását követeljük!

  4. FÜGGETLEN Nemzeti Bank működtetését, valamint a külföldi bankok száműzését követeljük!

  5. Valós ELSZÁMOLTATÁST követelünk, az elmúlt évek bűneiért, a nemzeti vagyon kiárusításáért!

  Addig maradunk, amíg követeléseinket be nem váltjuk, a szenvedésnek, éhezésnek véget kell vetni!

  Aki a felhívással egyetért, az 2013. február 28-án, 07:00 órai kezdettel bejelentett, a fővárosban és az egész országra kiterjesztett demonstrációnkat támogassa jelenlétével, egyetértő részvételével.

  Független Magyarok

  (se nem jobb, se nem bal, egyszerűen MAGYAR)

  http://www.fuggetlenmagyarok.hu/

  ↑ LinkVálasz
 7. Matolcsytól kértem Doubravszky felmentését

  Matolcsytól kértem Doubravszky felmentését 2013. február 25. Kásler Árpád
  http://kaslerarpad.hu/?p=2805#more-2805
  Ma elküldtem Matolcsy György miniszternek azt a levelet amiben kérem Doubravszky György megbízatásának visszavonását, íme néhány részlet…
  “Az Ön által kinevezett Doubravszky György pénzügyi jogok biztosa sem végzettséggel, sem elméleti, sem pedig gyakorlati ismeretekkel nem rendelkezik ahhoz a feladathoz, ami a devizahitelek problémájának megoldását illeti. Ezen túlmenően hazudik is annak érdekében, hogy saját pozicióját megerősítse.”
  “Ez felett nem lehet elsiklani mert, nem egy nyelvbotlásról van szó, hanem a pénzügyi jogok biztosa jól kitervelt hazugságáról, amivel az érdekvédelmi poziciómat kívánta meggyengíteni. De a hazugság az hazugság marad, mindegy milyen céllal lett kimondva.
  Pontos helyszínt, pontos időpontot, pontos összeget és meghatározott célt említ hazugságában. De egyik sem igaz.
  Felszólítottam Doubravszky Györgyöt nyilvános bocsánatkérésre és lemondásra.
  Egy ilyen hazudozós ember sem közszolga sem érdekvédő nem lehet. Szégyent hoz a közigazgatásra, mert szakmai hiányosságait aljas rágalmakkal és hazugságokkal akarja palástolni.
  Egy hazudozós embert tárgyalópartnernek senki sem fog elfogadni. Mi, mint adósok és érdekvédelmi képviselet Doubravszky Györgyöt nem fogadjuk el. Kérem a magam és több mint tizenhétezer ember nevében, hogy Doubravszky György megbízatását azonnali hatállyal vonják vissza.”
  Ma reggel a pénzügyi jogok biztosa emailben kérte, hogy bocsássam rendelkezésére, rendezvény vágatlan videó anyagát. Ezt meg is teszem a bírósági tárgyaláson, a bíró kérésére. Doubravszky György egyet tehet, az általam kért formában bocsánatot kér és lemond, de végig járhatja Schmitt Pál kálváriáját is, mert a végeredmény ugyanaz lesz.
  Feladatomnak tekintem, hogy megakadályozzam Doubravszky ténykedését, amely az adósok kártalanítását és a vétkesek felelősségre vonásának elkerülését szolgálja.
  Kásler Árpád
  Kelt, Gyulán 2013.02.25

  ↑ LinkVálasz
 8. Tisztelt pénz biztos Úr!

  Tisztelt pénz biztos Úr!
  Tisztelt kifosztott, kirabolt devizahitel csalás áldozatai!
  Varga úr és Boros úr Léhmann úr rendben van!
  További tárgyalók a civil oldalon:
  dr. Lázár Dénes, Kásler Árpád és Falus Zsolt, dr. Makkos Albert, dr. Róna Péter urak!

  ↑ LinkVálasz
 9. Hiteles Mozgalom,

  Adorján László
  A Hiteles Mozgalom, a meghívottak és a Pénzbiztos eszmét cserélt…., talán ért valamit, talán nem, erre csak az idő adhatja meg a választ. Túlzott bizakodásra persze, mint máskor is igazolódott, nincs… A “csodában” lehet hinni…, érdemes? Vajon van olyan megoldás, ami mindhárom félnek, a Kormánynak, a Bankszövetségnek, s a “csapdába esetteknek” is egyaránt jó megoldás? Erősen kétlem. De legyen, várjuk a csodát,nézzük az egyeztetést, amiből ugye a valóban érdekeltek, a véres verítékkel megkeresett javaikat védők, a nyomor peremére szorítottak, a jog-vesztettek valahogy kimaradnak már megint, helyettük “szakértők” tárgyalnak, a fejük felett ítélkeznek szigorúan szakmai szempontok szerint. Hm…, itt a szakmai szempontok legütősebb érvei, az erőfölény dominál, s ha jól sejtem a megoldás valami sötét felhőben érkezik majd, s ha még villámok is lecsapnak, hát ne csodálkozzon senki. El kell hitetni az emberekkel, hogy jól járnak egy olyan ügyben, ahol egyetlen jó megoldás létezik csak, a teljes kártalanítás. A felelősségre vonást nem említeném, hiszen ez szinte tabu, igen, tabu, mert azok, akik ezt összehozták, erősek, önálló életre keltek, államot hoznak létre az államban, s uralnak minden követ, ellenőrzésük alatt tartják minden ízét a darázsfészeknek, s ha abba valaki egyszer belenyúl, a következmények kiszámíthatatlanok. Nem tudni milyen mérget fecskendeznek, nem tudni, hogy a félelem milyen buszút szül, nem tudni, hogy a jog mennyire nyújt védelmet, nem tudni, hogy a gőgös hatalom mire képes, nem tudni, ha már a családok nem szent, nem tabu számukra, nem tudni, ha érzéketlen nézik végig a kétségbeesettek önpusztítását, nem tudni, ha a jó erkölcs fogalma ismeretlen számukra. Tehát, ha teljes és valós képet akarunk látni, a józan paraszti ész és és az élet tisztelete, az alázat érzete embertársaink iránt erősen javallt mindenki számára, de legfőképp az önmagukból kifordult bankáraink és politikusaink számára, akik a társadalmi “megbízatásukat” elfeledték, s nem szolgálják a polgárait az Országnak, hanem kiváltságokat élvezve megtalálják azt a megoldást, amit törvényesnek mutatva bár, de végül is hamis úton megfabrikálnak. Úgy vélem, éppen elég ténnyel szolgátak már ahhoz, hogy keményebben vegyük magunkat, s az évek óta tartó valótlan állítások, a megvezetések sokasága …, több, mint elgondolkodtató.
  Egy szívszorító momentum a találkozóról: egy kétségbeesett sokgyerekes anyuka, akit a kedves bankja végképp kicsinálni készül, a dokumentumait a Pénzbiztos kezébe nyomta az első percben. A történetét ismerem, s bizton állíthatom, ha megoldást talál, jó megoldást talál, akkor hallelujah! Félő, hogy ez nem fog bekövetkezni, s ennek csak egy oka lehet: jelen pillanatban bank és devizahiteles nem szimbiózisban élnek, hanem egy szövevényes joguraló(jogbitorló) s a jogfosztott rabszolga viszonylatában, ami egyszerűen elképesztő. Ma, a 21. században… Tárgyaljunk.. Miről is? Hogyan lehet ezt a viszonyt a lehető legtovább fenntartani? Erről szól, semmi másról, benne van a levegőben, annyira nyilvánvaló. Kit érdekel a bank sorsa? Szóval legyünk lojálisak? Ezt már eljátszották, s nem csodálkozom azon, amit, illetve ahogyan Árpád teszi a dolgait. Talán világosabban lát, mint legtöbbünk, s valóban a gyökerénél fogva szeretné a gazt kihúzni, mert, ha nem ezt teszi, újra sarjad. Ezen egyszerű jelenségből következik, hogy itt már alku nem nagyon lehet.

  ↑ LinkVálasz
 10. ha tudja Azért, ha nem tudja Azért

  Fecó, ha te ennyit törődtél volna a dolgokkal, amikor felvetted a hitelt…

  ↑ LinkVálasz
 11. Fecó

  Van még egy szempont,amiről nem nagyon,sőt egyáltalán nem olvastam (hallottam) senkitől. Lehet,hogy támadási iránynak jó lenne,mert nekem teljesen logikusan ez jön le. Ha a kezdő törlesztőd 80.000 Ft. a bank ennek a fedezetét (terhelhető jövedelem) vizsgálja és 160-250 ezer forint (közjegyzős a hitel vagy nem) nettódnak kell lenni,hogy egyáltalán felvehesd. Ha a bank fél év után felemeli ezért,vagy azért a törlesztőt,a Te fizetésed ugyan annyi,NEM VAGY HITELKÉPES! Mire fel terhelnek be? Új hitelbírálatot követően ezt a hitelt (ami ugyanaz) fel sem vehetnéd! :)

  ↑ LinkVálasz
 12. Mindenki másképp gondolja

  Kiszámoltuk, mennyivel ba***a át bennünket a bank a devizahitelünk miatt
  http://www.youtube.com/watch?v=LwT0Ao99Bio
  Megjelenés ideje: 2013.02.21.
  „Vajkember fogta magát és eldöntötte végigviszi devizahitelét a bankkal szemben
  Az első számolásoknál úgy leesett az álla, hogy szinte megszólalni sem tudott….

  A hozzászólásokból.
  G.P.
  Kihez lehet fordulni, hogy a bankkal eltudjak számolni ? Az Erste bankhoz háromszor küldtem kérelmet, elszámolás miatt de minden esetben sablon szöveggel elutasitottak. 9 milliót vettünk föl és ebből 4,5 milliót visszafizettűnk. Most eltudtuk volna adni a lakást 7 millióért, amit egyösszegben a bank kapottvolna, de nem engedte el a bank a külömbözetet, Merthogy most 13,4 milliót szeretne még. összesen 17,9 milliót a 9 millióért öt év alatt. EZ KEMÉNYEN UZSORA !

  N.O.I.
  Hát, ha ilyen “jól” állnék, nem lenne egy szavam sem. Mi lakás lízingbe ugrottunk.
  12,9 milla volt a lakás, 2007-ben. Akkor 75-80 körül fizettünk havonta, most van olyan hónap, hogy 150-ezret kérnek. Mi is befizettünk már vagy 5,5 millát, most már csak (kapaszkodjatok meg) 35 millát kér a bank, ha ki akarok szállni. Persze ügyvédnél van az “eset”, a többi “csányi villát” nem szándékozom én felépíteni.

  K.Szász
  A Bank tőlem is a 12 millóra 23 milliót kér. Szerintem a megoldás ott keresendő, hogy , ha bevonja a fedezetet, akkor többet nem követelhessen. Hiszen azért adta így a hitelt, mert így biztosítva látta a hitel visszafizetését. Hogy az eladásból nem kapja vissza a teljes általa számított értéket az egyéni szocprobléma. Írja le veszteségként. Végül is mindketten kockáztattunk. Én a lakásomat, ő a pénzét. Azért veszítsen már a bank is valamit

  K.Szász
  sajnos ez a matematika sántít. ha már ilyen filmet készítenek, jó lenne azt pontosan tenni.Pl. a kamat nem négyszer 10% a négy millára, hanem a mindenkori teljes maradványértékre. Így sokkal több a tőke, mint amit számoltak. Az egészet Sfr.-ben kell számolni, módosítgatva a sfr kamattal, (a 2% ról a -0,1% ig) és így meghatározni a tartozást, vagy eleve Ft. hitelként kell kezelni, és akkor lehet max. 10% kamattal számolni.

  ↑ LinkVálasz
 13. G.A.

  ez mellett nem lehet elmenni szótlanul……a pénzügyi bizonytalan szerint megkezdődnek a tárgyalások……Ő lesz egyike a civil oldal képviseletének….ez érdekes, mert bizonytalanként az államot képviseli…..komolytalanságát annak, hogy Ő kijelöl és elfogadtat….kizár és nem fogad el……

  azért érdemes lenne elgondolkodnia azon amit a személyes megbeszélésünkön elmondtunk neki…..továbbá a példa lebegjen a szeme előtt, amit felvázoltam neki a közeljövővel kapcsolatosan….

  Ő türelmet és megértést vár azoktól akik eddig mindenkitől megalázást és kirekesztést kaptak….Ő zaklatásnak veszi a kritikát, mely jogos….a felháborodást összekeveri a személyes sérelemmel ez nagy hiba…..

  ez megosztásra alkalmas tények egyvelege…..ilyet civil ember nem csinál, csak az ki lojalitásáról akar biztosítani valakit vagy valakiket…..

  megfontolásra és döntésének felülvizsgálatára szólítom fel a bizonytalan urat….mielőtt újabb sérelemnek venné….nem miattam, hanem három és félmillió magyar ember miatt….

  lássuk felül tud-e emelkedni és elvonatkoztatni személyes sértettsége és a magyar lakosság jogfosztottsága között?

  nem választ, hanem tettekben kívánom érzékelni döntését…..
  Grell Antal
  B.É.CS.

  ↑ LinkVálasz
 14. Polt Péteré a döntés

  Az igazság az, hogy a megoldás nem a Doubravszky úr kezében van, hanem dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr kezében, de Ő meg nem hajlandó élni vele.

  ↑ LinkVálasz
 15. Kvaka Ferencné

  Véleményem az, hogy azonnal le kell állítani a hitel fizetéseket, kormány rendelettel. Át kell nézni, hogy ki mennyit vett fel, mennyit fizetett már vissza, és a maradékot tisztességes időre, tisztességes kamattal, magyar forintba fizethesse újra.Itt nem arról van szó, hogy nem akarják az emberek vissza fizetni a hitelüket, csupán csak arról, hogy ami jogos annyit követeljenek rajtuk. Akinek esetleg több hitele is van, annak össze vonni ezeket, és úgy próbálni valami fizethető megoldást találni.Sokan vannak ilyenek is, és valóban összetartás kéne nem széthúzás.Azok a szerencsések akik ebből nem kértek, azok is fizetik, ha akarják, ha nem az önkormányzatok hitelét, és az állam, az eddigi kormányok által felvett hiteleket. Tehát MINDENKI ÉRINTETT, ha tetszik, ha nem.

  ↑ LinkVálasz
 16. Tudatlan Janka

  álcázott devizahitelesek, akik horror kamattal fizetnek a rossz időben rossz helyen történt: nem kellő tájékoztatás alapján történt tudatlan aláírásaik miatt

  ↑ LinkVálasz
 17. Na Ja

  aha – és akkor most mi van?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE