Jogdoki, Kiemelt

Devizahitel, megértés és politikai impotencia

|

Noha az már közismert, hogy a deviza alapú hitel egy hibás termék mégsem történik semmi. Tüntetünk, a teljesen független magyar bíróság mostani nevén a Kúria a vigyázó szemeit pedig Brüsszelre veti. Pedig a deviza alapú hitelezés egy sajátos magyar termék, egy hungarikum. Ezért valószínűleg Brüsszel vissza fogja rúgni a pöttyöst. Magyarul megy az időhúzás. A pénzügyi biztos hezitál, és szintén időt húz!

A Fidesz pedig megérti a deviza alapú hitelesek indulatait. Miután szerintük Európában egyedülálló módon megsegítették a deviza alapú hiteleseket. Akkor miért tüntetnek ezrek a Kossuth téren? Miért fordul a Patacsi Pilvax jogsegélyéhez röpke pár hét alatt százak? Jellemző a Fidesz megértésére, hogy február 15-én a deviza alapú hitelesek érdekében tartott fórumunkra a nyolc meghívott Fideszes országgyűlési képviselőből egy sem jelent meg. A Nemzeti Ügyek Kormányának képviselői nem voltak kíváncsiak a problémára.devizahitel

Mikor szakértőnk azt mondta a fórumon, hogy a deviza alapú hitelesek problémáját a kormány egy csettintéssel meg tudná oldani, akkor a Baranya megye kormánymegbízottja azt mondta, hogy az nem olyan egyszerű. Szerintem meg elhatározás kérdése, mert egy csettintéssel vették el a nyugdíjpénztári megtakarításokat is. A labda a deviza alapú hitelesek esetében is a parlamenti pártok – és elsősorban a kormánypártok – kezében van. A 2/3-os felhatalmazás birtokában hányszor láttunk már olyat, hogy két képviselő pénteken beadott egy törvényjavaslatot, és hétfőn már szavazott is róla a parlament.

A „deviza hitel” hosszú távon nehezíti a gazdaság felpörgését is, hiszen nemcsak az önkormányzatok kerültek súlyos helyzetbe, de csőd szélére sodródott nagyon sok kis és közepes adóképes vállalkozás, és majd minden negyedik állampolgárt érinti ez a probléma.

Úgy tűnik, hogy a még bizakodó és reménykedő polgárok százezrei szembesülnek az állami jogvédelem hiányával, az ebből fakadó magára hagyottsággal, s e súlyos problémát a jelek szerint egyik politikai erő sem, és a pártok, így a parlament sem tudta megnyugtatóan megoldani. Most lehetőség lenne a 2/3 birtokában megoldást találni. Kérdés, hogy van-e rá akarat? Vagy csak impotencia jellemző a Nemzeti Ügyek Kormányára is?

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE