Jogdoki, Kiemelt

A deviza alapú hitelesek és a bomba robbantás

|

Az MTV Ma Reggel c. műsorában a riportalany Damm Andrea hiteljogász volt, aki szerintem ma “bombát robbantott”. Jelezte is a riporter, hogy a közlés újabb lavinát indíthat el a témában. A jogásznak – elmondása szerint – most sikerült megtalálnia a ma nem létező Pénzügyminisztérium honlapján azt a megállapodást, melyet az akkori kormány megbízásából eljáró Veres János pénzügyminiszter írt alá 2008. november 6.-án, valamint 9 kereskedelmi bank képviselője, közöttük Erdei és Patai nevezetű bankvezér, akik időközben voltak a Magyar Bankszövetség elnökei is.

A megállapodás szerződés, melyet úgy tűnik erre jogosult személyek írtak alá. A megállapodás célja a devizahitelesek megmentése volt és konkrét feladatokat fogalmazott meg. Akkor 190 forintot ért 1 CHF

Három feladatot határozott meg:

1./ a futamidő meghosszabbításával a havi törlesztő részletek csökkentése,devizahitel

2./ forintra átváltás költségek nélkül

 3./ a törlesztések átmeneti csökkentése, felfüggesztése.

 Most kapaszkodjon meg mindenki: a megállapodásban foglaltakról a bankok nem értesítették az adósokat! Sem a kormány, sem a pénzügyi felügyeletek, sem a bankszövetség a megállapodásban / szerződés / foglaltak végrehajtása érdekében nem tett semmit.

“Kedvenc” böszme miniszterelnökünk viszont a következő arcátlan nyilatkozatot tette: “a megállapodás célja, hogy ne engedjük égbe szökni az adósok terheit. A pénzügyi válság túlmutat a gazdaság szokásos kilengésein. Nem kell a bankok magatartását befolyásoló kényszerítő normát alkotni, a kormány megállapodással is el tudta érni a deviza hitelesek megsegítését. Ha ezzel a technikával nem sikerült volna, akkor jogi kötőerővel kényszerítettük volna ki az együttműködést. Örülünk, hogy erre nem került sor.”

 Lehet, hogy ő örült, a deviza hitelesek azóta is szenvednek. Bár lehet, hogy naiv és balga az, aki bármit is elhitt Gyurcsány Ferencnek, hiszen ismerjük a hírhedt ösződi beszédből azt, hogy hazudtak reggel, este, éjjel és nappal. Ö, aki anyósa révén az állami vagyon privatizálása során százmilliós hitelekhez jutott szinte ingyen és azóta is élvezi “szorgos munkája jól megérdemelt gyümölcsét” Apró villája miliőjéből a Fittelina Kft. visszaigényelt áfájából épített földalatti Wellness részlegéből / mely felett kerti tó található / biztosan másképp látja a világot,mint a megnyomorodott hajléktalanná vált magyar állampolgárok, akiknek ismét miniszterelnöke szeretne lenni.

Remélem, akad e honban egy bátor hazafi, aki képes a következtetéseket levonni és képes tenni is. Én magam gondolkodom, hogy egy szerződés betartása, betartatása érdekében lehet e demokráciában és jogállamban független bírósághoz fordulni, vagy teljesen felesleges, mert ugyanazt kapjuk, mint a “Kásler” ügyben produkált a Kúria 5 tagú “tanult” bíróból álló tanácsa, azaz háromnegyed évig tartó döntési impotenciája okán “sikoltozva” fordul segítségért Brüsszelhez. Az emberi jogi bíróság kb. a kérelem benyújtása után 3 évvel hozza meg a magyar államot elmarasztaló döntését, ha ez itt is így történik, akkor ez éppen elegendő idő arra, hogy azok, akik eddig valahogy kihúzták akkor most viszont garantáltan megfagynak, vagy éhen halnak, mint hajléktalanok.

 Drága politikusok, ki fog rátok szavazni, ha a választópolgárok elfogynak? Mindezek ellenére az utoljára meghaló reménnyel várom a fejleményeket.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Josef Lewis

  Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rendkívül gyorsan és egyszerűen adunk ki, személyi kölcsön, autóhitel, otthoni hitel, diákhitel, üzleti kölcsön, feltalálói kölcsön, adósságkonszolidáció stb. Ajánlatunkat .. E-mail: progresiveloan@yahoo.com OR Call / WhatsApp: +16626183756

  ..;;–

  ↑ LinkVálasz
 2. Tomkó Miklós

  Egy dolgot ne feledjünk el! Magyarországnak nincs pénzkibocsátási joga, tehát a friss pénz, ami mindig szükséges a gazdaság működéséhez egyszerűen nincs… Frankfurtból kapunk forintot 6%-os kamatra, ami egyértelműsíti, hogy a szomszédos ország pénzügyei alá rendeljük magunkat. Megajándékoztak minket az első világháború után egy pénzügyi kultúrával, azt nem tudom, hogy az után miután elvették a fél országot, vagy még előtte, de Magyarország sorsát megírták. Az emberek sokáig tűrtek és tűrnek a mai napig, de eljutottunk odáig, (2006) hogy a friss pénznek a forgalomba hozását külföldi érdekeltségű bankokra bízták, akiknek pénzt kell kihelyezniük a termelő gazdaságba, hogy a kamatokkal végül a termelő gazdaság tulajdonát elvegyék. Kiadták ezeket a hiteleket, amik évek múlva (2008-tól) elkezdtek bedőlni és szinte minden magyar cég csődbe ment. Előtte már voltak próbálkozások (2002) hogyan tudják külföldi kézre játszani a tulajdoni jogokat, úgy hogy közben a magyar megmaradjon érték termelőnek. Mára nincs szükség az értéktermelő emberekre, ezért hoztak olyan törvényeket, amik azokat is ellehetetlenítik, akik nem vettek fel semmilyen kölcsönt. Aki nem veszi észre, hogy mi folyik itt és azt mondja, hogy nem kellett volna aláírni semmit, az nem ember vagy hülye… vagy zsidó…

  ↑ LinkVálasz
 3. izé

  Mi érthetelen ezen? Devizára, tehát külföldi pénznemre és annak mozgására(fel és le) alapuló hitel. Kedvező de kockázatos..

  ↑ LinkVálasz
 4. Apáti Kati

  Előbb elfelejtettem leírni deviza alapú hitelt vettünk fel, forintot kaptunk és forintban törlesztünk akkor mi közünk van a devizamozgáshoz!

  ↑ LinkVálasz
 5. Apáti Kati

  Bocsi! De hülyeség azt írni nem kellett volna felvenni a hitelt, én is felvettem, mivel elváltam és két gyerekkel kezdtem újra az életem, nem gondolom, hogy azért lennék hibás mert próbáltam talpra állni, és nem albérletben akartam újra kezdeni az életet! Szerintem minden egyes adósnál meg kéne kérdezni milyen volt az akkori helyzete, mert családonként más és más, nem kell mindenkiről azt gondolni milyen hülye volt, én sem autóra vettem fel, hanem panel lakásra a lehető legkisebbre és két külön nemű gyerekkel! Azt is fegyelembe kellett vennem,hogy az apuka soha nem fizetett gyerektartást, és nem tartotta a gyerekkel a kapcsolatot! Remélem miután ezt elolvasta kicsit változik a véleménye a hitelesekről.

  ↑ LinkVálasz
 6. Maszi

  Kedves „Sajnálom Sándor”
  Mikor a hitelemet, 2008. januárban felvettem az euró bevezetés egyik céldátuma szintén az az év volt. A Magyar kormány felelőssége Két fő dologban áll meg:
  1-Hagyták és sajnos még most is hagyják, hogy a szerződéseket nem egyenrangú felek kötik.
  2-Felelőtlenek mondanak sokan, de ha 2008-ban már bevezetik az eurót, kevesebb gondunk lenne.
  A bankok érzésem szerint megvezettek, de még ezt sem tartják be, mert a Frank csak az árfolyam miatt érdekes, a kamat miatt, ami csökkent, már nem. A Magyar kormány ezt is hagyja. Beszélnek itt segítségről, de igazán csak azokat segítetté, meg akik egyébként is tudtak fizetni (végtörlesztés). Segítségnek mondják az árfolyamgátat, ami csak azt segíti, hogy a gyerekem örökölje a hitelem, ha esetleg a gát után még képes leszek fizetni. Eszközkezelő, Ócsa, kíváncsi vagyok, ha elvenném valamelyik képviselőnek a házát, lakását, azt segítségnek érezné-e.
  Amennyiben, akiknek ezt köszönhetem, Édesanyjuk csuklása megállíthatatlannak tűnik, kérem, gondolkodjanak el a helyzet mielőbbi megoldásán érdekvédő szervezetek bevonásával.
  A késforgatás, amit egy másik bajba jutott emberen művel elég kegyetlen és undorító.

  ↑ LinkVálasz
 7. Sajnálom, Sándor!

  Sándor, akkor kellett volna levelet írni, amikor valaki ott állt pisztollyal a háta mögött, hogy vegye fel a hitelt!

  ↑ LinkVálasz
 8. Sótér Sándor

  Én tolószékes rokkant nyugdíjas vagyok és 2.milliót vettem fel az OTP – től 10. évre.
  A 2.millióból lett 4 millió és van még 2600.000 tartozás.
  Kérdem én, hogy ezt hogy fogom kifizetni?

  ↑ LinkVálasz
 9. deviza adós

  Az a probléma,hogy minden döcögve, nyögve vagy sehogy nem működik ebben az országban.Szabad rablás folyik, persze nem a becsületes dolgozói szinten.
  Aki élelmiszert lop mert éhes azt is megbüntetik, ezek meg vidáman sütögetik a gesztenyéjüket csak mi termeljük hozzá a gesztenyét és rajtunk sütik meg.
  Ha hibázunk ,minket elküldenek a munkahelyünkről .
  Aki nem alkalmas arra amit vállalt mindegy milyen beosztásban van , el kelltávolitani a helyéről, a csalókat pedig elitélni, megbüntetni kell.

  ↑ LinkVálasz
 10. . József

  Szégyellheti magát ez a magyar kormány és a miniszter elnöke !
  Ki ültette őket a parlamentbe ? A bankok igazgatói ?
  Szerintem a magyar emberek adtak nekik bizalmat, hogy kormányozzák Magyarországot és az itt élő magyar állampolgárok érdekeit képviselje és megvédjék őket a külső és belső elnyomástól.
  Hogy ne tudják őket rabszolgasorsba kényszeríteni, kizsákmányolni, úgy ahogy most csinálják.
  Ez nagyon szomorú.
  Nem csak egyes rétegeken kell segíteni, mert aki ma még tud fizetni, az lehet, hogy egy hónap múlva már nem fog tudni ebben a helyzetben.
  Tisztában van vele ez a kormány, hogy a magyar embereket, akik hitelt vettek fel, teljesen kizsákmányolják a bankok.
  És mégis hagyják őket nyilvánosan, törvényes keretek közt fosztogatni, pedig többszörös uzsorakamatot számítanak fel.
  Itt az a megoldás, az embereknek össze kell fogniuk, saját maguk és gyerekeik érdekében, hogy kiharcolják az igazságot.
  Mert mindenki ki akarja fizetni azt a hitelt, amit felvett egy ésszerű, elfogadható kamattal, de nem a többszörösét, hogy a bankároknak dagadjon a zsebe.
  Ezért ha tud, mindenki álljon ki az ügy érdekében és menjen ki március 9.-én is a cél érdekében tüntetni !

  ↑ LinkVálasz
 11. A devizahitel hibás termék.

  1.) A devizahitel hibás termék. A hibás terméket vissza kell váltani, ill. ki kell javítani.
  2.) A Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával.
  3.) A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
  4.) A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.
  5.) Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.
  6.) A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.
  7.) A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.
  8.) A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt.

  http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=447%3Ahitelvalsag-a-megoldas-csak-er-felmutatasaval-erhet-el&catid=2%3Amagyar

  ↑ LinkVálasz
 12. Lakatos István

  Véleményem szerint a BANKOKAT kell felelősségre vonni,
  A BÍRÓSÁGNAK kellene kimondani, hogy ez a hitelezés nem volt devizaalapú hitel hanem forint hitel volt.
  Nekünk ehhez kellene ragaszkodni, máris minden megoldódna.
  A hitelt felvevő tovább fizetné forintban az akkori árfolyamon számítva.

  ↑ LinkVálasz
 13. PÉCS ÉS KÖRNYÉKÉRŐL INDULÓ BUSZ A NÁDOR TÉRRE 2013. MÁRCIUS 9.-én!

  2013.03.09.
  PÉCS ÉS KÖRNYÉKÉRŐL INDULÓ BUSZ A NÁDOR TÉRRE 2013. MÁRCIUS 9.-én!
  Útiköltség: 2500-3200 Forint között oda-vissza ! Indulás a DOMUS parkolóból! 7 órakor gyülekező, fél 8-kor indulás!
  https://www.facebook.com/events/344394325661331/

  ↑ LinkVálasz
 14. Sanyibacsi

  Szerinted velünk van Viktor?
  Szándékosan megosztja a jobb- és a baloldal is az embereket pl. most is a devizahitelesek megsegítéséről meg megmentéséről szövegelnek amikor a felvilágosultabb devizahiteleseknél és az embereknél már köztudott, hogy minket NEM KELL MEGMENTENI hanem a BANKOKKAL KELL A TÖRVÉNYT BETARTATNI és kész! Kölcsönnek álcázott CSALÁS-ról van szó!!!

  ↑ LinkVálasz
 15. CSATHÓ IRÉN

  A köcsög bank mind csaló mert mindenkit átvertek,nem értem hogy az Orbán nem tudja?Vagy velük van? Szerintem a többség az aki miattuk szenved!Az van hogy itt nincs összefogás én mind lepuffantanám a rohadékokat!

  ↑ LinkVálasz
 16. LMI57

  Beszéljünk nyíltan! A kialakult helyzetért a mindenkori kormány és a felügyeleti szervek a felelősek. A deviza alapú hitelezést ebben a formában nem lett volna szabad megengedni. Ők is hozzájárultak az Európában egyedülálló erkölcstelen banki magatartáshoz. Ez egy “hungarikum!”

  ↑ LinkVálasz
 17. elindult a lavina.

  Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken hétfőn a svájci frank alapú devizahitelesek kontra AXA Bank polgári per, melyben 68-an kérik kimondani jó erkölcsbe és jogszabályba ütközés miatt kölcsönszerződéseik semmisségét.

  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=2769

  ↑ LinkVálasz
 18. Dr. Damm Andrea

  DEVIZAhitelCSALÁS – Új! – Titkolt banki megállapodás 2013.03.02.
  Dr. Damm Andrea bankjogász
  “…A valóságban nem is volt kockázat vállalásra kötelezhető az adós – mi köze lenne már adósnak ahhoz, hogy honnét fedezi a bank a kihelyezett hitelt – az nem az adós, hanem a bank kockázata…”

  http://www.youtube.com/watch?v=UKHClhhVSow&feature=youtu.be

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE