Kiemelt, Patacsi Pilvax

Csillagparti Patacson

|

„Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok viszont mind-mind hallgatnak. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak.” (Antoine, de Saint-Exupéry: A kis herceg)

A Patacs – Rácváros Egyesület csillagpartit szervez március 8-án 18 órától a Pellérdi út 37 szám elé. (A Fekete Kutya = az új Patacsi Pilvax elé.)

Már sötétedés után a Jupiter fenséges látványában és a téli-tavaszi ég gyönyörű csillagképeiben is gyönyörködhetünk. Természetesen vetünk pár pillantást a Holdra is. Természetesen Megemlékezünk az emberiség szebbik feléről, a Nőkről, hiszen az a nap a nőnap is.holdfogyi31-250x187

Ez év január 15-én elhunyt John Dobson amerikai amatőrcsillagász. Emlékére világszerte távcsöves bemutatókat tartanak, melyhez a Patacsi Pilvax is csatlakozik. A járdacsillagászatunkkal az emléke előtt is tisztelgünk. A tevékenységével, szellemes és nagyon olcsó távcsőmegoldásaival emberek milliói gyönyörködhetnek a csillagos égbolt látványában.

Megemlékezünk saját halottunkról, az egyesületünk alapítójáról, és motorjáról Markulia Balázsról (Balu 56) is, aki már az égi Patacsi Pilvaxból tekint le ránk.

Szokásunkhoz híven, e napon is ötvözzük az asztronómiát a gasztronómiával. A távcső melletti nézelődést ötvöztük a gasztro bűnnel. Végül is csak egy betű az eltérés.

Úgy gondoljuk, hogy a mindennapok gondjai mellett szükség van ilyen összejövetelekre is. Várunk minden érdeklődőt!20140303-dobson-plakat-540x710

A csillagos égbolt látványa mindig is lenyűgözte az embereket. Mit tudunk ezekről az égitestekről? Hogyan keletkeztek? Milyen messze vannak? Ezekre és még sok más érdekes kérdésre keressük a választ. Az ilyen járdacsillagászatok az igazi szabadegyetemek.

Addig is Kispálékkal – akiknek patacsi kötődésük is van – keressük a Holdat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U-nUUDXx-KQ]

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE