Ez-az-amaz, Pilvax Primőr

Magyar Devizahiteles KARTA – tájékoztató a rendkívüli elnökségi ülés határozatairól

|

Ezúton tájékoztatjuk a KARTÁ-hoz már csatlakozott tagokat, és akik szimpatizálnak velünk a rendkívüli elnökségi ülés határozatairól:

  1. Az elnökség tagjai egyhangú határozatot hoztak a devizahitel károsultak érdekében, hogy azok, akik a bíróságokon szerződéseik érvénytelenségének megállapítása miatt perelnek, vagy perelni kívánnak, a hatályos jogszabályok módosítása után tárgyi illetékmentességben, vagy illetékfeljegyzési jogban részesülhessenek.
    (A jelenlegi bírósági gyakorlat alapján az a tapasztalat, hogy sok tízezer devizahitel károsult az illetékfizetési kötelezettség miatt már eleve elzárt attól, hogy egyedi szerződését bírósági úton megvizsgáltathassa.)karta
  2. Az elnökség ugyancsak egyhangúan úgy határozott, hogy kezdeményezi az igazságügyi tárcánál azon jogszabályok megalkotását, amelyek következtében a devizahitelek ügyében mindenféle végrehajtási eljárás felfüggesztésre kerüljön.
  3. Az elnökség tagjai ugyancsak egyhangú határozattal  úgy döntöttek, hogy a devizahitel károsultak országos méretű tájékoztatása érdekében a nagyobb médiumoknál, illetve a kormány illetékes tárcájánál a jövőben igényt tartanak arra, hogy a kijelölt szakértőiken keresztül nyilatkozhassanak a devizahitelesek megvédése és megóvása céljából.
  4. Az elnökség tagjai határozatot hoztak arról, hogy 2014. július hó első napjától az UZSORASTOP” megvalósíthatóságának lehetőségeit kívánja kidolgozni.
  5. Az elnökség tagjai arról is határozatot hoztak, hogy azok a bankok, amelyek nagyszámú devizahitel károsulttal kötöttek szerződést, rákényszerüljenek arra, hogy a Devizahiteles KARTA közreműködésével a Kúria jogegységi határozatának megfelelően a jogtalanul felvett pénzösszegeket a devizahitel károsultaknak mielőbb visszafizessék.
  6. Az elnökség végül határozatot hozott arról is, hogy azon tagjai érdekében, akik kártérítés megfizetésére a törvényi feltételek fennállása miatt jogosultak, szintén kapjanak kártérítést.

Köszönjük figyelmét.

Üdvözlettel:

Devizahiteles KARTA www.kitoresabankokkarmaibol.com

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE