Filmek

Eli Wallach

|

Alig másfél év kellett volna ahhoz, hogy Eli Wallach megérje a 100-at. A hét mesterlövészben tűnt fel először, mint Calvera, a bandita. Legnagyobb sikere mégis Sergio Leonéhoz fűződik, a Jó, a rossz és a csúfban alakított csúf szerepért. Henry Fondát ő beszélte rá (nagyon jó barátok voltak) hogy vállalja el a Volt egyszer egy vadnyugatban Frank szerepét.

hét mester Magyarországon elsősorban a spagetti westernekből híres, azokban is jellemzően karakterszerepeket bíztak rá, mint a Bosszú El Pasóban (Terence Hill és Bud Spencer partnere) Pedig már 1961-1962-ben ott volt a többek között John Ford által jegyzett Vadnyugat hőskorában, és John Huston és Marilyn Monroe mellett a Kallódó emberekben is.

Forgatott Belmondóval (A nagy Zsákmány) Gene Hackmannel (Dominó elv) Coppolával (Keresztapa 3. Don Altobello), és szerepelt gyermekkorom kedvenc westernében, amit két napja adott le a Film+, a Mackenna aranyában is. Utolsó filmjét 2008-ban, 94 évesen forgatta, kis szerep, a New York I love you-ban. Közreműködött a Yul Brinner életéről szóló dokumnetum filmben, majd a Mimi Freedmann által rendezett Steve McQuenn és Brando filmekben is, utóbbiban Hollywood szinte összes sztárja, színésztől rendezőig benne volt, ami nem is csoda.

Nála gonoszabbul senki nem tudott vigyorogni. 90 év fölött is aktív maradt, 2004. óta 11 filmben játszott. 99 éves korában, 2014. június 24-én halt meg.

Július 4-én a Film Cafe vetíti utolsó filmjét, a New York I Love You-t.

jő a rossz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE