Ez-az-amaz

Óvakodj a Cofidistől!

|

Legalábbis akkor, ha hitelt szeretnél gyorsan, mint ahogy ők hirdetik. Két évvel ezelőtt már ezen a lapon próbálkoztam egy összehasonlítással a két, legtöbbet hirdető nagy hitelező, a Provident és a Cofidis között. Akkor annyit sikerült kiderítenem, hogy a Provident valóban tartja a reklámszöveget, és 3 nap alatt azt nyújtja, amit ígér. Drága, de biztos. A Cofidist 2 évvel ezelőtt egy héten keresztül nem bírtam telefonon elérni, pedig akkor is hirdették magukat.

cofidisNa, most ugyanezt még egyszer lejátszottam. A Provident továbbra is hű a reklámhoz, most már két nap alatt leszállítja az ígért hitelt. A Cofidis már érdekesebb, ugyanis végre sikerült velük kapcsolatot létesíteni, bár nem telefonon, hanem az interneten. Jó dolog ez, mert gyors és talán hatékony is lehetne. Nekik pedig nagyon olcsó. Kitöltöttem a szükséges nyomtatványt, kinyomtattam, és az utasítás szerint vártam a futárt, aki majd elviszi a kérelmemet. Ő gyorsan jött is, mindent megbeszéltünk, zárolta a borítékba tett kérelmet, a ragasztásnál alá kellett írnom, mint az adó 1 százalékát, ez is jó gondolat, itt minden az adatvédelemről szól. És vártam türelmesen. Eltelt egy hét, és sms-ben jelentkeztek. Hiánypótlás, mert nem adtam be a bankszámla kivonatot. Mellesleg beadtam olyan iratokat, amik a bankszámlakivonatnál sokkal erősebben bizonyítják a jövedelmemet. Például munkáltatói igazolást a béremről és gazdálkodó könyvelési kimutatást a bérem banki utalásáról. Na, ezek nem hazudnak, mint egy szaros bankszámlakivonat, amit megnyitok egy hónapra, aztán be is zárom rögtön. És volt, nincs bankszámla. De a Cofidis ehhez ragaszkodott. Oké, elküldtem scannelt formában. Egy hét ismét eltelt, és jött az sms. Hívjam fel őket. Mert ők a kapcsolatra nem adnak ki pénzt, olyanok mint, a hajléktalanok. Visszahívást kérnek. Oké, értem ezt én, valahol spórolni kell. Közölték velem, hogy a scannelt iratot nem tudják olvasni, mert nem látszik. Na, ekkor már kezdtem gyanakodni, ugyanis van egy rossz tulajdonságom. Mielőtt elküldök bárhova scannelt dokumentumot, előtte próbaképpen elküldöm két helyre. A saját címemre és a munkahelyem címére. Mindkét helyre olvashatóan érkezett meg. De ők nem tudták olvasni. Semmi gond, feladtam az eredetit postán.

Közben azonban már az egész ceremónia kezdett gyanússá válni, ezért megkérdeztem szűk baráti körömet (mondjuk 40 embert) hogy volt-e már dolguk a Cofidissel. A cofidis 1válaszokat majd a végén megírom. Na, elment az eredeti bankszámlakivonat. Megérkezett. Megint jött az sms. Megint ÉN hívtam őket. Kiemelem, ez már a harmadik hét a hitel kezdeményezésétől!!! Most éppen azt találták ki, hogy az eredeti kérelmen elhibáztam a bankszámlaszámot, (két számlám van és nem azt írtam bele, amelyikre kértem volna az utalást) és azt javítottam, egy egyszerű áthúzással. A Cofidisnél ez nem volt gond három hétig, csak most és hirtelen. A javítás nem volt hiteles. Szerintük. Mellesleg több mint 200 ezer a nettó fizetésem, ezt sok-sok papírral igazoltam. Bizonyára nem voltam finom, amikor közöltem velük, köszönöm az együttműködést, nem kívánok tőlük hitelt felvenni sem most, sem a jövőben sem. És most térnék vissza a megkérdezett ismerőseimre. Ők is bőven 200 ezer feletti havi jövedelem rendelkeznek és próbálkoztak mát a Cofidis-nél. Nem kaptak soha hitelt. Na, ez már kezdett érdekelni. Vajon valóban kölcsönök kihelyezésével foglalkozik a Cofidis, vagy ez csak egy álca? Csak pusztán egy adathalász cég? A kérelmekből szinte mindent megtud. Az össze személyes adatodat. Az adat, információ pedig nagy pénz. Ami nem kölcsön, hanem nekik befolyó. Szóval nem tudom. Csak óvlak benneteket, ne csalódjatok, ha gyors hitelt szeretnétek. A Cofidistől biztos nem kaptok. Ha valaki mégis, az írja meg nekem.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. zoltán

  Mit vár aki nem fizet? Érdekes, 3 milliót vettem fel.Két évig fizettem rendesen havi 60.000-ft ot. Akkor 1. Hogyan lett 2.600.000-ft a követelés. Ebből csináltak 1 hónap alatt 3.400.000 ft ot.? De a megnyugtatásodra írom. Kifizettem minden követelésüket. Nem tudtak elvinni semmimet.

  ↑ LinkVálasz
 2. Pakodiné Kovács Ida

  Sziasztok!

  2017. tavaszán vettem fel 1,5 millió Ft adósságrendező hitelt. Az ügyintéző 2-3 nap után megjelent és 24 óra leforgása alatt rendeződött is az ügylet. Év végén korrekt elszámolást küldtek, nem tapasztaltam semmi problémát. Az idén tavasszal hívták fel a figyelmem, saját érdekemben nem ártana fixálni a kamatot. Pár nap alatt – minden bonyodalom nélkül – megtörtént. Egyszer sem beszéltek velem úgy, mint a kutyával, sőt esetenként felhívták a figyelmem ha bármiféle fizetési problémám akadna jelezzem, hogy közösen találjunk megoldást. Telefonjaink – amennyiben én kezdeményeztem – nem tartott tovább 3-4 percnél, ellenkező esetben készségesen visszahívtak. Talán nem 1 bankról beszélünk?

  ↑ LinkVálasz
 3. Mária

  A Cofidis – korrektség: meghirdetve a “fapados- kölcsön”- THM: 7.90%, ez a valóságban, még az ő saját leírt dokumentumaikban is: 19.90%/év.

  ↑ LinkVálasz
 4. Névtelen

  Mit vár az aki nem fizet? A szerződésben benne van, hogy nem fizetés esetén egy összegben kell vissza fizetni

  ↑ LinkVálasz
 5. Andi

  Én tavaly ősszel vettem fel fapados kölcsönt. Videó azonosítàs során mindent elmondtak, szépen feltöltōttem mindent amit kértek. Reggel olyan 9 körül kezdtem el intézni és délben a számlámon volt a kölcsön. Lassan egy éve fizetem rendesen és időben, nekem nem volt gondom velük. Év elején kaptam a befizetésről összesítőt ami teljesen rendben volt.

  ↑ LinkVálasz
 6. zoltán

  Én nem ajánlom senkinek. Én olyan helyzetbe kerültem ,hogy az eszem megáll.Történt,hogy 2017 ben 3 millió hitelt vettünk fel . Két éven keresztül fizettük rendesen a havi törlesztőt. Történt hogy a NAV fele kötelező kifezetésünk volt és 2 hónappal elmaradtunk. Hívtak telefonon és ugy beszéltek velünk mint a kutyával. Mert hogy mit képzelünk mi? Mi az,hogy nem fizetünk?….stb. Közölték,most hétfő van , csütörtökig fizetünk, vagy felbontják a szerződést. Nem tudtuk 4 nap alatt kifizetni, egy hétre rá ott volt a papír a felbontásról és 8 napon belüli 2 millió 600 ezeről a követelés.Ekkora összeget nem tudtunk ilyen rövid idő alatt kifizetni.Így kb 2 hét múlva már végrehajtótól kaptunk egy 3 millió 4 ezres követelést.Hívtuk őket telefonon ,de mindentől elzárkóztak. Közölték ők nem bank ezért nem tíltanak, ők pénzintézet és ők más képen követelnek.Pár napon belül megkapták a munkahelyek a letiltást és egyben inkaszószták az összes bankszámlánkat. Igy ugrott a havi teljes jövedelem. 2 hónap alatt több mint 800 ezret vettek el tőlünk. De itt nincs vége.Zárolták a 2 milliós autónkat.Zárolták az ingatlanunkat ami teljesen tehermentes. Zárolták a feleségem örökölt földjeit.Mondom ,2 hónap alatt.Ekkor megjelent nállunk a végrehajtó és lefoglalta a kocsit és és több millió értékben tenyész állatokat. Most egy hetet kaptam hogy kifizessem a teljes összeget, vagy kezdhetem beszállítani az autót. Mások 10-15 évig tartoznak bankoknak hatalmas összegekkel és csak húzódik az ügy. Engem ez a tisztes pénzintézet ,2 hónap alatt megpróbál teljesen kifosztani.Megoldom, de Budán egyszer volt kutya vásár.Én biztosan messzire elkerülöm ezeket a rablókat.

  ↑ LinkVálasz
 7. Névtelen

  Kèt èvvel ezelött hirdetett akcióukra jelentkeztem .Önbizalom hiànya miatt.Mert elvesztettem fogaim egy balesetben.Kèt honap múlva meg tőrtènt a sorsolãs.Fènykèppel mutattàk.hogy Zoltàn meg nyerte az 1 millàt önbizalom hiàny cimü levelère mert egy balesetben elvesztette fogait.Kêt èvbe telt .hogy talàlltam ügyvèdet ès neki megyünk.Meg van minden.az üzi küldés stb.Lehet .hogy adnak hitelt azoknak akiknek van pènzük.de segiteni nem akarnak senkinek.mert az lehet .hogy nem hozz 300% bevètelt.

  ↑ LinkVálasz
 8. Névtelen

  Sziasztok multhét csütörtökön a futàr felvitte a papirokat, szerintetek lessz ebbol valami jövőhéten?

  ↑ LinkVálasz
 9. Névtelen

  Sziasztok multhét csütörtökön a dutàr felvitte a papirokat, szerintetek lessz ebbol valami jövőhéten?

  ↑ LinkVálasz
 10. Josef Lewis

  Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rendkívül gyorsan és egyszerűen adunk ki, személyi kölcsön, autóhitel, otthoni hitel, diákhitel, üzleti kölcsön, feltalálói kölcsön, adósságkonszolidáció stb. ajánlatunk..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756 köszönöm
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com

  ↑ LinkVálasz
 11. névtelen

  Sziasztok több mint két éve vettem fel tőlük hitel de soha többet ovakogy.cofidstol.hitel.felvtel.elott.elmodtam.kesobb.kapom.a.fizetest.mint. a tizedik.aszmodtak.nembaj.csak.abban.honapban.belegyen.vizetve.400.ezret.vettem.fell.meg.ket.ev.utan.meg.mindig.325.ezer.a.tartozasom.erdekes.ennyit.fizetem.mar.vissza.nekik.9ken.jon.az.sms.elnefelcsem.befizni.a.torlesztot.mivel.kesobb.kapok.amit.jelesztem.rokton.rateszik.behajtasi.kolcseget.2500.ft.mukahelyemen.folyamatosan.hivnak.mar.zaklatas. a telefonom egymás után többször is felveszem és még jól beszól úgy beszél mint a kutyával megalázott és még kérdőre vonja hová teszem a fizetésem soha többet.oket.szinte.mar.felek.mikor.csorog.a.tlf.es.meg.a.szemet.azmongya.hogy.nem.torekszem.vissza.fizetni.ahitelem.mondtam.neki.szamoja.vissza.hogy.mennyit.fizettem.mar.vissza.es.meg.tovabb.alazot.mar.sokszor. nem veszem.fell.a.tlf.vagy.ha.igy.beszel.velem.kozben.leteszem.es.ujra.hiv. nem veszem.fell

  ↑ LinkVálasz
 12. Josef Lewis

  Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rendkívül gyorsan és egyszerűen adunk ki, személyi kölcsön, autóhitel, otthoni hitel, diákhitel, üzleti kölcsön, feltalálói kölcsön, adósságkonszolidáció stb. Ajánlatunkat .. E-mail: progresiveloan@yahoo.com OR Call / WhatsApp: +16626183756

  ]][====

  ↑ LinkVálasz
 13. Névtelen

  Én most kértem fapadost.videó azonosítással,és szerződést is együtt töltöttük ki videó cshet közben ,nagyon korrekten és kedves volt az ügyintéző! útána visszafénymásoltam és elkűltem a szerződést emailba este,másnap délelőtt vissza igazolták hogy minden rendben a szkenneltekkel, küldhetem postán.
  és még írták hogy 24 órán belül a számlámon lesz a pénz.
  Hát nem kellet húszon négy órát se várni,mert a visszaigazolás napján délután Kb 4 órával jött az sms értesítés a bankomtól hogy megjött a kért összeg!
  Eddig minden korrekt! 2018 07 hó

  ↑ LinkVálasz
 14. Névtelen

  Én megkaptam ezelőtt x éve 300 e ft-ot….ezt vissza is fizettem és mivel rulirozó hitel volt…amit befizettem visszatöltődött…modt ott tartok hogy a hitelem még fennáll(van 300 e-rem) amit írásban kell újra kérelmeznem vagy lemondanom.Hát a múlt héten megpróbáljoztam vele h újra igényelem…a hölgyike elmondott mindent és ajánlotta az adósságrandező hitelt ami tényleg jól jött volna hog kifizessem a két meglévő hitelemet és még maradt is volna valamennyi…de…mivel gyeden vagyok itthon így felejtős pedig a gyedem is üti a 100 e feletti összeget…ezért nem értem én…no mindegy mególdodik másképp is 😊

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE