Kiemelt, Magyar Közélet

Szegényellenes politika

|

Szegény emberek tömegei maradhatnak ellátatlanul, miután a kormány az önkormányzatokra bízta a szociális támogatások forrásának előteremtését. Az önkormányzatoknak ez nagy gondot fog okozni. Hiába az adósságátvállalás, az önkormányzatok nagy része továbbra is „anyagi” gondokkal küzd.

 Itt jön majd a 22-ea csapdája. hiszen az önkormányzatok nagy része csak rossz döntéssel tudja majd megoldani ezt a helyzetet. Vagy az adókat emelik, vagy ellátatlanul hagyják a rászorulókat. A kormány egyszerűen áttolta a felelősséget az önkormányzatokra, de forrást nem biztosított hozzá. Annak ellenére, hogy Magyarország jobban teljesít. Stadionépítésben.gyermekszegenyseg6

 Habár a KSH szerint csökkent a szegénység. Erről beszélt a miniszterelnök is. Meg arról, hogy több pénz marad az embereknél.

 Ennek elléner Magyarországon ma négymillió szegény él. A négymilliós szám akkor is megdöbbentő. Mint, ahogy az is, hogy 25 évvel a rendszerváltás után Magyarországon több millió ember a legalapvetőbb szükségleteit is nem, vagy csak részben képes kielégíteni. Jó lenne, ha ezt a politikai pártok tudnák, és nem csak meddő vitákat folytatnának a kérdésről. Addig, amíg késő nem lesz.

A regnáló kormánynak semmilyen elképzelése nincs, hogy miként lehetne a négymillióra növekedett szegény helyzetén javítani. Sajnos a mélyszegénység fennmaradásához ráadásul komoly érdekek is fűződnek. Érdemes belegondolni: a szegények ellátása több tízezer embernek ad fix fizetéses állást lehet pályázni különböző pénzekre. Gondoljunk csak bele, hogy a politikai elitnek is szüksége van a legszegényebbekre. A legolcsóbb, mindenre kapható munkaerőre, akik a rövidtávú emlékezet miatt oda szavaz, aki fizet. A jelenlegi politikai elitnek jobb és baloldalon egyetlen célja van: ne legyenek éhséglázadások.

A jelenleg regnáló kormányunk, a Nemzeti Ügyek kormányának sajnos igaza volt, amikor arra a plakátja gondolunk, amelyen azt kérdezte: rosszabbul élsz, mint négy éve? Négymillió magyar ember válasza: igen! A kialakult helyzetért a rendszerváltás óta valamennyi kormányt felelősség terheli. Ez már nem a Móra Ferenci tisztes szegénység.

A kiszámítható támogatások nagy segítséget jelenthetnek az állástalan szegényeknek a munkakeresésben.  De a jelenlegi politika ezt is lebegteti.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE