Kiemelt, Pécsi hírek

Hol él Páva Zsolt?

|

Hol él Páva Zsolt? Pécsett vagy Abszurdisztánban? A különböző Pécsi médiákban siker interjú jelent meg Pécs igen sikeres polgármesterével. 2015 –ben látványos fejlődésnek indul Pécs! Nem rég még azt ígérték, hogy hipp-hopp, eltűnik a Magasház. A nevezetes épület azóta is áll.

Ennyit a polgármesteri ígéretekből.  Hagyjuk a többi mesét, mert szóra sem érdemes. Nemes egyszerűséggel politikusi nagyotmondás. Olyan, mint az elszámoltatás. Illetve Pécs visszaszerezte a buszait. De Pécs a saját buszait bérli.pava3

Aktuális mese ismét az, hogy „munkahelyek százainak, ezreinek létrehozását és azt, hogy 2020-ra elérjük: minden pécsi dolgozhasson, aki akar. Erre minden lehetőségünk immár megvan.” Páva úr az előző ciklusában is teremtett 6 ezret, igaz, hogy a közmunkásokat, sőt még a diákmunkásokat is beszámolták.

A legnagyobb csúsztatása a polgármesternek, hogy „ma összesen 2 millió forint a város hitele, vagyis 14 forintra csökkent az egy főre jutó adósság a városban, miközben Pécs 36 milliárd forintból gazdálkodhat idén – magyarázta Páva Zsolt.

 A polgármester közölte, a legfrissebb adatok szerint a város cégei is jól gazdálkodtak, ugyanis több mint 4 milliárd, azaz 4000 millió forinttal tudták csökkenteni a korábbi adósságukat úgy, hogy eközben komoly fejlesztéseket hajtottak végre: a buszcsere programtól kezdve a távfűtés korszerűsítéséig.” A buszcsere program és minden más hitelből történt.

 A frissiben megalakult városi grémium hitelfelvételről döntött. Természetesen jó hitelről, mert csak az elmúlt nyolc évben vettek fel rossz hiteleket, a Páva Zsolt második eljövetele előtt. November 13-án 10 milliárd forint hitelről döntött a közgyűlés. Jól teljesített Pécs ha 2014.év november közepétől, két millióra tornázta le az adósságát. Hagyjuk a süketelést polgármester úr!

A következő állítás sem piskóta. „Ma nem csak a cégeink, de Pécs is stabil pénzügyi helyzetben van, nem tartozunk senkinek, a városnak nincs lejárt számlája, bőven van tartaléka és mozgósítható forrásai, amelyek az idei évi fejlesztésekhez szükségesek, illetve alapjai lehetnek a 2020-ig tartó városfejlesztésnek.” Akkor miért hitelből korszerűsítik Pécs közvilágítását? Ennyi siker láttán miért is élhetetlen ez a város? Azt azért észre vennénk ha gazdasági fordulat történt volna a városunkban.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE