Pilvaxwélemény

Napelem csapda

|

A köztársasági elnök elismerte, hogy hibázott a kormány, az Országgyűlés, az ellenzéki pártok, a környezetvédelemért felelős ombudsman, és ő maga is a törvényesség őre is. Böszme János csak azt felejtette el, hogy a környezetvédelmi biztost a NER – Nemzeti Együttműködés Rendszere – kiirtotta a rendszerből. Ami helyette maradt az meg nem véleményezhet.

AzEmberek kormányának a szóvivője szerint a kormány nem hibázott. Egyszerűen nem tudnak hibázni. Ha véletlenül hibáznának az imperialisták és az elmúlt nyócév miatt és aknamunkája eredménye lenne. Mert ebben a kormányban akkora a szakértelem, hogy csak székre felállva lehet elérni.napelem3

A bölcsek kövét hordó és őrző kormány álláspontja világos és egyértelmű: egy ilyen, egyébként hasznos terméknél nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy a működése során milyen szerepet tölt be, hanem azt is, mi történik vele a működése után. A napelemeknek nagyjából 20-25 éves az “életciklusuk”, ezt követően veszélyes hulladéknak minősülnek. “A termékdíj pedig azt a célt szolgálja, hogy ezekről a berendezésekről a gyártók és a forgalmazók terhére gondoskodjunk”.

Bejegyeztem a mobilom naptárába, hogy 25 év múlva 2040. január elején ne felejtsem el megkérdezni, hogy ingyen olvasztják-e be és hasznosítják újra a napelemeim alkotóelemeit. Mert erre egyszer erre már beszedték a pénzt. Böszmeség lenne akkor is fizetni.

A saláta törvénykezés meghozza az eredményét. Arra jó, hogy rámutasson, hogy milyen előkészítetlen, szakszerűtlen folyamat ez. Azt is megmutatja, hogy a köztársasági elnök, mint a törvényesség őre, is milyen munkát végez.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Pèk

    Mindegy miy cimen csak lòvè legyen
    Finoman fogalmazva… Hmmm.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE