Pécsi hírek, Pilvax Primőr

Páva Zsolt jobban teljesít

|

12.145.866 forintba kerülő új Volvóval flangálhat Pécs Megyei Jogú Város igen sikeres polgármestere. A két alpolgármestere is új kocsit kapott, két Mazda 6-os lett vásárolva nekik. A közbeszerzés 25 millióba került a pécsi polgároknak, és a Fidesz közeli Schneider Autóház nyerte meg.

Az önkormányzat azért írt ki közbeszerzést a szolgálati autókra, mert a már a régieknek többe került a szervizelésük, mint a tankolás.pava3

Az adósságaitól tavaly megszabadított város újra költekezik. Nem kicsit nagyon is. Természetesen hitelből. Nem olyan rég 46 milliárdos volt az adósságállomány, ma mindössze 2 millió forint Pécs hitele; ez az első olyan év húsz esztendeje, amikor a jövőre koncentrálhatunk a múlt helyett” nyilatkozta Páva Zsolt idén januárban.

Sajnos Páva Zsolt nem teszi hozzá, hogy ezt a bődületes hitelt Pécs nem visszafizette, hanem a jóságos orwelli orbáni állam vállalta át. Pécsett 2009-ig a szocialista többségű önkormányzat vette fel a hiteleket. Azóta viszont a Fidesz irányításával a siker városában halmozzák az adósságokat. Mintegy tízmilliárd forint értékben vett fel hitelt azóta a város.

Páva Zsolt márciusban konzultált a pécsiekkel. A 2020-ig szóló uniós költségvetési ciklusban 40 milliárd forintnál is több fejlesztési forrás érkezhet a siker városába. Ebből 31,5 milliárd a Területi Operatív Program forrásaiból. Igaz ehhez a városnak egy újabb 9 Mrd forint hitelkeretre is szüksége van az Európai Beruházási Banknál, hogy a területfejlesztési forráshoz biztosíthassa a kellő önerőt.

A hitelfelvételben Pécs már nagyon jól teljesít. Páva és az alpolgármesterek járhatnának busszal is. Ha már arra is hitelt vettek fel.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE