Firkászat

Nőnapi köszöntő

|

Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne. ” (Pedro Calderón)

Ma nőnap van. Móra Ferenc azt írja, hogy: „a nő addig szép, amíg szeretik.” Szeressük Őket! Az Édesanyánkat, a párunkat, a társunkat. De ne csak március 8-án!Sokan csak évente egyszer, a nőnapon mutatják ki tiszteletünket a nők iránt. A nők tiszteletet érdemelnek. Azt mondjuk, hogy Ők a gyengébb nem. Pedig ők az erősebbek. Gyermeket vagy gyermekeket szülnek, nevelik őket, dolgoznak, összetartják a családot. A nő sorsa, legnemesebb küldetése, és vágya is a nonap-250x249család. Az otthon melege. Kislány koruktól erre készülnek. A modern korral változott a Nőről, a Nőkről kialakult kép. De bárhogy is változik a kép, az eredmény mindig az a felismerés, hogy ők a Nők azok, akik az élet teljességét biztosítják minden ember számára. Ők, akik megszelídítenek bennünket egy mosollyal, egy simogatással. A mosolyok varázsát a Nők ismerik igazán.

Talán van benne valami jelkép, hogy tavasz kezdetén van a nőnap. A természet újjászületik. Minden férfi egy Nőtől kapta az életet. Jókainak igaza van, a férfi sorsa a Nő.

Márai Sándor azt írja a Nőkről: „Vannak nők, akik állandóan szolgálnak: egy férfit, egy családot, egy zárdát, egy gyermeket szolgálnak. Ezek a nők csendesek. Mindazt, ami az életben nélkülözhetetlen, amit “valakinek el kell végezni”, ők végzik. Munkájuk zajtalan. Nem alakítanak egyesületeket: pelenkát mosnak, vagy a szárítókamrában, forró levegőben vasalnak, augusztusban, amikor a bőr kipállik, a gyümölcs aszalt lesz a fákon, a kutyák az ágy alá bújnak.”

A Patacsi Pilvax szerkesztősége, és a Patacs-Rácváros Egyesület nevében minden női olvasónknak, patacsi, pécsi, és minden Nőnek Boldog Nőnapot kíván, a többségében férfi szerkesztői csapat! Köszönjük, hogy mellettünk vagytok!

(Lőrincz Miklós posztumusz)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE