A hírek követése hasznos, de nem elégséges

Ha eljön az újév, mindig elárasztják a híreket a jogszabályi változások és például az új, aktuálisan változó adózásokról és egyebekről szóló rendeletek. Ahogy arról is mindig figyelmeztetnek minket az általános híroldalakon is, ha közeleg egy határidő, mondjuk az adóbevallással kapcsolatosan. Ez rendkívül hasznos, de azért a mélyebb dolgoknak szakportálokon kell utánaolvasni, vagy meg kell kérdezni közvetlenül egy szakembert (például könyvelőt). Utóbbi még sokkal jobb.

Minden másra meg ott van egyeseknek a roadrecord.hu – fordíthatnám ki a régi reklámszlogent. De a lényeg, amit ezzel mondani akartam, hogy, ha bárkit a munkájából fakadóan érdekel a belföldi kiküldetési rendelvény, vagy hasonlók, ez nem csak egy szolgáltatói weboldal. Bár annak is kiváló – erre mindjárt ki is térek -, de általános tájékozódásra is, tényleg. Szóval páran még könyvelő nélkül is boldogulhatnak ma már, egyes témákban. Vannak már új megoldások…

Szóval, azon felül, hogy minden ilyesmiben, ami nagyon szakmai tárgyú dolog elmerülhetünk náluk, ők, a “Roadrecord” aktívan segítenek saját szolgáltatásaikkal sokaknak. Van jelesül például a weboldaluk nevét is viselő programjuk és telefonos applikációjuk, ami egy útnyilvántartó program. Akár mindenféle kapcsolódó témakörhöz, ideértve a belföldi kiküldetési rendelvény jellegűeket. Ez a program és app mobilos útrögzítést tesz lehetővé. Lehetséges az elmaradt útnyilvántartások pótlása és még sok mindenre jó.

A Megoldások -> Funkciók fül alatt ekképp mutatják be a programjukat… “NAV-álló útajánlás”, ami egy intelligens funkció. A “NAV-álló” pedig nyilván nem takar mást, minthogy beleköthetetlenül a NAV által támasztott mindenféle szempontnak megfelelően lehet eljárni. Rögzíteni ios és Android alatt is lehet, az adatok asztali PC-n, tehát jobbára windowsos felületen is szerkeszthetők. A Google-ös helyelőzményeket is lehet használni útnyilvántartáshoz! A legjobb az egészben, hogy tényleg mindenféle népszerű programmal és felülettel szinkronizálható. Excelből is lehet importálni pl. adatokat.

Beépített súgóval is rendelkezik, tehát megfelel a manapság elvárt, divatos felhasználóbarát követelményeknek. Nekem például ajándék minden ilyesmi, mert nem csak a belföldi kiküldetési rendelvényről nem tudtam kezdetben, hogy micsoda, de akkora nagy technikai zseni sem vagyok. Elmaradt bizonylatok pótlása, autó-partner csoportosítás, ilyenek szerepelnek még a hosszú funkciólistán. Elszámolható üzemanyagárak, költségek nyomonkövetése, stb. Ezzel pedig nem is értem teljesen a végére…

Mindenképp nézzetek szét ezen a hasznos oldalon, mert tényleg nem csak az appot “fényezik” – fényes az amúgy már eléggé magától is -, hanem egy csomó tudnivalóval előrébb lesztek, mondjuk elolvashatjátok a NAV állásfoglalásait is. Nekem megtalálni ezt az oldalt, elolvasni, majd a gyakorlatban is megtapasztalni, hogy mit tud az appjuk, megnyugvás volt. Abban az értelemben, hogy ma már tényleg minden sokkal magától értetődőbb és könnyebb lehet. Ahogy említettem is, a kulcsszó a felhasználóbarát környezet, ami engem könnyen megvesz. A hírekből tényleg lehet, de kicsit azért felületesen tájékozódni. De az ilyen weboldalak meg figyelnek rá ugyanakkor, hogy a saját szolgáltatásuk ismertetésén túl többet is adjanak! Segítenek elmélyülni egy szegmensen belül jobban, maximális alapossággal. Túlhaladva az általános hírekből nyerhető információ- és tudáshalmot.