A hírek mellett a futócipőket is átböngésztem

futócipők

Az olvasás szeretete nálam már egészen kis koromban elkezdődött, ugyanis hiába raktak be nekem bármilyen mesét, filmet, sorozatot a szüleim, én mindig azt kértem, hogy inkább olvassanak nekem valamit, vagy közösen nézegessünk valamilyen mesekönyvet. Bár ez a szüleimnek több gondot jelentett, mint csak leültetni engem a tv vagy laptop elé, örültek is neki, hiszen ritka az, hogy a gyerekek manapság még inkább az ilyen kézzelfoghatóbb elfoglaltságokat kedvelik, nem pedig a különböző okos kütyükkel akarják az idejüket tölteni. Amikor iskolás lettem és megtanultam olvasni, onnantól kezdve leállíthatatlan voltam. A szabadidőmet állandóan a könyvtárban töltöttem és heti szinten váltogattam a könyveimet. Még a könyvtáros néni is megjegyezte, hogy lassan nem marad már olyan kötet, ami nem fordult volna meg onnan a kezemben. A kötelező olvasmányok sem jelentettek gondot soha nekem, illetve én nem az voltam, aki húzta a száját a hosszabb regényekre.

Középiskolás koromban mondjuk már kevesebb időt tudtam fordítani az olvasásra, azonban még mindig többet, mint amit az egyetem vagy a felnőtt élet alatt. Mostanra már sajnos egyáltalán nem jut, vagy csak nagyon ritkán időm az olvasásra, hiszen rengeteget dolgozom és még háztartást is vezetek, valamint gyereket nevelek mellette. kétféle olvasmány fordul meg tehát a kezemben, az egyik a sok mesekönyv, amit a fiamnak olvasok, a másik pedig valamilyen hírportál. Utóbbiak közül viszont minden nap szeretek válogatni és elolvasni azt. Nem szeretem ugyanis haszontalanul tölteni az időt, így amikor arra kerül a sor, hogy a tömegközlekedésen, vagy az ebéd mellett telefonozni tudok, nem értelmetlenül görgetem a közösségi média oldalakat, hanem inkább felzárkóztatóm magam a mai, aktuális hírekkel kapcsolatban.

Múltkor azonban nekem is sikerült kissé elkalandozom, ugyanis a karácsonyi időszakban minden az ajándékok körül forog. Férjem is leadta az anya nevű Jézuskának a megrendelését. Nem mást kért, mint egy új sportcipőt a szekrényben porosodó, régi, szakadt futócipők helyett, amiket már használni sem tud igazán. Férjem ugyanis sokkal mozgékonyabb alkat, mint én, ezért ő szabadidejében inkább elmegy futni, ezzel levezetve a stresszt, mint bekuckózni és olvasgatni.

Én azonban teljesen laikus vagyok a témában, ezért voltam meglőve teljesen, hogy mégis honnan és mégis milyen cipőt vásárolhatnék páromnak. Szerencsére azonban hosszas keresgélés után rábukkantam egy oldalra, ami az abszolút megmentőm lett abban a helyzetben.

Ez nem más, mint a cipoteszt.hu, ahol különböző sportcipők, futócipők és terep futócipők értékeléseit lehet megnézni, elolvasni. Főként terep futócipőket, karbon lemezes futócipőket, illetve utcai futócipőket lehet ezen az oldalon találni, de bármire ráakadhat keresgélés közben az ember.

Szinte minden pénztárcának megfelelő árkategóriában találhatunk lábbeliket, mindenkire gondoltak az oldalon. Keresgélhetünk akár 30 ezer forint alatt, akár 50 ezer forint körül, de még akár a 90 ezer forint feletti kategóriából is válogathatunk. Rengeteg márkát megtalálhatunk itt. Megjelennek persze a legismertebbek, mint a Nike és az Adidas, számomra azonban voltak olyan nevek is, amiket nem is hallottam még életem során, de utánanézve láttam, hogy ezek futók körében nagyon jó hírnek örvendő márkák.

Van egy részletes futócipő kereső is, ahol olyan dolgok szerint szűrhetünk a lábbelikre, mint a súly, a talpvastagság, a lábtámasztás, a talpszerkezet, sőt, még a lábfej szélessége szerint is kereshetsz. Ha jól állítottad be a szűrőket, és kidobja a számodra potenciálisan megfelelő darabokat, már sokkal könnyebb kiválasztani a legmegfelelőbb modellt.

Abban is segítséget nyújt azonban az oldal, hogyha nem tudnál döntést hozni kettő vagy több cipő között, hiszen van lehetőség a futócipők összehasonlítására is. Hogy mik alapján történik ez az összehasonlítás? Ha rákattintasz egy, az oldalon található cipőre, akkor egy egész információ áradat zúdul eléd. Első lépésben képeket láthatsz a cipőről, valamint láthatod azt is, hogy az adott típus mely webáruházakban elérhető jelenleg, illetve azt is, hogy éppen milyen áron juthatsz hozzá a különböző oldalakon.

Ezután kapsz egy rövid ismertetést, leírást a cipőről, ahol minden fontos dolgot leírnak a márka ezen modelljéről, és arról, hogy miben más, mint például a széria másik darabjai. Majd jön a teszt rész, ahol rengeteg szempont szerint értékelik a cipőt egy 10-es skálán. Olyan szempontok szerint, mint például a láb tartása, a tapadás, a stabilitás, az ár-érték arány, a tartósság, és még sorolhatnám. A különböző szempontokra kapott eredményeket még átlagolják is, így egy végső pontszámot is kap a cipő.

Ezeken kívül persze felsorolja az előnyöket és a hátrányokat is az oldal, amelyek kapcsán az érdeklődő mérlegelni tud a továbbiakban. Lejjebb görgetve még arra is lehetőségünk van, hogy megnézzük a cipő ár történetét az elmúlt hónapokban, így következtethetünk arra, hogy talán hogyan fog alakulni az elkövetkezendő időszakban a cipő ára, de akár egy ár figyelőt is beállíthatunk a tetszőleges lábbelire, így jelezni fognak nekünk, hogyha leárazás történik.

Nem hittem volna, hogy egy ilyen szuper oldalra bukkanok a keresgélés közben. Hatalmas segítséget nyújtott nekem még laikusként is. Sőt, főleg laikusként! Minden nagyon érthetően volt ugyanis megfogalmazva, így semmit sem találtam kínainak. A részletes kereső segítségével sikerült a futócipők közül kiválasztanom egy olyat, amiről 100 %-ban meg voltam győződve, hogy tökéletes lesz a páromnak. Ez nem volt más, mint az Mizuno Wave Rider 27 futócipő, ami 8.3-as értékelést kapott. Ezt a modellt úgy tervezték, hogy kiváló párnázottságot és kimagasló energia-visszaadást biztosítson a viselőjének. Szinte minden szempont szerint 8 feletti értékelést kapott, ami engem teljesen meggyőzött arról, hogy ez egy remek cipő. Ráadásul az előnyei közé volt sorolva, hogy gördülékeny vele a futás, nagyon kényelmes, jól tapad, és egy nagyon sokoldalú cipőről van szó.

Megnéztem azt is természetesen, hogy éppen melyik oldalon van most a legjobb árban, majd át is kattintottam oda és megvásároltam. A webáruház teljesen ismeretlen volt számomra, azonban semmilyen negativitás nem ért a folyamat során. Emiatt is örülök borzasztón, hogy megtaláltam a cipoteszt.hu-t, mert így nem csak az általam ismert sportcipőket árusító boltokra tudtam hagyatkozni.

Férjem amikor megkapta az ajándékot elképesztően boldog volt és meg is lepődött a választásomon, hiszen egy igazi futós márka cipőjét ajándékoztam neki. Teljesen el volt ájulva, hogy én tudok ennek a márkának a létezéséről, én azonban beavattam, hogy ez nem az én érdemem, hanem a cipoteszt.hu-nak köszönhetem az egészet. A régi szakadt futócipők tehát kidobásra kerültek, az újat pedig le sem lehet venni párom lábáról. Mostanában még a kisfiunk is el szokott vele járni, aminek én külön örülök, mert így nemcsak a hírek olvasására marad időm, hanem végre egy könyvet is a kezembe tudtam venni.