A hírfogyasztási szokásaim is az aggódásomhoz igazodnak

Furcsa észrevenni magunkon, mennyire szelektívvé válik a figyelmünk, a gondolkodásunk, ha aggaszt minket valami. Az életem különböző szakaszaiban más-más hírblokkok érdekeltek a híradókban, hírportálokon. Most viszont mást sem veszek észre, mint a közoktatással, iskolakezdéssel kapcsolatos híreket. Mert nemrég ugyebár becsengettek, és kisgyerekes szülőként csak ezekre a dolgokra fókuszálok.

Még szerencse, hogy már előre gondolkodtam azon, hogy mivel tehetem Lilinek könnyedebbé az iskolában történő lépéstartást. A tananyaggal, az újabb és újabb kihívásokkal stb. Így figyelhetek mostanság minden aktuális változásra, ami őt, minket érinthet.

Hogy a tanulást, a suliba való integrálódást illetően mitől vagyok olyan nyugodt? Létezik egy weboldal: szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php. Nekem ez segített (többek között a linkelt könyv, például), hogy mindenre jó előre felkészüljek annak érdekében, hogy a gyerekem ne csak az iskolában találkozzon kizárólag olyan kihívásokkal, amik ott érhetik főként. Hanem hamarabb is. Profik, szakemberek által megerősítetten hatékony, mégis könnyű, játékos, helyenként vicces időtöltést nyújtó feladatokkal tehettem a lányom számára ismerőssé a környezetet, ami tanulás közben várja. És mondhatom, az elsődleges szándékom célt ért, játéknak fogja fel az egészet. Azt, ha feladatokat kell megoldania, hisz Szabó Szilvia könyvei pont ezt akarják elérni: tudást is adni, képességeket fejleszteni, de főleg úgy, hogy ezen folyamat ne érződjön tehernek. Lili ugyanis már első osztályos, de nagyon sokat segített és máig segít neki, hogy gyakorolunk, és emiatt szeret a kihívások elébe állni. Látom rajta, amikor mosolyogva találkozunk suli után. A website-ra pedig azóta is mindig visszajárok, iskolakezdéshez, főleg ezt ajánlom tehát: szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php.

De érdemes más után is keresgélni, Szilvia weboldala ugyanis nem csak egy sima webshop. Kisebb korban lévőknek is ajánlott. És akkor is vannak megoldásai, ha valami problémával küszködik a kicsi. Nagyon hosszú és alapos írásokkal próbál mindent megvilágítani Szilvia shopja, és a főoldal legalján lehetőségünk van azonnal megjegyzést, észrevételt is írni a kiadványokkal, vagy bármivel kapcsolatban. Számomra ez bizalomgerjesztő. Az ilyen dolgok akkor működhetnek jól, ha a felhasználók visszajelzései alapján együtt fejleszti író és olvasó. Ha úgy tetszik, együtt dolgoznak rajta. A “Látogatás-könyvek” történetéhez ez is hozzátartozik.

Persze mindenképpen olvassátok el, melyik kiadvány hány éveseknek szól, és min próbál javítani, fejleszteni! De, ha a sulikezdés előtt, vagy után vagytok kevéssel, hihettek nekem, hogy ez az, ami kell: szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php .