A legfontosabb hírek, melyek felett nem lehet elsiklani

Már évek óta a fővárosban élek viszont gyerekkori barátnőmmel tartom a kapcsolatot, aki falunkban ment férjhez. Nem mindig van lehetőségem meglátogatni, viszont havonta egyszer felhívom telefonon és ilyenkor órákat is tudunk beszélni. Elmeséli, hogy kivel mi történik, ki ment férjhez, hol született kisbaba és így én is napra kész vagyok. Nemrég arról is beszámolt, hogy egy új fodrász szalon nyílt a faluba. Mindenki nagyon boldog volt, mert végre egy kis kikapcsolódás a hölgyeknek és uraknak is.

Egyik gyerekkori barátnőnk nyitotta a szalont és onnan szedte össze rá a pénzt, hogy néhány évig ő is a fővárosban dolgozott. Persze részletesen elmesélte a nyitás részleteit barátnőmnek ő pedig nekem. Ami nagyon megfogott, hogy egy klíma rendszert is beépíttetett a KlimaGlobal.eu-tól. Persze okos lány volt és tudta, hogy a faluban ezen kívül csak a boltban volt klíma és sokan fognak hajat vágatni, hogy a nyári melegtől kicsit felfrissüljenek.

Időben gondolkodj

Érdekes volt, mert nem is tudtam, hogy a KlimaGlobal.eu a déli falvakba is szállít, de mikor felmentem a weboldalra kiderült, hogy szállít és még segít is találni egy mestert, aki beszereli a klímát. Szerencsére még a nagy meleg előtt rendelt ezért nem volt olyan gondja, hogy heteket vagy hónapokat kellett volna várnia a klíma beszerelésére.

Úgy tudom multi klímát választott, mert a fodrász szalonba masszázs ágy is helyet kaphat majd, ha talál valakit maga mellé ezért több egységet is felszereltetett. Barátnőm azt mesélte, hogy voltak felmérni az épületet, mert mennyezeti klímát szeretett volna, de nem volt benne biztos, hogy ez kialakítható-e ezen a régi épületen. Végül kiderült, hogy igen, viszont kisebb átalakításokra volt szükség hozzá.

A mennyezeti klíma helyet választhatott volna még légcsatornázható, oldalfali, parapet vagy mobil klímát is, viszont a vendégek kényelme érdekében ő a mennyezetit választotta. A KlimaGlobal.eu weboldalon a klíma működéséről is sokat meg lehet tudni. Például, hogy négy részből áll; a kondenzátorból, kompresszorból, fojtásból és párologtatóból. Ezek azt a szerepet töltik be, hogy gázokat használnak, melyek forráspontja nagyon alacsony és ezek vonják el a hőt. Ehhez meleg levegőt használnak kintről, viszont hűvös levegőt termelnek, mely utána a helyiségbe jut. Ezáltal hűtik a helyiséget.

Több előnye is van

Fontos átgondolni azt is, hogy amikor ez a hűvös levegő kiáramlik a klímából, hova kerül. Ha nyitva hagyjuk az ajtót vagy rés van az ablakok között, akkor a hűvös levegő elillan és a klíma folyamatosan működni fog. Ez persze nagyobb villanyszámlával is jár. Ha olcsóbb klímát vásárolunk, annak nagyobb a fenntartási költsége, mert többször kell javítani a tapasztalatok alapján, ezért hosszú távon nem éri meg.

Szintén fontos átgondolni, hogy mi az amire szükségünk van. Egy vagy több egységre, ahhoz mérten, hogy mekkora a helyiség vagy helyiségek, hova tervezzük a klímát. A KlimaGlobal.eu-n több kérdés is segíteni a keresgélőket. Hűteni vagy fűteni is szeretnénk az épületet. Alkalmasak e a körülmények, vagy átalakításokra van szükség. Szerencsére ezek mind olyan dolgok, melyeknek eldöntését nem kell egyedül végeznünk mert a KlimaGlobal.eu munkatársai mindenben segítenek.

Úgy tudom, hogy nagyon jól megy a szalonnak és egy pihenő sarkot is kialakítottak a megfáradt vendégeknek, akik a sorukra várnak. Ilyen híreket mindig szívesen kap az ember és mikor legközelebb otthon járok biztosan én is betérek majd kicsit pihenni.

KlimaGlobal.eu