Cseréld le az autóillatosítót természetes illóolajra!

A hírekben egyre többet hallani a környezetszennyezésről, és arról, mennyire fontos lehet akár egy apró lépés is a fenntarthatóbb életmód felé. Éppen ezért az utóbbi időben én is igyekszem odafigyelni erre és kiszűrni az életemből a felesleges hulladéktermelést.

Nem rég cseréltem kocsit, de már sajnos elmúlt belőle az a tipikus „új autó illat”, amit megérezve mindig egy kicsit büszkeség töltött el, mert eszembe jutott mennyit túlóráztam azért, hogy végre megvehessem ezt a járgányt, méghozzá vadiúj állapotban. A legnagyobb gond, azonban nem is az volt, hogy elmúlt, hanem hogy átvette a helyét a háziállat tartók körében talán jól ismert kutyaszag, amely elkerülhetetlen velejárója annak, ha az embernek nincs szíve magára hagyni a szőrös szeretetgombócait, amikor túrázni megy. El kellett fogadnom a tényt, hogy szükség lesz egy illatosítóra. Csakhogy az előző kocsimban is ott fityegtek a jól ismert fenyőfák, amiknek szerintem borzasztó természetellenes, sokszor inkább vegyszerszaguk volt, mintsem frissítő fenyőillatuk. És még zavart is vezetés közben, ahogy ott himbálóznak. Nem mellesleg elég hamar elmegy az illatuk, és csak termelem a szemetet, minden alkalommal, amikor újat veszek belőlük, ami nyilván ellenkezik a zero waste életmóddal, amit igyekszem folytatni. Törni kezdtem a fejem, mivel lehetne helyettesíteni őket. Mindenképp valamilyen gyógy-, vagy fűszernövényre gondoltam, mert az egyrészt környezetkímélő, másrészt sokkal kellemesebb illatot lehet vele elérni. Mivel viszonylag sok natúr kozmetikumot és bio terméket vásárolok, nem kellett sokat törnöm a fejem, hogy hol kezdjem a keresést. A Humanity Áruház kínálata már sokszor bevált, így most is beléptem a webáruházba és böngészni kezdtem a termékeik között. Végül úgy döntöttem a szárított gyógynövényeknél praktikusabb egy illóolajat választani, így bukkantam erre a lapra: humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.

A teafa olaj jótékony hatásairól már korábban is sokat olvastam, de mivel az illatát különösen kedvelem megfelelő választásnak éreztem. Úgy terveztem, hogy majd becsepegtetem vele itt-ott az ülést, vagy áttörlöm vele az ablakokat, és akkor jó sokáig érződni fog az illata. Miután a kutyáim is velem utaznak, különösen fontos szempont volt a teafa olaj fertőtlenítő és antibakteriális hatása. Arról nem beszélve, hogy rovarriasztóként is funkcionál, így még ha a bolhairtó nyakörvük ellenére is összeszednének valami kellemetlen élősködőt, az sem fog szétterjedni a kocsiban. Ráadásul higítva akár a bundájukat is becsepegtethetem majd vele, ezzel megelőzve, hogy összeszedjék őket az erdőben.

Az illóolaj, vagy a szárított gyógynövény használata ráadásul nem csak praktikussági, de környezetvédelmi szempontból is tökéletes, ugyanis nem termelsz felesleges szemetet, mint a műanyag tasakba csomagolt, vegyszerrel átitatott bolti illatosítókkal. Mellesleg a környezettudatosság elvi szempont a Humanity Áruháznál, ami többek között az újrahasznosítható anyagú csomagolásban is megnyilvánul, ezért is vásárolok tőlük nyugodt szívvel.

Ha te is úgy vagy ezzel, mint én, és idegesít a kocsiillatosítók mű illata, vagy szeretnél kipróbálni valami újat az áruház oldalán rengeteg illóolaj közül válogathatsz. A teafa olajat, amit próbáltam, azaz ezt: humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj tényleg jó szívvel ajánlom. És talán a lelkiismeretednek is jót tesz, ha tudod, ezzel egy időben tettél a környezetedért is.