Energetikai tanúsítvány készítése garantáltan a legolcsóbban

Az épületek energetikai tanúsítványának elkészítése akkor szükséges, ha eladnánk ingatlanunkat, vagy valamilyen pályázaton indulnánk. Ez az okmány bizonyítja azt, hogy az ingatlan energetikai szempontból milyen kategóriába sorolható. AA++-tól egészen a JJ besorolásig használják a jelzéseket, az AA++ a minimális energiaigényű ingatlant, míg a JJ a kiemelkedően rossz energiaigényű ingatlant jelzi.

A legtöbb esetben az utolsó percben szeretnék a tulajdonosok elkészíteni ezeket az okmányokat, mert szükség van rá az adásvételi szerződéshez vagy a pályázat beadásához, de erről csak az utolsó pillanatban értesülnek. Ezért van az, hogy a legtöbb tanúsító cég rendelkezik sürgősségi ügyintézéssel, mely 24 óra alatt kiállítja a tanúsítványt. Ez a sürgősség általában felárral kerül kiszámlázásra, de vannak olyan tanúsító cégek is, akik számára ez mindennapos, és így beépítették az árukba. Az e-tanusitas.eu arra specializálódott, hogy országszerte végez energetikai tanúsítást és a teljes ügyintézés nem vesz igénybe többet 24 óránál. Az országos lefedettség azt jelenti, hogy minden nagyvárosban vannak partnereik, akik elvégzik a helyszíni felmérést, az adatokat továbbítják a központnak, ahol elvégzik a szükséges számításokat és kiállítják az okmányt, melyet a megrendelőnek e-mailben küldenek meg, így jelentősen lerövidül az ügyintézés folyamata.

Azt hinnénk, hogy ez a teljeskörű szolgáltatás jóval többe kerül, mintha mondjuk 1 hét alatt készülne el a tanúsítás, de ennél a cégnél ez nem így működik! Az energetikai tanúsítvány ára 2020-ban igen széles spektrumon mozog, mert a tanúsító cégek felárakat kérnek a sürgősségi ügyintézésért, sok esetben a kiszállásért is felszámolnak különböző összegeket, ezért a végösszeg nagymértékben változhat.

Az e-tanusitas.eu weboldalán pontosan nyomon lehet követni, mennyibe kerül a különböző típusú ingatlanok tanúsítása. Külön kezelik a lakásokat és a családi házakat, illetve a Budapesti és egyéb településeken elhelyezkedő házakat is. Az ingatlan alapterületétől függően változnak az energetikai tanúsítás árai. Ennek az is az oka, hogy egy 40 nm-es lakást jóval kevesebb időbe telik felmérni, kiszámolni, mint mondjuk egy 200 nm-es családi házat. Körülbelül így néznek ki az energetikai tanúsítás árai 2020-ban:

  • Budapesten egy 40 nm-es lakás energetikai tanúsításának ára 12.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 16.990 Ft
  • Budapesten egy 80 nm-es családi ház energetikai tanúsítása 17.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 21.990 Ft (50 nm alatti önálló családi házra nem kell energetikai tanúsítványt készíteni!)
  • Budapesten egy 80 nm-es lakás energetikai tanúsításának ára 14.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 18.990 Ft
  • Budapesten egy 120 nm-es családi ház energetikai tanúsítása 19.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 23.990 Ft
  • Budapesten egy 150 nm-es lakás energetikai tanúsításának ára 15.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 19.990 Ft
  • Budapesten egy 150 nm-es családi ház energetikai tanúsítása 21.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 25.990 Ft
  • Budapesten egy 250 nm-es lakás energetikai tanúsításának ára 17.990 Ft, egy vidéki városban ugyanez 21.990 Ft
  • Budapesten egy 250 nm-es családi ház energetikai tanúsítása 25.990 Ft, míg egy vidéki városban ugyanez 29.990 Ft

Az e-tanusitas.eu a kedvező árak mellett árgaranciát vállal, tehát ha az ügyfél bárhol máshol talál olyan másik céget, aki ugyanazon feltételek mellett olcsóbban készítené el az energetikai tanúsítást, akkor ennek a ténynek a bizonyítása után a cég a kedvezőbb áron készíti el a tanúsítást az ügyfélnek! Az e-tanusitas.eu tehát minden tekintetben a leggyorsabb és legolcsóbb választás lehet, ha energetikai tanúsításra van szüksége, kiterjedt kapcsolatrendszere miatt pedig érdemes felvenni velük a kapcsolatot. Kedvezményes áron tudnak ügyvédet, pénzügyi tanácsadót, napelem pályázó és kivitelező céget ajánlani, így aki velük dolgozik, az többszörösen is jól járhat!