Fontos, hogy megfelelő pelenkát vegyél a kisbabádnak

Ugyan, mind leendő nagynéni egy cseppet sem érzem magam szakértőnek a pelenkák vagy a pelenkázás témájában. Amire viszont nagyon is képes vagyok egyebek mellett, az az internet használata. Ugyan különösebben nem volt rá szükség, mert biztos voltam benne, hogy a nővérem mindent kézben tart, és gondoskodik róla, azért gondoltam több szem többet lát. Szóval elkezdtem online pelenka boltokat keresgélni.

Pár bolt után ráakadtam egy ígéretes oldalra. Persze ez előtt más oldalak is olyan kvázi drogéria alapon árulták a pelenkákat, de itt úgy tűnt, mintha sokkal nagyobb lenne a kínálat, mint a többi helyen. A pelenkákon kívül, amik egyértelműen a fő profilt alkották a popsitörlőkkel együtt, találtam még itt illatszereket, kozmetikumokat, egészségügyi termékeket felnőtteknek, és még sok minden mást. A termékek többsége természetesen a higiéniával állt kapcsolatban, ahogy azt egy ilyen áruháztól el is lehet várni.

Az web shop készítői nagyon előzékenyen összeállítottak próba, illetve ingyenesen kiszállítható termékcsomagokat, ha valaki nem szeretné, vagy nincs ideje egyenként összeválogatni a számára szükséges dolgokat. Ez szerintem egy nagyon jó fogás, főleg azoknak, akik vagy újak itt, vagy pont az ellenkezője: visszajáró vásárlók, akik tudják, hogy minden meg van egy-egy csomagban, amire nekik szükségük lehet.

A szállításnál érdemes alaposan elidőzni, ugyan is egyes településekre az üzlet saját futárja is kijár, ami némileg kedvezményesebb szállítási költséget eredményez egy bizonyos összegen felül. Egészen pontosan 8 ezer forint felett. Ez sajnos csak azokra a bizonyos kiemelt településekre igaz. A futárok ide meghatározott naponként járnak, ellenben a GLS-sel, akik 2-3 munkanapon belül tudják kiszállítani a csomagot. Utánvét esetében pedig kezelési költséget is felszámolnak.

Én ezek ellenére se gondoltam, hogy egy másik web shopot kéne keresnem, mivel a választék bőven kárpótolt az esetleges plusz költségekért. A pelenkázás kérdésében legalábbis ez a bolt tutira bebiztosított. Nagy választékkal, és kedvező árakkal várják a vásárlókat. Nekem különösen a bio és bambusz variációk tetszettek, mivel ezeket gondolnám a legkörnyezetbarátabbaknak. A saját márkás, társ márkás termékek (ezek a Sleepy-k) is bővelkedtek ilyen opciókban, és szerény véleményem szerint az áruk is nagyon jó volt. Persze, mint már mondtam nem vagyok nagy szakértő a témában, ezért átküldtem a linket a leendő kismamának. Kicsit féltem, mert nagyon válogatós. Nem voltam benne biztos, hogy az ő tetszését is elnyeri-e majd, de pozitívan kellett hogy csalódjak.

Szóval annyi biztos, hogy a tejfakasztóra majd innen rendelek pelenkákat, amikből majd pelenka tortát csinálok. Persze ez még majd egy kicsit odébb lesz, de már nem annyira. Addig is a többi kategóriában mindenképp megérte körül nézni, hiszen ott is mindenféle jóságot lehet találni, főleg, ha valaki nem mer vagy nem akar drogériába menni, és nem bánja a pár napos várakozást. A rendszeres vásárlást pedig pontokkal jutalmazzák, amiket, ha jól értettem le lehet vásárolni, de a pontok menüpont alatt részletesebben is utána lehet olvasni a dolognak.

Én biztos, hogy a közeljövőben még benézek hozzájuk. Ha esetleg kisgyermek van vagy lesz a családban, én mindenképp ajánlanám őket.