Harmónia, nyugalom, mély levegő, masszázs

Sípol a vízforraló. Keresem a hangulatomhoz illő ízű teát. Kibontom a filtert. Elkészült a teám. Felkapok egy újságot. A fotelba kuporodok. Magamra terítek egy plédet. Gőzölög a teám. Édes az illata. Forrón gőzölög. Fellapozom az újságot. Átfutom a napi híreket. Beleolvasok a hét történéseibe. Közben kortyolok a teámból. A baleseti híreket nem szeretem. A horoszkópokat sem annyira. A keresztrejtvény részt meg szoktam csinálni, de csak amikor már minden mást láttam. Az állatokról, kisgyerekekről szóló boldog híreket sokkal inkább szeretem. A közelgő társadalmi eseményekről, ünnepekről, történelmi témában írt cikkekről és hírekről szeretek a leginkább olvasni. Néha van egy-egy cikk, vagyis inkább hirdetés a helyi kisvállalkozókról. Azt is szeretem. Megakad a tekintetem a következő címen: Ismerje meg Ön is a tradicionális thai masszázst!

Ezt elolvasom. Kortyolok még egyet a teámba. Már kezd kihűlni. Elkezdem olvasni a cikket, amelyben ez állt:

Kedves Olvasónk! Boldogan mutatom be Önnek a harmónia és a nyugalom felfedezésének legkiválóbb útját, a tradicionális thai masszázst. Ez az a masszázs, amely feltölt testileg és lelkileg egyaránt. Ez a masszázs a legjobb választás, ha fáradt, dekoncentrált, stresszes, vagy konkrét testi fájdalmai vannak, de akkor is, ha teljesen egészséges, csak egy mély levegőre, nyugalomra, harmóniára és kényeztetésre vágyik. Ennek a masszázstípusnak óriási, több mint 1000 évre visszanyúló múltja van. A tradicionális thai masszázs során a vendég ruhában van és mindenféle különleges olaj nélkül masszírozzák. A masszőrök nem csupán az ujjaikkal masszíroznak, hanem az egész karjukkal, könyökükkel, sőt még a térdükkel is. Az egész masszázsnak van egy thai koreográfiája, ezért is kapta a tradicionális elnevezést. A koreográfiában szerepelnek akupresszúrás nyomások, feszítő, nyújtó mozdulatok így az egész testet át tudják mozgatni, minden kisebb és nagyobb energiapont feltérképezésével és nyomásával. Ezt a technikát a masszőrök nagyon sok éven át tanulják, míg el tudják sajátítani oly módon, hogy magukénak érezzék.

Sok probléma megoldására javasolják ezt a fajta masszázst, mivel jótékony hatásai közé tartozik például a migrén csillapítása vagy elmulasztása, izom és ízületi fájdalmak enyhítése, az egész keringési rendszert javítja, oldja a stresszt és még sok más remek dolog. Mindenesetre az biztos, hogy hosszabb távon javítja az ember életének minőségét, amely pedig hatással van oly sok mindenre.

Ez a masszázs teljes mértékben felfrissít, ellazít, szinte fel is szabadít. A testünk vehet egy mély levegőt. Ajánlják ezt a masszázst a monoton ülő vagy fizikai munkát végző emberek számára, hiszen az ő izomzatuk szinte kiáltozik a masszázs nyújtotta felfrissülés után.

Kedves Olvasó! Adja meg a testének, lelkének azt, amire vágyik! Teremtsen harmóniát, nyugalmat életében, jellemezze Önt és testét a frissesség, felszabadultság! Szabaduljon meg a kínzó fájdalmaktól, folytonos stressztől! Hiszen csak néhány óráról van szó hetente vagy akár csak havonta. Ezt igazán megengedheti magának, ezt biztosan megérdemli!

Az utolsó kortyot ittam meg a teámból. Kissé feltöltődtem, azt érzem. Elgondolkoztam kicsit és eszembe jutott, hogy ismerek egy masszázs szalont, a Karma Thai Masszázst Budapesten. Szoktam oda járni rendszeresen, de eddig csak fej vagy nyak masszázst kértem. Tudom, hogy nekik is van tradicionális thai masszázsuk. Legközelebb biztosan ki fogom próbálni, mert most nagyon megjött hozzá a kedvem az újság olvasása közben. Venni fogok egy masszázs kupont, amely több alkalomra szól, így kedvezményesen lehet részem ilyen remek masszázsokban.