Időnként hallgatok híreket

Jellemzően napjainkban már szívesen keresem meg azokat a híreket, amik foglalkoztatnak, ahelyett, hogy a jól bevált módszerrel hallgatnám este a televízióban. Viszont a múltkor elkezdtem rajta gondolkozni, hogy vajon így biztos minden információ eljut e hozzám vagy ez egy rejtett taktika, hogy kialakítsunk magunknak egy kis világot, amibe csak a saját magunk által jónak látott dolgok juthatnak be. Végülis a hírek a tv-ben talán nem túl vidámak, de a világ minden tájáról vannak összeszedve, kiemelve, illetve nyilván a saját magunk helyzetéhez mérten vannak benne az információk külföldről és belföldről is.

bt alapítása

Régebben például csomó érdekes dolgot hallottam a hírekben, aminek szívesen jártam utána végül. Egyszer például a bt alapítása volt a téma. Miután ez ugrott most be és emlékeztem, hogy akkor utána is jártam, most ismét belevetettem magam a témába. A Gross cégcsoport oldalán olvasgattam, hiszen ott elég átfogóan fent van minden, ami a bt alapítással kapcsolatos. Alapvetően székhelyszolgáltatással foglalkoznak, de, ha bt alapítása a cél, akkor is találunk fent hasznos anyagokat. Én végül végig olvastam a kft alapítással kapcsolatos cikkeik egy részét, azt, hogy miért szuper a székhelyszolgáltatás, amivel foglalkoznak, hogy milyen teendőink vannak, ha céget szeretnék alapítani, legyen az bt alapítása vagy kft alapítás. Mindenképpen fontos szempontokat találtam. Például, hogy mennyire fontos a megfelelő ügyvéd vagy a megfelelő könyvelő, aki tud nekünk segíteni a kezdetiekben, majd utána egyértelműen a továbbiakban is, hiszen azután, hogy az ember bt alapít vagy bármilyen vállalkozásba kezd, egy nagy felelősség is kerül a vállára. Pozitív volt a felfedezés, hogy a Gross cégcsoport weboldalán mennyi információt tud magába szívni az ember, ha szeret olvasgatni és kicsit nyitott a világ dolgaira. Nekem a székhelyszolgáltatás is egy új dolog volt, aztán, ahogy elolvastam mennyi minden szól mellette, már megértettem mennyire nélkülözhetetlen ez a tevékenység. Én sem szívesen adnám meg székhelynek a saját otthonomat, ha vállalkozásom lenne. Sőt, egyáltalán nem lennék boldog, ha az a hely lenne megadva, ahol egyébként a családommal élek és a szabadidőm töltöm, hiszen ezzel elvesztené az otthon funkcióját. A mai világban amúgy is elég nehéz külön választani a munkát és a magánéletet, meg egyensúlyt teremteni. Szerintem jó, ha más a székhelye a vállalkozásnak, mint ahol alapvetően élünk.

Ezek mellett a Gross cégcsoport oldalán arról is találtam egy lényeges mennyiségű írást, hogy mi a teendőnk, ha valamilyen változás van a cégünkben. Megtalálható, hogy mennyi idő alatt kell ezt a változást jeleznünk és mik a további feladatok vele. Sőt, akár abban is tudnak segíteni, ha nincsen megfelelő ügyvédje az adott cég tulajdonosnak.

Biztos vagyok benne, hogy a legügyesebb vállalkozónak is jól jön egy ilyen weboldal, ahol segítséget kap több dologban is. Illetve ahol rengeteg információ áll a rendelkezésére egy helyen belül.

Nekem az oldal például mindjárt eszembe juttatta, hogy nézzem meg az okmányaimat, nem e jártak le mostanában. Bár nem készülök jelenleg bt alapításra, de azért jó volt, hogy egy ilyen alap dologra is felhívták a figyelmet, hiszen nem biztos, hogy eszembe jutna, ha valaki nem figyelmeztet. Szerencsére az irataim rendben vannak még pár évig. Mindenesetre jól esett utána olvasni ennek a témának is és némileg tájékozódni, hiszen bármikor fontos segítség lehet még.

Az meg valószínűleg még jobb, hogy megtaláltam a Gross cégcsoport oldalát, hiszen így másoknak is tudnám most már ajánlani, ha kérdésük adódik. Ahogy szét nézek a környezetemben, azért tudok több ismerősömről is, aki bt alapítása előtt vagy után van.

Ez is most már egy hír, amit a tv helyett én tudok közvetíteni az ismerőseim és a többi ember felé, ha olyan beszédtémába elegyedünk.