Igazán hatékony csapatépítő programok a Balatonon!

Még tavasszal néztem a híreket a tv-ben, és abban volt egy érdekes műsor arról, hogy a csapatépítő tréningek milyen pozitív hatással vannak a dolgozókra, illetve, hogy a teljesítmény is érezhetően jobb lesz és megnövekszik a munkakedv is. Nálunk még sose volt ilyen, de úgy gondoltam elérkezett az ideje, hogy a régi és új kollégák jobban megismerjék egymást. Ez alatt pedig nem feltétlenül egy 2-3 órás vacsorát értettem. Úgy éreztem, hogy adjuk meg a módját, és az egész hétvégés csapatépítő program, legyen a Balatonon.

Így bukkantam rá a BalatonPRo weboldalára. Ők egy nagyon fiatalos cég, akiknek a fő profiljuk elsősorban a vitorlás bérlés, de tulajdonképpen a 8-10 fős kis vitorlásoktól kezdve képesek „vizes élményt” biztosítani akár 50, vagy 100 fő részére is, hiszen nagy hajókat is tartogatnak a tarsolyukban.

Ebből egyértelműen következik az, hogy rendezvények szervezését is vállalják. Szülinapok, lánybúcsúk, vagy legénybúcsúk, céges partik, lánykérés, és persze csapatépítők is vannak náluk. A BalatonPro-nál a csapatépítő programok skálája meglehetősen széles. Lehet választani indoor, vagy outdoor programok közül is. Nyilván ez társaság, meg időjárás függő is, de elmondásuk szerint a program előtt 1-2 nappal már 100 százalékosan lehet látni, hogy milyenek az időjárási viszonyok, illetve mindig van egy B terv, arra az esetre, ha valamiért nem tudnák megvalósítani az eredeti tervet, akkor ne az legyen, hogy mindenki mehet szépen haza.

A kinti programok közül szerintem a legnépszerűbb a vitorlás csapatépítő program lehet, amit időnként megtoldanak egy kis supozással. Valamiért azt vettem észre, hogy az utóbbi időben eléggé nagy keletje lett ennek a SUP kultúrának, de lehet csak én vagyok megint lemaradva. Na de mindegy is. Körbe kérdeztem az irodában, ki hogy gondolja, mi lenne, ha elmennénk egy ilyen hétvégére. Nagyon meglepődtem, de olyan csillogást láttam mindenki szemében, mint még soha. (Lehet tényleg van valami abban, hogy a csapatépítés hasznos?) Szóval lényeg, a lényeg, hogy a nyáron elmentünk egy ilyenre. Mindenki nagyon élvezte, aztán a második nap délelőtt tartottunk egy indoor csapatépítést, hogy valós szakszerű játékok is legyenek, aztán a délután megkoronázásaként egy quad túrát is beiktattunk, szintén a BalatonPro jóvoltából.

Ezeken kívül van még lehetőség sárkányhajózásra és sima evezésre is. A programok tekintetében pedig nagyon rugalmasak. Ők tulajdonképpen csak adnak egy tippet, ötletet, de valójában te szabod meg, hogy mi hogy legyen és mindenben a segítségedre vannak. Igazából csak minden megbeszélés kérdése. Velem is folyamatosan egyeztettek minden részletet, és végre nem azt éreztem, hogy a szolgáltató tesz nekem szívességet, hogy egyáltalán igénybe veszem az ő szolgáltatásukat és örüljek, hogy egyáltalán szóba állok velük.

Igazából már csak néhány repülőgépet kellene beszerezniük és akkor a földön, a vízen és a levegőben is tudnának programokat szervezni.

A csapatépítős hétvége óta valóban mindenki nagyobb kedvvel végzi a munkáját, és azt is örömmel látom, hogy a régi és új kollégáik is kötetlenül beszélgetnek a szünetekben. Néha nem árt egy kicsit hinni ezeknek az új, modern dolgoknak!